Az 5 legfontosabb dolog, amire babavárás előtt érdemes odafigyelni

Gyorslinkek

A babavárás testileg és lelkileg is kihívás egy leendő édesanya számára, ezért nagyon fontos, hogy mindkét szempontból felkészüljön a várandósságra, ami manapság rengeteg pár esetében nehézkesebb, hosszabb folyamat, mire bekövetkezik. Az akadályok leküzdése jóval egyszerűbb, ha a pár egy csapatként néz szembe vele, és közösen készülnek fel a fogantatásra és a terhességre. A sok információ között azonban könnyű elveszni, viszont jóval nehezebb megtartani a lelki egyensúlyt, főleg, ha közben kudarcokkal is találkoznak az úton.

Ne csak a fogantatásra készüljünk!

A tudatos családtervezés során a párok általában mindent megtesznek, hogy megteremtsék a megfelelő körülményeket a fogantatáshoz, legyen szó életmódváltásról, a fontos tápanyagok, vitaminok beviteléről, a lelki egyensúly megteremtéséről. Azonban ne csak a fogantatás lebegjen a szemünk előtt, amikor elkezdünk odafigyelni magunkra! Azért is nagyon fontos, hogy a baba egy egészséges, megfelelően táplált testben foganjon meg, mert ezzel az anya is felkészül mind a terhességre, mind a szülés utáni időszakra. Egy egészséges anya nagyobb eséllyel kerüli el a szülés utáni depressziót, az elhízást illetve a túlzott energiahiányt, de kevesen tudják, hogy megfelelő étrenddel ezek a tünetek megelőzhetőek.

Mire figyeljünk a táplálkozást illetően?

Érdemes a teherbe esés előtt már fél évvel átgondolni, hogy minden szempontból megfelelő-e az étrendünk a fogantatás esélyeinek növeléséhez, elegendő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, sovány húsokat, teljes értékű táplálékot, vitaminokat viszünk-e be a szervezetünkbe, illetve kerülnünk kell az alkoholt, a dohányzást, a kávét, a feldolgozott élelmiszereket.

Akad néhány kiemelt fontosságú vitamin és tápanyag, amit mindenképp érdemes bevonni a táplálkozásba:

  • D-vitamin: a gyermek csont-, immun- és idegrendszere valamint az izomzat fejlődéséhez elengedhetetlen.
  • K2-vitamin: a kalcium megfelelő beépüléséért felel mind a magzat, mind a kismama szervezetébe.
  • Omega-3 zsírsavak: többszörösen telítetlen zsírsav, szív és érrendszer „barátja”, mérsékli a vér koleszterinszintjét, gyulladáscsökkentő hatása már a krónikus, alacsony- és sejtszintű gyulladási folyamatok korrigálásában is figyelemre méltó. a szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsavak, melyek nagy részét szervezetünk nem képes előállítani, ezért van létfontosságú szerepe a magzat és az újszülött szervezetében, hiszen a babáknak gyakorlatilag teljes egészében az anya omega-3 készletére kell hagyatkoznia.
  • Folsav: hiánya meddőséghez, fejlődési rendellenességekhez, vetéléshez vezethet
  • Cink: az immunológiai zavarok elkerüléséhez nélkülözhetetlen.
  • Szelén: a pajzsmirigy, ezenkívül a máj, a hasnyálmirigy és az ivarmirigyek normál működését támogató ásványi anyag, számos enzim alkotórésze, ráadásul kiváló antioxidáns is, így véd a káros szabadgyökök ellen.
  • Barátcserje (Agnus Castus): bizonyítottan javítja a megtermékenyülés esélyét.

Az étrendi tényezők rendkívül fontosak, számos betegséget, rendellenességet meg lehet előzni a kiegyensúlyozott táplálkozással, és abban is segít, hogy ideális testsúllyal, megfelelő vércukorszinttel rendelkezzen a kismama, ami a magas vérnyomás és a cukorbetegség elkerülése miatt a terhesség során kifejezetten fontos. Napi ötszöri étkezéssel fenntartható az egyenletes vércukor- és inzulinszint a szervezetben, de figyeljünk rá, hogy alacsony glikémiás indexű élelmiszereket fogyasszunk, vagyis teljes kiőrlésű ételeket, rostban gazdag tápanyagokat valamint sok zöldséget, emellett a zsírbevitelre is célszerű odafigyelni. Javasolt a többszörösen telítetlen növényi zsírok fogyasztása az állati eredetűek helyett, az extra szűz olívaolaj, a lenmagolaj vagy a tökmagolaj egészséges alapanyagai egy kismama étrendjének. Az állati eredetű zsírok közül a tengeri halakban megtalálható Omega-3 értékes tápanyag, így célszerű beépíteni az étrendbe hetente akár több alkalommal is.

A kiegyensúlyozott, változatos, megfelelő tápértékű étkezés a hormonegyensúly megteremtéséhez is nagymértékben hozzájárul, ennek jelentőségét hangsúlyozni kell mind a babavárás előtt, mind a várandósság alatt.

Szűrővizsgálatok teherbe esés előtt

Az általános nőgyógyászati és rákszűrés mellett az orvos további vizsgálatokat javasolhat, amely segít kiszűrni az esetleges gyulladásokat; lehet peteérés-vizsgálatot végezni, valamint alapvető laborvizsgálatokat, amelyek feltárhatják a teherbeesés esetleges nehézségeinek okait. Sor kerülhet a leendő apuka kivizsgálására is, általában ondóvizsgálatot végeznek rajtuk, ami során kiderülhet, hogy megfelelő-e a hímivarsejtszám, az alakjuk, illetve életképesek-e.

Stresszt okozó külső nyomás és bűntudat

“Mikor jön a baba?” “Mikor lesz kistesó?” “Miért nem gömbölyödik még a hasad?” “Én már unokát szeretnék!” Nagyon sok pár szembesül az iménti kérdésekkel, csakhogy azok, akik ezeket a kérdéseket felteszik, nem gondolnak arra, hogy mibe tenyerelhetnek bele egy-egy kíváncsiskodó megjegyzéssel. A babavárás, a szülővé válás folyamata egy nagyon intim és csodálatos időszak egy pár életében, azonban sokak számára nem mindig történik minden úgy, ahogy eltervezték, és nehézkesebb a folyamat a vártnál, ami lelkileg is megterhelő lehet a leendő szülők számára. A sürgető kérdések az egyébként is sérülékeny lelki egyensúlyt tovább bolygatják, ez a külső nyomás pedig gyakran annyi stresszt okoz, hogy az még nehezebbé teszi az esetleges kudarcok elviselését.

Sokszor azoknak a pároknak is szembe kell nézniük kéretlen megjegyzésekkel, akiknek nem okoz gondot a fogantatás, hiszen minden családtagnak, ismerősnek van egy jól bevált módszere mindenre. Nagyon nehéz kizárni ezeket a külső tényezőket, főleg, ha a közvetlen szeretteinktől kapjuk őket, ezért fontos, hogy ne szégyelljünk segítséget kérni szakembertől, ha a túlzott elvárások és az ismerősök felől érkező nyomás elviselhetetlenné tennék a lelkileg egyébként is megterhelő időszakot.

A leendő édesanyák gyakran érzik kontrollvesztettnek magukat, bűntudat uralkodhat el rajtuk, amiért nem tudnak teherbe esni, és ez a frusztráció is ronthatja a fogantatás esélyét.

Egyensúly a zajban

A legnehezebb, hogy a sok tanács, tudományos cikk, információ és esetleges kudarcok mellett a szülővé váló pár meg tudja őrizni a lelki egyensúlyát, ami általában főként a nő számára jelent nagyobb kihívást. A legjobb, amit tehetnek a kismamák és a leendő kismamák, ha belső megérzéseikre hallgatnak. Mindenki másképp működik, minden eset egyedi, és a belső hang többnyire elárulja, hogy mi a teendő. Ne hagyjuk, hogy mások ránk erőszakolják a meglátásaikat, figyeljünk arra, mit kíván a szervezetünk, és tartsuk szem előtt az egészséges életmódot. Az érkező babának leginkább szeretetre és nyugalomra van szüksége, valamint arra, hogy örömmel várják őt.

Ehhez nyújtunk segítséget komplex kezeléseinkkel, dieteikai és életmódtanácsadással, homeopátiás orvosi tanácsadással, talpreflexológiával, hagyományos kínai orvoslással, BEMER-terápiával, és lelki egyensúlyt elősegítő relaxációs módszerekkel. Segítünk megteremteni a testi és lelki körülményeket, hogy közös erővel sikeres lehessen a fogantatás, a babavárás időszaka pedig csodálatos élménnyé válhasson a leendő szülők számára.

Következő cikkünkben a teherbeesés nehézségeiről, és annak hátterében meghúzódó okokról fogunk részletesen írni.

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára.

Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek.

Mindenkinek jó szívvel ajánlom!

Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi!

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat….,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát “hangszerei” által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: “a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne” – és tényleg.

Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Komplex Access Bars

Segíthet műtétek, traumák utáni rehabilitációban, illetve energetizáló technikaként
Az életünk során történt események mind nyomot, lenyomatot képeznek bennünk, elraktározzuk magunkban ezek emlékeit, melyek alapján sok megbántottságot, sérülést, terhet cipelünk magunkban. Ezek a sejtemlékek befolyásolják jelenlegi életünket, és ezért tudunk mindig hasonlóan reagálni bizonyos eseményekre, történésekre. Erre nagyszerű lehetőséget nyújt az Access Bars.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A tibeti hangtál terápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Az 5 legfontosabb dolog, amire babavárás előtt érdemes odafigyelni

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés