Felkészülés a babavárásra – természetes módszerekkel

Gyorslinkek

A várandósság során mind lelki, mind fizikai síkon rengeteg változás megy végbe a kismama szervezetében, és ahhoz, hogy kiegyensúlyozott állapotban teljen ez az időszak, és a hormonális változások okozta különféle tünetek enyhüljenek, ne féljünk segítséget kérni! Cikkünkben olyan természetes megoldásokat válogattunk össze, amelyek biztonsággal alkalmazhatóak babavárás közben, illetve már a fogantatás előtt segítenek felkészülni a várandósságra, valamint teherbeesési nehézségek esetén is segítséget nyújthatnak. 

Segítség az életmódváltásban

Ahogy a korábbi cikkünkben írtunk róla, bizonyos tápanyagokat mindenképp érdemes beiktatni az étrendbe a teherbeesés előtt, mert egyrészt ezek segítik a magzat fejlődését, másrészt nehézségek esetén a megtermékenyülés folyamatát is megkönnyíthetik. Szerencsés, ha már fogantatás előtt hónapokkal átgondoljuk az életmódunkat, és megtesszük az első lépéseket a szükséges változtatások felé. Akár már ebben a szakaszban is sokat segíthet egy dietetikus szakember, aki tisztában van a kismamák és a magzat számára elengedhetetlen vitaminokkal és tápanyagokkal, és aki segít személyre szabottan összeállítani egy tartható étrendet a leendő anyuka számára.

A legtöbb kismama akkor keres meg egy dietetikust, amikor terhességi cukorbetegséget diagnosztizálnak nála. Ilyenkor aránylag gyorsan kell változtatni az étrenden, ami lelkileg sem könnyű feladat, ezért jól jöhet egy szakember, aki kapaszkodót jelent a várandósság alatt, és aki biztonságérzetet tud nyújtani a szakértelmével. A terhesség során egyébként is végbemennek különböző változások a szervezetben, amelyek időnként drasztikus testsúlyvesztést- vagy gyarapodást okozhatnak, illetve az sem ritka, hogy ételallergia vagy -intolerancia lép fel a hormonális változások miatt, ami miatt változtatni kell a kismamának az életmódján. A dietetikus nemcsak a speciális, személyre szabott étrend összeállításában tud segíteni, hanem annak hatékonyságát is ellenőrzi, hogy biztonságos legyen ez a néhány hónap a kismama és a baba számára is. Szülés után pedig amellett, hogy az esetleges súlygyarapodás ledolgozásában támogatást tud nyújtani, a baba hozzátáplálásával kapcsolatos kérdésekben illetve az ő allergiás reakcióinak jelentkezése esetén is segítséget nyújt. 

Oldjuk fel a lelki blokkokat!

A meddőségek körülbelül 5-15 százaléka úgynevezett funkcionális meddőség, amikor orvosilag nem találnak semmilyen akadályozó tényezőt, ami a teherbeesést gátolja, mégsem történik megtermékenyülés. A fogantatási nehézségeket igen gyakran lelki tényezők, blokkok okozzák, kezdve a gyermekvárással kapcsolatos stressztől a gyerekkori mintákon át a belső ellentmondásokig és a szüléstől való félelmekig. Az okok rendkívül szerteágazóak lehetnek, de ha megértjük a saját, belső lelki folyamatainkat, könnyebben szembe tudunk nézni velük. A komplex Access Bars kezelés segít felszabadítani ezeket a régóta magunkkal cipelt blokkokat, és elengedni őket – akár a férfiak esetében is, hiszen őket is akadályozhatják olyan lelki sérülések, amelyek megnehezíthetik a megtermékenyülést. 

terhesség természetes módszerek

Várandósság alatt rengeteg nyomás helyeződik a kismamára, egyrészt sokan aggodalommal telve várják, hogy édesanyává váljanak, másrészt a környezet is hajlamos belehajszolni a nőket egy negatív spirálba. Ez a stresszes állapot a magzatra sincs jó hatással, ellenben amikor az anyát pozitív impulzusok érik a várandósság alatt, az a baba érzelmi állapotán is visszaköszön. A komplex Access Bars kezelés a stresszt kiváltó tényezőket is segít oldani, hogy a kismama kiegyensúlyozottan várhassa a gyermekét. Az Access Bars során gyengéd érintéssel stimulálja a kezelő a fejen lévő 32 pontot, ennek segítségével pedig oldódnak azok a blokkok, amelyek hosszú ideje beágyazódva gátolják a viselkedési és gondolkodási mintáink megváltoztatását. 

A magzat és a kismama közti kapocs mélyítésére illetve mindkettőjük ellazítására a tibeti hangtálas relaxáció is hatékony módszer, amelyet a terhesség 12. hetétől javaslunk. Az anyukának segít a stressz elengedésében, így a baba is harmonikusabb környezetben fejlődhet az anyaméhben. A hangtálak lazító és lágy hangjai pozitívan hatnak a kismama légzésére és a vegetatív idegrendszerre, valamint a fizikai feszültségek elengedésében is segítséget nyújt. A tibeti hangtálas relaxáció a várandósság 12-30. hete között javasolt

Homeopátiával a terhesség kellemetlen tünetei ellen

A várandósság során a hormonok hatására rengeteg változás indul be egy nő szervezetében. Ennek hatására azonban olyan tünetek jelentkezhetnek, amelyek megkeseríthetik az egyébként várakozással és örömökkel teli időszakot. Az első trimeszterben hányinger, hányás, alacsony vérnyomás, fáradékonyság és az emésztési panaszok léphetnek fel, a második trimeszterben szédülés, vérszegénység, visszerek, a harmadikban pedig izom- és hátfájdalmak, görcsök a lábakban illetve méhösszehúzódások. Ezek enyhítése és megelőzése érdekében a homeopátiás szereket is segítségül hívhatjuk, amelyek semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaznak, így nem jelentenek veszélyt sem a kismamára, sem a magzatra.
A terhesség alatt jelentkező általános panaszok, mint a megfázás, felfázás, fejfájás, allergiás tünetek valamint emésztési problémák (pl. reflux) esetében is biztonságosan alkamazhatóak és hatékony segítséget nyújthatnak a homeopátiás szerek, kiegészítve BEMER-terápiával illetve talpreflexológiával (utóbbit a terhesség 12. hetétől javasoljuk).

Kiegészítő terápiaként a megtermékenyülés elősegítésére is használható a homeopátia.

babavárás természetes módszerek

Biztonságos terápiák a várandósság alatt is!

Sok gyógyszerrel és kezeléssel ellentétben a fenti megoldások biztonsággal alkalmazhatóak a várandósság során. Ennek az időszaknak is megvannak a maga nehézségei a várakozás és örömteli állapot mellett, de számos terápia eleve nem jöhet szóban a baba és az anyuka biztonsága érdekében. A szelíd terápiák azonban, amelyeket Egészségközpontunk is kínál, szakember felügyelete mellett alkalmazhatóak az esetleges kellemetlen tünetek és a terhesség kevésbé kívánatos velejárói leküzdésére. Az eddig említett megoldások mellett biztonságos kiegészítő terápia a BEMER (speciális mágnes- és fényterápia), ami a szervezet mikrokeringésére hatva pozitív hatást fejt ki az egész szervezetre. Alkalmazható hormonális zavarok, meddőség, emésztési gondok, potenciazavar, migrén, alvászavar, stressz és még sok más probléma esetén, illetve kiegészítő terápiaként is egyéb gyógymódok mellé, mert nagyszerűen támogatja azokat. A leendő anyukák mellett a leendő apukákat is szeretettel várjuk a Rofé Egészségközpontban!

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára. Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat....,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát "hangszerei" által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: "a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne" - és tényleg. Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Kismamáknak – Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Homeopátiával jól kezelhetőek a gyakori jelenségek, mint a hányinger, hányás, emésztési panaszok, reflux, alacsony vérnyomás, fáradtság. Gondolhatunk rá megfázás, allergia, fejfájás, egyéb fájdalmak felbukkanásakor, amelyek nem kifejezetten a babaváráshoz köthetők.

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Komplex Access Bars

Segíthet műtétek, traumák utáni rehabilitációban, illetve energetizáló technikaként
Az életünk során történt események mind nyomot, lenyomatot képeznek bennünk, elraktározzuk magunkban ezek emlékeit, melyek alapján sok megbántottságot, sérülést, terhet cipelünk magunkban. Ezek a sejtemlékek befolyásolják jelenlegi életünket, és ezért tudunk mindig hasonlóan reagálni bizonyos eseményekre, történésekre. Erre nagyszerű lehetőséget nyújt az Access Bars.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A tibeti hangtál terápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

Kismamáknak természetesen

Kismamáknak természetesen
Az új élet automatikus változást idéz elő az egész család életében. A harmonikus várandósság, a testi-mentális és lelki kiegyensúlyozottság kialakításában és megőrzésében nyújtunk támogató segítséget minden Egészségközpontunkhoz forduló kismamának és párnak.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Felkészülés a babavárásra – természetes módszerekkel

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés