Agresszív gyermek

Az agresszió egy olyan viselkedési forma, amelynek célja másnak sérelmet vagy kárt okozni. A frusztráció (valamilyen kudarc) általában agressziót vált ki a gyermekből. A gyermekek agresszív viselkedése természetesnek tekinthető 18 hónapos és 3 éves koruk között nemtől függetlenül. Ekkor tanulják meg a társadalmi szokásokat, fejlődnek ki az interperszonális (emberek közötti) képességeik, feszegetik határaikat, szülőként ilyenkor kell megtanítanunk őket, hogy együttműködéssel és egymás segítésével érjék el azt, amit akarnak. A későbbiekben az elsajátított stratégiákra tudnak támaszkodni. Ha azonban 5 éves kor felett is erőszakosan viselkedik a gyermek, valószínű, hogy fejlődési képességei javításra szorulnak. Szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy gyermekünk élete végéig agresszív marad. Hogyan ismerjük fel a gyermekkori agressziót? Az agresszív gyermek: robbanékony, impulzív, viselkedése éretlenebb, az érzelmeit nem képes a korának megfelelő módon kifejezni, könnyű őt felidegesíteni, nehezen kezeli a kritikát és a stresszt. Amennyiben ezek a tünetek 4 hónapnál tovább fennállnak, érdemes szakemberhez fordulni, aki segít feltárni az okokat, amik az alábbiak lehetnek: szeretet és figyeleméhség, biztonságra való vágy, megfelelési kényszer szülőkkel/kortársakkal szemben, félelem és fenyegetettség érzése, médiában tapasztalt erőszakos viselkedés, családi kapcsolatok, kötődés hiánya. Mit tehet a szülő? A szülők fontos feladata, hogy egy biztonságos és támogató légkört teremtsenek gyermekeink számára. Igyekezzenek megfejteni és megérteni (akár szakember segítségével) a gyermekkori agresszió mögött húzódó okokat, valamint segítsenek a gyermeknek levezetni és kezelni a benne lévő frusztrációt. Sokszor a szülők frusztrált állapotát mintázza a gyermek. Fontos a közös minőségi idő, illetve, hogy a gyermek visszacsatolást kapjon viselkedésével kapcsolatban. Az agresszió kezelésében és a változásban segítségre lehet az orvosi homeopátia, a komplex Access Bars, a Tibeti hangtálas relaxáció (10éves kortól), valamint a BEMER terápia, hogy a düh és harag helyére végre nyugalom költözhessen.

Kapcsolódó kezelések

Gyerekeknek – Orvosi homeopátia

Orvosi homeopátia gyerekeknek
A gyermekek nagyon jól reagálnak a homeopátiás terápiára, amely egyéb kezelési módok, illetve egy az adott betegség kezeléséhez feltétlenül szükséges gyógyszeres terápia mellett is biztonságos és hatásos.

Gyerekeknek – BEMER-terápia

BEMER-terápia gyerekeknek
A BEMER speciális elektromágnes jel és fényterápia, erősíti az immunrendszert, amely ez által képes leküzdeni a betegségeket, illetve védekezik a fertőzésekkel szemben. Önállóan és terápiás eljárások részeként is egyaránt alkalmazható, egyúttal bizonyítottan mentes minden mellékhatástól.

Gyerekeknek – Komplex Access Bars

Komplex Access Bars gyerekeknek
A kezelés segít feloldani a nagyon mély mentális blokkokat, lelki traumákat, valamint negatív attitűdöket, amelyek gátolják képességeink kiteljesedését. Nagymértékben támogatja a helyes önértékelést. Kiválóan alkalmazható gyermekeknél kreativitásuk kiteljesedésének elősegítésére, tehetségük kibontakoztatására.

Gyerekeknek – Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti hangtálas relaxáció gyerekeknek
A hangtálak rezgése fizikai és mentális síkon egyaránt ellazultsághoz vezet, az agy alfa hullámaira hat, ami lehetővé teszi, hogy testünk öngyógyító mechanizmusai működésbe lépjenek.

Kapcsolódó bejegyzés

Hogyan kezelhető a tartós stressz?

stressz ellen
Mindenki különböző kiváltó tényezőkre asszociál: hosszú, túlórákkal tűzdelt munkanapokra, váratlan eseményekre, utazásra, párkapcsolati konfliktusokra, kimerültségre, végtelen teendőlistákra. Pedig a stressz maga nem a külső körülmény, ami miatt kényelmetlenül érezzük magunkat, hanem a szervezet válaszreakciója, amikor kibillen az egyensúlyából, mert úgy érzékeli, a megterhelés meghaladja az erőforrásait.

A gyermekkori szorongás 9 jele

gyermekkori szorongas
Tudatos szülőként sem lehet minden esetben elkerülni, hogy gyermekünk életében jelen legyen a szorongás. Igyekszünk tartani magunkat a következetes gyerekneveléshez, mégis – akaratunkon kívül – megtörténhet, hogy a gyermek akár családon kívüli hatásra, akár a szülők viselkedésének következményeképpen szorongani kezd. De honnan lehet tudni, ha a gyermek szorong, és miként deríthető fel a szorongás háttere? És egyáltalán miért rettentő fontos, hogy idejében észrevegyük, ha gyermekünket is érinti?

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés