Ételintolerancia

Az ételintolerancia bármely életkorban kialakulhat. Az allergiával ellentétben, nem az immunrendszer gyors válasza, hanem egyéb mechanizmusok állnak a tünetek hátterében. Gyermekkorban a laktózintolerancia (tejcukor-érzékenység) a leggyakoribb, ami átlagosan 5 éves kor felett jelentkezik, de csecsemőknél is felléphet. Az ételintolerancia kisebb molekulájú kémiai anyagokra jelentkezik, és az ételallergiával ellentétben lassabb lefolyású, kellemetlen gyomor-bélrendszeri tüneteket, mint hasmenés, haspuffadás, hasi görcsök és néha hányást okoz. A gyomor és bélrendszeri tünetek mellett bőrelváltozások (bőrpír, ekcéma, kiütések) és magatartászavarok (hiperaktivitás, figyelemzavar, fáradékonyság) is felhívhatják a figyelmet a betegségre. Amennyiben az intoleranciát szakorvos is alátámasztja, a legfontosabb a megfelelő diéta betartása.

Kapcsolódó kezelések

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Kapcsolódó bejegyzés

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés