Gyermekkori elhízás

Az elhízás felnőtt korban is számos probléma okozója lehet, gyermekkorban azonban még komolyabb veszélyforrás (magas vérnyomás, II. típusú diabétesz, ízületi károsodás, szív- és érrendszeri megbetegedések). Megnőhet a keringési betegségek kockázata, ha már gyermekkorban megjelenik az elhízás, melynek szövődménye, hogy a szív bal karmájának mérete megnagyobbodik. A gyermekkori elhízás mögött olyan kiváltó okok állnak, mint a mozgásszegény életmódot, az iparilag feldolgozott, adalékanyagokkal dúsított, zsírban gazdag élelmiszereket, a mértéktelenül bevitt szénhidrátfogyasztást, valamint egyéb egészségügyi betegségeket említik. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy mint minden betegségnél, itt is szerepe van genetikai hajlamnak, ezért fontos, hogy már az első megjelenő plusz kilóknál foglalkozzunk a problémával. A testi tünetek mellett azonban legalább ekkora nehézséget okozhatnak a gyermeknek azok a lelki sérülések, amelyeket környezetétől szenved el, ezért válnak ezek a gyermekek olykor magányossá, bizalmatlanná, önbizalomhiányossá, vagy éppen agresszívvá, akaratossá. Érdemes a változást együtt az egész családnak elkezdenie, hogy az egészséges szokások gyermekkorban kialakulhassanak. Segítsünk gyermekeinknek az alábbi szakemberek felkeresésével:

Kapcsolódó kezelések

Gyerekeknek – Komplex Access Bars

Komplex Access Bars gyerekeknek
A kezelés segít feloldani a nagyon mély mentális blokkokat, lelki traumákat, valamint negatív attitűdöket, amelyek gátolják képességeink kiteljesedését. Nagymértékben támogatja a helyes önértékelést. Kiválóan alkalmazható gyermekeknél kreativitásuk kiteljesedésének elősegítésére, tehetségük kibontakoztatására.

Gyerekeknek – Talpreflexológia

Gyerekeknek – Talpreflexológiára
A reflexpontokra kifejtett jótékony masszírozás nem fájdalmas, nincs mellékhatása. Különösen hatékony terápia az immunrendszer erősítésében.

Gyerekeknek – Dietetika és táplálkozási tanácsadás

Dietetika gyermekeknek
A táplálkozásra vonatkozó információdömpingben kihívást jelent az eligazodás, külön ezért is helyezünk hangsúlyt a megbízható és kontrollált egyéni tanácsadásra és tájékoztatásra.

Kapcsolódó bejegyzés

A gyermekkori szorongás 9 jele

gyermekkori szorongas
Tudatos szülőként sem lehet minden esetben elkerülni, hogy gyermekünk életében jelen legyen a szorongás. Igyekszünk tartani magunkat a következetes gyerekneveléshez, mégis – akaratunkon kívül – megtörténhet, hogy a gyermek akár családon kívüli hatásra, akár a szülők viselkedésének következményeképpen szorongani kezd. De honnan lehet tudni, ha a gyermek szorong, és miként deríthető fel a szorongás háttere? És egyáltalán miért rettentő fontos, hogy idejében észrevegyük, ha gyermekünket is érinti?

A túlsúlyos gyermekek 80%-a felnőttként is túlsúlyos lesz

gyermekkori elhízás, túlsúlyos gyerek
A gyermekkori túlsúly komplex probléma, amely esetében különösen igaz, hogy célszerű holisztikus szemléletmóddal közelíteni felé. Számos tényező akár közös együttállása is felelős lehet a gyermek elhízásáért: a genetika ezek közül csak egy faktor, ráadásul jelenleg még nem bizonyított, hogy a gyermekkori túlsúlyért mely gének felelősek.

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés