Ételallergia kezelése gyerekeknél

Az ételallergia hátterében az immunrendszer kóros válasza áll, ugyanis veszélyesnek ismeri fel az adott étel összetevőjét és beindítja védekezési reakcióit. Az ételallergiások száma folyamatosan nő, a gyermekek kb. 6%-a valódi ételallergiás. A legismertebb allergének a tej, tojás, szója, eper, mogyoró. A legtöbb gyermek 1-2 év alatt, de legkésőbb felnőtt korra a kisgyermekkorban jelentkező ételallergiát kinövi. A kor előrehaladtával az emésztőrendszer beérik és egyre kevésbé szívódnak fel olyan anyagok, melyek kiváltják az allergiát. Tünetei lehetnek gyakori éjszakai ébredések, sok felsírás, napközbeni nyugtalanság, de gyakran jár hasfájással, hasmenéssel, székrekedés, és kísérhetik bőrtünetek. Az allergén beazonosítása után csecsemőknél a más tápszerre való átállás vagy gyermek és anya diétája (az allergént okozó étel elhagyása) segíthet a problémán. Az ételallergia kezelése gyerekeknél történhet olyan természetes gyógymódokkal is, mint a dietetika, BEMER-terápia és orvosi homeopátia. Ezek a szelíd gyógymódok kiegészítik és támogatják a hagyományos orvoslás eszközeit.

Kapcsolódó kezelések

Gyerekeknek – Orvosi homeopátia

Orvosi homeopátia gyerekeknek
A gyermekek nagyon jól reagálnak a homeopátiás terápiára, amely egyéb kezelési módok, illetve egy az adott betegség kezeléséhez feltétlenül szükséges gyógyszeres terápia mellett is biztonságos és hatásos.

Gyerekeknek – BEMER-terápia

BEMER-terápia gyerekeknek
A BEMER speciális elektromágnes jel és fényterápia, erősíti az immunrendszert, amely ez által képes leküzdeni a betegségeket, illetve védekezik a fertőzésekkel szemben. Önállóan és terápiás eljárások részeként is egyaránt alkalmazható, egyúttal bizonyítottan mentes minden mellékhatástól.

Gyerekeknek – Dietetika és táplálkozási tanácsadás

Dietetika gyermekeknek
A táplálkozásra vonatkozó információdömpingben kihívást jelent az eligazodás, külön ezért is helyezünk hangsúlyt a megbízható és kontrollált egyéni tanácsadásra és tájékoztatásra.

Kapcsolódó bejegyzés

Immunerősítés a vitaminokon túl

immunerősítés homeopátia
Hiába késik a hideg idő, a vírusok, megfázásos megbetegedések ilyenkor is készen állnak arra, hogy megtalálják védelmező immunrendszerünk gyenge pontjait. A megfázásos tünetek, mint a nátha, torokfájás, köhögés vagy fülgyulladás körülbelül 80%-a vírusos eredetű, így az antibiotikumos kezelések a legtöbb esetben hatástalanok, a védekezés kulcsa az immunerősítésben rejlik.

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés