Hasfájás gyerekeknél

A hasfájás gyerekeknél igen gyakori panasz a gyermekeknél, azonban a legtöbbször nem áll mögötte komoly probléma, de mindenképp érdemes utánajárni, hogy mi okozhatja a problémát. A hasfájás mögött állhat szélgörcs, ételallergia, székrekedés, reflux, ételmérgezés, kólika és stressz is, súlyosabb esetekben vakbélgyulladás, epekő, húgyuti fertőzés. Kicsi gyerekeknél hasfájásra utal, ha gyakran húzza fel a lábát, feszes a hasa, nyűgös, és nem eszik annyit, mint korábban. Csecsemőknél gyakori a kólika, melyet a bélfal izomgörcse, a bélgázok és a rossz emésztés okozhat. A nagyobb gyermek már képes arra, hogy elmondja a fájdalom típusát, erősségét. Ha a fájdalom a has több, mint a felén jelentkezik, akkor generált fájdalomról beszélünk. Görcsös fájdalom gyermekeknél szélgörcsöt vagy puffadást jelezhet, gyakran követi hasmenés, és általában nem súlyos. A hasfájás csillapítására, az emésztés támogatására gyermekkorban kiválóan alkalmas a BEMER-terápia, a talpreflexológia, valamint a homeopátiás készítmények alkalmazása. Ha a hasfájás a stresszre vezethető vissza, és szeretnénk megtalálni annak forrását és fel szeretnénk oldani a blokkokat, nézőpontokat, forduljunk az Access Barshoz vagy a Tibeti hangtálas relaxációhoz.

Kapcsolódó kezelések

Gyerekeknek – Orvosi homeopátia

Orvosi homeopátia gyerekeknek
A gyermekek nagyon jól reagálnak a homeopátiás terápiára, amely egyéb kezelési módok, illetve egy az adott betegség kezeléséhez feltétlenül szükséges gyógyszeres terápia mellett is biztonságos és hatásos.

Gyerekeknek – BEMER-terápia

BEMER-terápia gyerekeknek
A BEMER speciális elektromágnes jel és fényterápia, erősíti az immunrendszert, amely ez által képes leküzdeni a betegségeket, illetve védekezik a fertőzésekkel szemben. Önállóan és terápiás eljárások részeként is egyaránt alkalmazható, egyúttal bizonyítottan mentes minden mellékhatástól.

Gyerekeknek – Komplex Access Bars

Komplex Access Bars gyerekeknek
A kezelés segít feloldani a nagyon mély mentális blokkokat, lelki traumákat, valamint negatív attitűdöket, amelyek gátolják képességeink kiteljesedését. Nagymértékben támogatja a helyes önértékelést. Kiválóan alkalmazható gyermekeknél kreativitásuk kiteljesedésének elősegítésére, tehetségük kibontakoztatására.

Gyerekeknek – Talpreflexológia

Gyerekeknek – Talpreflexológiára
A reflexpontokra kifejtett jótékony masszírozás nem fájdalmas, nincs mellékhatása. Különösen hatékony terápia az immunrendszer erősítésében.

Gyerekeknek – Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti hangtálas relaxáció gyerekeknek
A hangtálak rezgése fizikai és mentális síkon egyaránt ellazultsághoz vezet, az agy alfa hullámaira hat, ami lehetővé teszi, hogy testünk öngyógyító mechanizmusai működésbe lépjenek.

Kapcsolódó bejegyzés

Hogyan kezelhető a tartós stressz?

stressz ellen
Mindenki különböző kiváltó tényezőkre asszociál: hosszú, túlórákkal tűzdelt munkanapokra, váratlan eseményekre, utazásra, párkapcsolati konfliktusokra, kimerültségre, végtelen teendőlistákra. Pedig a stressz maga nem a külső körülmény, ami miatt kényelmetlenül érezzük magunkat, hanem a szervezet válaszreakciója, amikor kibillen az egyensúlyából, mert úgy érzékeli, a megterhelés meghaladja az erőforrásait.

Nemcsak ruhaméretünket, de egészségi állapotunkat is befolyásolják kilóink

dietetika győr
A magyar lakosság nagyon nagy hányada túlsúlyos, amely nemcsak esztétikai problémákat jelent, hanem ennek következtében súlyos betegségek is kialakulhatnak. Az elhízás következtében kialakult betegségek gyógyításának pedig egyik alapfeltétele, hogy a páciens első körben megpróbálja leadni fölösleges kilóit, hiszen anélkül a kiváltó okok egyike sem orvosolható.

Stresszes vagyok, tehát létezem! – természetes gyógymódok a stresszkezelésben

stressz ellen természetesen
A boldogság, a kiegyensúlyozottság, az elégedettség érzése azoknak adatik meg legtöbbször, akik megtanulták kiiktatni életükből és mindennapjaikból a stresszt és a szorongást. Ahány szorongó ember, annyi stresszkezelési módszer és praktikus technika.

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés