Hólyaghurut természetes gyógyítása

Hogyan alakul ki a felfázás, vagyis a hólyaghurut?

Maga a felfázás szó sok embert félre vezet, hiszen ennek a kellemetlen tünetekkel járó megbetegedésnek valójában nem minden esetben van köze a hideghez. Kezelése történhet a hagyományos orvoslás módszereivel, de a hólyaghurut természetes gyógyítása is igen hatékony. A húgyúti fertőzéseket többnyire a bélben megtalálható E coli baktériumok okozzák, melyek a végbél környékéről kerülnek a hüvelybe és/vagy a húgycsőbe, ahonnan feljutva a húgyhólyagba gyulladást okoznak. A felfázás (hólyaghurut) a nőket és a férfiakat egyaránt érinti, azonban a nők sokkal fogékonyabbak rá, mint a férfiak. Ennek oka az anatómiában keresendő: nőknél a húgycső külső nyílása, a hüvelybemenet és a végbélnyílás közel helyezkednek el egymáshoz, így a baktériumok könnyen a húgycsőbe juthatnak, onnan pedig a húgyhólyagba. A hólyaghurut kialakulásának esélye megnő a szexuális élet megkezdésével, de a genetikai hajlam is közrejátszik. Hajlamosító tényező lehet továbbá a hormonális változások (így például a menopauza és a terhesség is), a nem megfelelő higiénia, és az alhas lehűlése. 

A hólyaghurut tünetei

Hólyaghurut esetében először a gyakori vizelési inger utalhat arra, hogy valami nincs rendben. A vizelést égő, csípő érzés kíséri, amihez alhasi görcsök szintén társulhatnak. A vizelet sötét színűvé és szagossá válik. Súlyosabb esetben véres vizelet, láz és hidegrázás is előfordulhat. El kell különíteni az egyszeri felfázást a visszatérő felfázástól. Míg az egyszeri felfázás jól kezelhető vény nélkül kapható készítményekkel is, addig a visszatérő hólyaghurut gyógyításához nem elegendő a hagyományos gyógyszeres kezelés. Amennyiben újra és újra felüti a fejét a probléma, akkor a szokásainkon, az életvitelünkön is változtatnunk kell.

Hogyan előzhető meg a hólyaghurut?

A hólyaghurut hátterében sok olyan életmódbeli, illetve szexuális élethez kapcsolódó tényező is állhat, ami kellő odafigyeléssel nem okozna megbetegedést. Amire fokozottan érdemes odafigyelni megelőzés szempontjából az a kellő folyadékpótlás, tisztálkodás, időjárásnak megfelelő öltözködés, együttlét után a hólyag ürítése. Fontos, hogy sok folyadékot vigyünk be szervezetünkbe, hiszen a nagy mennyiségű folyadék átmossa a húgyhólyagot, így a baktériumok nem tudnak megtelepedni. Fokozottan figyelj a higiéniára és a helyes wc használatra (előtte és utána kézmosás), hideg időben öltözz rétegesen és ne ülj sokáig hideg felületen, így elkerülhető az alhasi tájék lehűlése. 

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Amennyiben heves fájdalom, véres vizelet és láz kíséri a megbetegedést, valamint ha időről időre kiújul a hólyaghurut és a tünetek hagyományos kezelése után 3-5 napon belül nem javulnak orvoshoz kell fordulni.

A hólyaghurut kezelése

A visszatérő hólyaghurut kezelése hosszadalmas és igen komplex. A beteg és az orvos részéről is nagy türelmet igénylő feladat, ráadásul a kiújulás teljes megszüntetése nem minden esetben lehetséges. A visszatérő hólyaghurut kezelése megegyezik a heveny felfázás antibiotikum terápiájával, azonban kiegészül nem antibiotikumos gyógyszerekkel a megelőzés miatt, valamint életmódbeli változtatásokkal is.

A hólyaghurut természetes gyógyítása

A hólyaghurut természetes gyógyítása teljesen biztonságos, hiszen a kezelésére alkalmas eljárások nem okoznak mellékhatásokat és más gyógyszerekkel sem lépnek kölcsönhatásba. A hólyaghurut azon megbetegedések közé tartozik, amelyeket olyan természetes gyógymódokkal, mint a Homeopátia, a BEMER-terápia, a Tibeti hangtálas relaxáció, a Komplex Access Bars és Talpreflexológia hatékonyan lehet kezelni. 

Homeopátia
A női szervek betegségei, illetve a változó kor problémái gyakran lelki eredetűek is lehetnek. A homeopátiás szerek a lelki egyensúly helyreállításán keresztül is hatnak. A homeopátiás gyógyszerek egészen biztonságosak, nem okoznak mellékhatásokat, hagyományos gyógyszerekkel történő egyidejű alkalmazásakor nem alakul ki kölcsönhatás, így ezek alkalmazása a hagyományos orvoslás eszközei mellett is alkalmazhatóak, annak kiegészítésére, támogatására. A hatásos szerek kiválasztását minden esetben bízzuk homeopátiás orvosra, aki a tünetek és a páciens állapotának (életmódra kiterjedően is) részletes feltárásával, és az egyéb meglévő problémák együttes figyelembevételével alakítja ki a kezelési tervet. 

BEMER-terápia
A Bemer kezelés egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére. Az átfogó hatékonyságot a szervezetben elsősorban a Bemer jelnek a vér mikrokeringésre kifejtett hatása hozza létre. A mikrokeringés pedig rendkívül fontos a szervezet működése szempontjából, segítségével történik a szervezetünk sejtjeinek táplálása és a salakanyagok eltávolítása, a hajszálereken keresztül. Ha a mikrocirkulációban zavarok lépnek fel, akkor az előbb-utóbb kóros elváltozásokhoz vezet, mivel a szervezet már nem képes kompenzálni és az egészséges működéshez szükséges folyamatok nem működnek megfelelően. Ha sejtjeink anyagcseréje nem működik megfelelően, a szervezetünk megbetegszik. A Bemer a leghatásosabb és legkutatottabb fizikai kezelő módszer, ami jelenleg rendelkezésre áll. Már két perces Bemer kezelés hatására a véráramlás jelentősen javul. Ez a javulás, az egész testben kimutatható.

Tibeti hangtálas relaxáció
A tibeti hangtálas relaxáció alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.
Megelőzésre is kitűnő, hiszen a legáltalánosabb első hatás éppen a nyugalom, a béke magától értetődő érzése, amit megtapasztal, aki kipróbálja. Később pedig érezhetővé válik a testi tünetek enyhülése, az izom és idegi feszültség csökkenése, lelki szinten egyre kiegyensúlyozottabbá válik az ember. Rendszeresen, kúraszerűen alkalmazva önmagában is megállja a helyét, de kiegészíthet bármilyen egyéb egészségjavító eljárást, hiszen támogatja és erősíti annak hatásait. A Tibeti hangtálas relaxáció képes felerősíteni az Immunrendszert és a szervezet öngyógyító folyamatait beindítani. Hatására oldódnak az alhasi görcsök, mely a hólyaghurut egyik kínzó tünete. A szervezet védekezőképességének erősítésével és az öngyógyító folyamatok beindításával hozzájárul a megbetegedés gyorsabb lefolyásához és a kellemetlen tünetek enyhítéséhez, megszüntetéséhez.

Komplex Access Bars 
Az életünk során történt események mind nyomot, lenyomatot képeznek bennünk, elraktározzuk magunkban ezek emlékeit, melyek alapján sok megbántottságot, sérülést, terhet cipelünk magunkban. Ezek a sejtemlékek befolyásolják jelenlegi életünket, és ezért tudunk mindig hasonlóan reagálni bizonyos eseményekre, történésekre.
Erre nagyszerű lehetőséget nyújt az Access Bars, amely során az agyhullámok lelassulnak, és ezáltal lehetővé válik, hogy erőfeszítés nélkül töröljünk bármilyen hátráltató erőt az élet különböző területeiről. Ezek lehetnek korlátozó gondolatok, érzelmek, szorongások, fájdalmak, ítélkezések, előítéletek és hiedelmek.
Ahhoz, hogy régi megszokásainkhoz ne térjünk vissza, „törölni kell” az elméből azokat a nézeteket, berögződéseket, sejtemlékeket, nem kívánatos szokásokat, amik akaratunk ellenére is képesek visszarendezni életünket. Az access bars eljárása segít feloldani annak az adott életterület korlátait, melynek a pontjait érintik.

Talpreflexológia
A talpon rengeteg idegvégződés található, amelyek kapcsolatban állnak az egész szervezettel. A zónák masszírozásával a talpreflexológus hatást tud gyakorolni a belső szervekre, a központi idegrendszerre és a vérkeringésre, és helyreállíthatja a szervezet megfelelő működését. Hatására az idegrendszer, a hormonrendszer, a belső elválasztású mirigyek munkája összehangolódik, kiegyensúlyozódik, és a szervezet öngyógyító folyamatai felerősödnek. 

A Rofé Naturale Egészségközpontban szeretettel várjuk mindazokat, akik természetesen, szelíd gyógymódok segítségével szeretnének gyógyulni, vagy egy jobb minőségű, tudatosabb életet élni.

Kapcsolódó kezelések

Kapcsolódó bejegyzés

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.