Természetes Immunerősítő terápiák

Add meg itt a címsor szövegét

Számos tényező hatással lehet az immunrendszer ellenállóképességére, kezdve a bevitt vitaminok mennyiségétől az alvás hatékonyságán át a stresszig. Úgy tűnhet, hogy a 21. században lehetetlen fenntartani egy olyan életmódot, ami száz százalékban az egészségünket szolgálja, de ha apró lépésekben változtatunk egyes szokásainkon, már sokat teszünk a mindennapi közérzetünk javulásáért. Emellett akár olyan súlyos szövődményekkel járó, makacs betegségeknek is elejét vehetjük, mint a küszöbön lévő influenza.

A gyenge immunrendszer óriási energiák mozgósítása árán próbál védekezni a folyamatos támadásokkal (vírusok, baktériumok, méreganyagok, külső környezeti szennyezés, stb.) szemben, és ebben a küzdelemben sokszor alulmarad. Ezért szüksége van odafigyelésre, ha szükséges támogatásra, mindenekelőtt annak felismerésére, mi az, ami negatívan befolyásolja működését, teljesítőképességét, egyáltalán mivel hatunk rá akarva-akaratlanul.

Az alternatív, természetes módszerek minden korosztálynak segíthetnek abban, hogy helyreálljon a testi-lelki egyensúlyuk, ezáltal ellenállóbbá váljanak a betegségekkel szemben. Az egészséges életmód fenntartása kulcsfontosságú az immunrendszer erősítésében.

Abban az esetben, ha akaraterőnk cserben hagy minket, számos olyan lehetőség áll rendelkezésre, ami megkönnyíti a változtatások beépítését az életünkbe; egyfajta mankóként szolgálnak, ha nem tudjuk, milyen lépésekkel kezdjük az életmódváltást. Az emberek különbözően reagálnak a változásokra, így nem mindegy, hogy egy adott személyiségtípus milyen módszerekkel vág bele egy új életformába. Szakember, például dietetikus keresése esetén érdemes olyan személyre bízni az étrend kialakítását, aki figyelembe veszi az egyéni tényezőket, a hatékonyság érdekében pedig az életmódváltást segítő kezeléseket is ajánlott igénybe venni, amelyek az akaraterő és a mentális állapot javításáért felelősek.

 
A Rofé Naturale Egészségközpontban természetes gyógymódok széles tárházával várjuk mindazokat, akik természet erejével szeretnének a gyógyulás utjára lépni, vagy egy egészségesebb és tudatosabb életet élni. 

Természetes immunerősítő terápiák

A megfelelő vitaminbevitelen és a rendszeres tesmozgáson túl, több olyan természetes gyógymód is létezik, melyek nagymértékben képesek támogatni az immunrendszerünk ellánálló képességét.  Természetes immunerősítő kezeléseink teljes biztonsággal alkamazhatók, hisznem nem okoznak kellemetlen mellékhatásokat és más gyógyszerekkel sem lépnek kölcsönhatásba.

Természetes immunerősítő kezeléseink a következők:

Kapcsolódó kezelések

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Talpreflexológia

Reflexzóna terápia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre. Hatására felgyorsul a vérkeringés a nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, javul a sejtek tápanyag és oxigén ellátottsága.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A tibeti hangtál terápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

Kapcsolódó bejegyzés

Miért kellene mindenkinek kipróbálnia a BEMER-terápiát?

A BEMER a szervezet mikrokeringését javító speciális fény- és mágnesterápiás orvostechnikai eszköz, amely a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. Maga a kezelés teljesen fájdalommentes, 12-24 percig tart, és érdemes kúraszerűen alkalmazni, ugyanis nem tüneti kezelés, hanem a kialakult probléma okát célozza megszüntetni, illetve javítani az állapoton, a problémától függően. A BEMER-készülékek javítják a mikroerek továbbító mozgását, és segítenek abban, hogy megfelelő módon működjön a vérellátás a szervezetben, ami elengedhetetlen a szervek kielégítő funckionálásához. Cikkünkben két részletben bemutatjuk, hogy milyen esetekben érdemes BEMER-t alkalmazni, milyen hatásai vannak, vannak-e ellenjavallatok, illetve hogy miért fontos a mikrokeringés serkentése

A változókor az élet velejárója, a tünetekbe nem muszáj beletörődni

A premenopauza, vagyis az utolsó menstruációt megelőző időszak a nők legnagyobb részénél a negyvenes éveik közepén indul, de előre nem lehet megjósolni a kezdetét. A tünetek azonban könnyen felismerhetőek, hiszen a hormonális változások – a sárgatest-hormon (progeszteron) szintjének csökkenése – miatt elég korán kialakulhatnak vérzészavarok. Ennek a folyamatnak a kezdetét már változókornak nevezzük (más néven klimax vagy premenopauza), maga a menopauza pedig az az időpont, amikor a havi vérzés teljesen abbamarad.

Még nem késő megerősíteni az immunrendszert!

Az immunerősítés nem is lehetne aktuálisabb: a valódi őszi, nyirkos, szeles időben egyre többen betegszenek meg, azonban az időjárási tényezők mellett többet nyom a latban az, hogy több időt töltünk zárt térben, így könnyebb a megfertőződés esélye, valamint a szabadban töltött idő áldásos hatásai is elmaradnak - gondoljunk csak arra, hogy ilyenkor kevesebb D-vitamin jut a testünkbe. Hidegben a szervezet valóban kevésbé ellenálló, emiatt beszélünk gyakran “őszi náthaszezonról”, és ezért is fontos, hogy felvértezzük az immunrendszerünket, és lehetőleg megpróbáljuk megelőzni a megbetegedéseket.

Hogyan kezelhető a tartós stressz?

stressz ellen
Mindenki különböző kiváltó tényezőkre asszociál: hosszú, túlórákkal tűzdelt munkanapokra, váratlan eseményekre, utazásra, párkapcsolati konfliktusokra, kimerültségre, végtelen teendőlistákra. Pedig a stressz maga nem a külső körülmény, ami miatt kényelmetlenül érezzük magunkat, hanem a szervezet válaszreakciója, amikor kibillen az egyensúlyából, mert úgy érzékeli, a megterhelés meghaladja az erőforrásait.

Immunerősítés a vitaminokon túl

immunerősítés homeopátia
Hiába késik a hideg idő, a vírusok, megfázásos megbetegedések ilyenkor is készen állnak arra, hogy megtalálják védelmező immunrendszerünk gyenge pontjait. A megfázásos tünetek, mint a nátha, torokfájás, köhögés vagy fülgyulladás körülbelül 80%-a vírusos eredetű, így az antibiotikumos kezelések a legtöbb esetben hatástalanok, a védekezés kulcsa az immunerősítésben rejlik.

A természet patikája – minden, amit a homeopátiáról tudni érdemes

homeopátia
Mindig is szerettem az emberek könyvespolcán legeltetni a szemem. Érdekesnek találom, hogy mások milyen könyveket olvasnak, milyen kiadványokat vásárolnak.

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés