Kanyaró tünetei és kezelése

A kanyaró egy rendkívül fertőző betegség, melyen védőoltás nélkül a népesség nyagy része átesik 5-10 éves életkorban. A kanyaró hazánkban is az egyik legyakarabban előforduló betegség volt a gyermekek életében addig, amig kötelezővé nem vált a védőoltás. Elvétve azonban még ma is előfordulhat néhány kanyaró által okozott megbetegedés. A kanyaró tüneteit tekintve jellemzően 9-11 napos lappangási idővel kezdődő betegség, melynek a második felében bágyadtság, levertség, étvágytalanság, láz, fejfájás, hányás, hasmenés és hurutos tünetek jelentkeznek. Az ezt követő 4-5 napban a hurutos tünetek fokozódnak, a torok és a garat élénk pirossá változik. Magas láz kíséretében köhögés, rekedtség, orrfolyás és kötőhártya-gyulladás jelentkezik. A szájban és a garatban nagyfoltú kiütések, a szájnyálkahártyán pedig Koplik-foltok (apró elemekből álló grízes, sárgásfehér felrakódás) jelennek meg. Bőrkiütés jellemzően a 14. napon jelenik meg. A kiütések lencsényi nagyságúak és a duzzadt bőrből kiemelkednek. A kiütések nem viszketnek, nyomásra eltűnik. 4-5 nap után a kiütések barnás árnyalatúvá válnak, majd eltűnnek. A kanyaró lefolyása természetesen ettől eltérő is lehet. Egészségközpontunkban olyan kezelések is elérhetők, melyek képesek ennek a betegségnek enyhíteni a tüneteit és felgyorsítani a lefolyását.

Kapcsolódó kezelések

Hagyományos Kínai Orvoslás

A gyakorlat és a gondolkodás összefüggő rendszere.
A HKO erősen a betegségek megelőzésére fordítja a figyelmet, de a különböző, már meglévő akut és krónikus betegségek is sikeresen kezelhetők a HKO szelíd és célzott módszereivel.

Kapcsolódó bejegyzés

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés