Köszvény ellen természetes gyógymódokkal

A köszvény nem más, mint a fehérje-anyagcsere zavara, amelynek során a fehérjék lebontásából származó húgysav nem tud a szervezetből kiürülni, ezáltal felhalmozódik az ízületekben, vesében és gyulladást alakít ki. Jellegzetes tünete az ízületi csomó, fájdalom a láb öregujján, a boka, térd, csukló és könyök ízületeiben. A fájdalom az esetek többségében hirtelen jelentkezik, majd egy hét alatt oldódik, viszont ebben az időszakban a fájdalomcsillapításon túl hangsúlyt kell fektetni a tünetek későbbi fellángolásának megelőzésére. A vegetáriánusok kevésbé érintettek, ugyanis a húsfélék, belsőségek, tengeri herkentyűk nagy mennyiségben tartalmaznak purinvegyületet. A köszvény kezelésében a tudatos táplálkozásnak van legnagyobb szerepe (rostos ételek, teljes kiőrlésű gabonák fokozott bevitele, fehérjék csökkentése, purinszegény étrend betartása). Sok esetben a gyógyszeres kezelés jelenti az elsődleges terápiát, azonban a köszvény ellen a természetgyógyászat területén is megoldást nyújthat a homeopátia, fájdalomcsillapításra a Bemer-terápia, továbbá egy szakszerű dietetikai, életmód és táplálkozási tanácsadás.

Kapcsolódó kezelések

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Komplex Access Bars

Segíthet műtétek, traumák utáni rehabilitációban, illetve energetizáló technikaként
Az életünk során történt események mind nyomot, lenyomatot képeznek bennünk, elraktározzuk magunkban ezek emlékeit, melyek alapján sok megbántottságot, sérülést, terhet cipelünk magunkban. Ezek a sejtemlékek befolyásolják jelenlegi életünket, és ezért tudunk mindig hasonlóan reagálni bizonyos eseményekre, történésekre. Erre nagyszerű lehetőséget nyújt az Access Bars.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Kapcsolódó bejegyzés

A természet patikája – minden, amit a homeopátiáról tudni érdemes

homeopátia
Mindig is szerettem az emberek könyvespolcán legeltetni a szemem. Érdekesnek találom, hogy mások milyen könyveket olvasnak, milyen kiadványokat vásárolnak.

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés