Kihagyhatatlan 30%-os nyárváró kedvezmények a Rofé Naturale Egészségközpontban!

Harc a bacik ellen – immunerősítés az influenza időszakában

Gyorslinkek

Ugyan azzal a már-már közhelyesnek számító, ám annál igazabb kijelentéssel, hogy „Ép testben ép lélek” szinte mindenki egyetért, abban jócskán eltérőek a vélemények, hogy hogyan is őrizhető meg legjobban az egészségünk. Az immunerősítésnek, az egészségmegőrzésnek számtalan jól bevált és működő módszerét ismerjük már, legyen szó akár az egyszerű vitaminokról, jótékony testmozgásról, fényterápiáról, pozitív gondolkozásról és így tovább…

Mindenki másban hisz, és ez így is van rendjén, hiszen ahányan vagyunk annyifélét gondolunk az egészségünkről. Van egy széles réteg, akik kifejezetten az alternatív gyógyászatban, a természetgyógyászatban hisznek, kerülik az erős, mellékhatásokkal kísért, akár függőséget okozó gyógyszereket, a dúrva, orvosi beavatkozásokat és mindent, ami nem a természet rendjének megfelelő. Ők azok, akik egy megfázást nem a házi orvos által felírt, bivalyerős antibiotikumokkal kúrálnak, hanem homeopátiás gyógyszereket szednek, akik hiszen a talpmasszázs jótékény hatásaiban és akik immunerősítés céljából – nemcsak ősszel, hanem az év többi hónapjában is – a Bemer-módszert választják.

Nagyanyáink praktikái mellé jól jönnek a homeopátiás szerek

A hideg, nyirkos, őszi időjárással a megfázások, a megbetegedések időszaka is beköszönt. Ez az évnek az a része, mikor bárhová is betesszük a lábunkat biztos, hogy belebotlunk egy náthával vagy éppen torokgyulladással küzdő emberbe. Sokan ki sem lábalnak tavaszig az influenzából, a hosszantartó betegeskedés pedig jócskán megviseli mindenki immunrendszerét.

Immunrendszerünk megfelelő állapota a biztosíték arra, hogy betegség nélkül tudjuk átvészelni a fázós, sötét, hideg hónapokat. Az immunerősítés igen hatékony módja a homeopátia. A homeopátia visszaállítja a szervezet belső harmóniáját, és az egészséghez vezet, az pedig köztudott, hogy az egészséges embernek sokkal jobban működik az immunrendszere, ellenállóbb a betegségekkel szemben, nehezebben kap el ferőző kórokat, de ha mégis, ezekből sokkal hamarabb kigyógyul, szervezetében pedig a betegség mindenféle komplikáció és szövődmény nélkül zajlik le. A legjobb eredményt egyénre szabottan, a megfelelő homeopátiás szer szedésével lehet elérni, amelyet a homeopátiás orvos ír fel a beteg számára. A homeopátiás gyógyszer megerősíti az immunrendszert, így jobban elkerülhetjük a betegségeket.

Szüleinktől, nagyszüleinktől azért már hallottunk ezt-azt az alternatív gyógyászatról, igaz, ezek nem feltétlenül orvosok által ajánlott módszerek, ám hatékonyan hozzájárulnak a beteg gyógyulásához. Minden családban vannak jól bevált, házi praktikák a megfázás ellen, például ha fáj a torkunk igyunk hársteát mézzel és citrommal, vagy együnk egy kis reszelt fekete retket, esetleg gyömbért mézzel összekeverve. Ha folyik az orrunk és már csak a bedugott papírzsebkendő segít, jó ha megpróbálkozunk egy kamillás inhalálással, de sok mindenre jók az év közben gyűjtögetett gyógyfüvek is csak meg kell találnunk a számunkra legmegfelelőbb és természetesen legfájdalommentesebb gyógymódot. Nemcsak kezelésre, de megelőzésre, immunerősítésre is vannak házi receptek, mindannyian hallottuk már, hogy együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, mert azokban sok a vitamin, ne ódzkodjunk a fokhagymától, hanem fogyasszuk bátran, vagy hogy a hűvösebb idő beköszöntével is töltsünk időt a szabadban, sétáljunk, akár sportoljunk, mert ezek a tevékenységek is mind-mind immunerősítő hatásúak. Mindezek jó és megszívlelendő tanácsok, ám ha homeopátiás gyógymódokról beszélünk, elengedhetetlen néhány készítmény megemlítése, amelyeket jó ha beszerzünk még az őszi-téli időszak előtt.

Javasolt homeopátiás szerek

Echinacea (Kasvirág): az Echinacea olyan homeopátiás készítmény, melynek gyógy¬nö-vényként és homeo¬pátiás szerként való alkalmazási területe azonos. Az őszi-téli, megfázásoktól nem mentes időszakban megelőzésként, immunerősítő kúraként szokták ajánlani méregtelení¬tő, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságai miatt.
Vincetoxicum (Vadpaprika): a Vincetoxicummal szintén kivédhető az influenza, megelőzésként szokták ajálani vírusok okozta betegségek, lázas-hurutos kórók ellen.
Már kialakult tünetek esetén is adható.
Influenzinum (influenza vírus törzsekből készül): az Influenzinum fokozza a szervezet influenzával szembeni ellenálló képességét. Szedését megelőzésként kifejezetten influenzás időszakban ajánlják. Kivédi az influenzás megbetegedést vagy, ha az mégis kialakul, akkor annak lefolyását enyhébbé, rövidebbé teszi.
Oscillococcinum (néma kacsa mája, szíve): az Oscillococcinum fokozza a szervezet vírusok okozta lázas-hurutos betegségek¬kel szembeni ellenálló képességét.

Vitaminok felszívódásában segít a Bemer

A betegségek okát kezeli, nem pedig a tüneteket folytja el a Bemer-terápia, amely mágneses technikájával stimulálja az emberi test fontos sejtfunkcióit, erősíti az immunrendszer működését és elősegíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, a vitaminok és ásványi sók sejtekbe való beépülését. Ezeknek jelenléte elengedhetetlen egy megfelelően dolgozó immunrendszerhez. Rendszeres alkalmazása segít visszaállítani az egészséget és a természetes regeneráló folyamatokat úgy, hogy a kezelés fájdalommentes és mellékhatása sincs. Bizonyított, hogy ezzel a mágneses technikával nemcsak betegségeket előzhetünk meg, de immunrendszerünket is jótékonyan támogathatjuk vele, azoknak pedig akik idegenkednek az orvosi rendelőktől, az egészségcentrumoktól jó hír, hogy Bemer-gépek már otthoni használatra is elérhetőek, így ki sem kell mozdulnunk otthonról, ha nem akarjuk.

Elő a lábakkal!

Súlyos hiba, hogy ősszel már hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni a lábunkról, a talpunkról. Ahogy a nyári szandálok a szekrény mélyére kerülnek, úgy bújtatjuk mi is lábunkat meleg zoknikba, csukott cipőkbe, elrejtve a világ elől, pedig lábfejünk az egész testünket jelképezi, olyan, mint egy “tükör” a testünkről. A talpat masszírozva az egész testről kapunk információt, és viszont tudunk hatni az egész testre. A talpreflexológia is immunerősítő hatású, a szervezet megtisztul a hosszú idő alatt lerakódott salakanyagoktól, felgyorsul az anyagcsere, a tápanyagok, vitaminok, ásványi sók felszívódása intenzívebbé válik, fokozódik a vérkeringés, a méreganyagok kiválasztása felgyorsul, mozgósítja az öngyógyító folyamatokat, visszaállítja a belső harmóniát és még kellemes is. Ne gondoljuk, hogy talpunk masszírozása csupán luxus, betegségmegelőzés és egészség is egyben, amely nemcsak a kiválasztottaknak jár, így hát bátran elő a lábakkal!

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Harc a bacik ellen – immunerősítés az influenza időszakában

Harc a bacik ellen – immunerősítés az influenza időszakában