Hogyan kezelhető a tartós stressz?

Gyorslinkek

Mi jut eszünkbe a stressz szóról?

Mindenki különböző kiváltó tényezőkre asszociál: hosszú, túlórákkal tűzdelt munkanapokra, váratlan eseményekre, utazásra, párkapcsolati konfliktusokra, kimerültségre, végtelen teendőlistákra. Pedig a stressz maga nem a külső körülmény, ami miatt kényelmetlenül érezzük magunkat, hanem a szervezet válaszreakciója, amikor kibillen az egyensúlyából, mert úgy érzékeli, a megterhelés meghaladja az erőforrásait.

Amikor megbillen az egyensúly

Az életmódunkat mi magunk választjuk meg, – eldönthetjük, milyen munkát végzünk, mozgunk-e eleget, hogyan táplálkozunk, milyen emberekkel vesszük magunkat körül -, azonban az életünkben bekövetkező változásokra, eseményekre nem lehet felkészülni. Sokszor nem is hirtelen traumák és váratlan helyzetek okoznak stresszt, hanem a tartós nyomás például a munkahelyen vagy emberi kapcsolatainkban, ami ha állandósul, a szervezet túlfeszítetté válik, és egy bizonyos ponton túl képtelen megbirkózni a helyzettel.

stressz ellen

Mindenki másképp reagál stresszhelyzetben, illetve eltérő stresszhelyzetekben még egy adott személy is másképp viselkedhet, amit nehéz előre megjósolni. A stresszt kiváltó helyzetekre adott reakcióink függnek a tanult mintáktól, berögződésektől, rugalmasságtól, amit viszont fontos tudni, hogy a stresszkezelési technikák tanulhatóak. A nyugati civilizációban elvárt életmód következtében az emberek életének több aspektusában is megfigyelhető a túlfeszítettség, emellett arra sem jut idő, hogy a feszültségeket feloldjuk vagy hogy tudatosan figyeljünk magunkra. Így pedig könnyű bekerülni egy negatív spirálba, gondoljunk csak egy klasszikus helyzetre, amikor a rengeteg munka és felelősség kihatással lesz az egyén magánéletére, alvási szokásaira, táplálkozására, esetleg függőségek, betegségek alakulnak ki a sok stressz következtében.

Miért fontos időben észrevenni, hogy mindennapos stressznek vagyunk kitéve?

A szervezet tűrőképességének is van egy határa, és ha folyamatosan megfeszített állapotban vagyunk, az fizikai síkon is megjelenik. Már a rövidtávú stressz is kivált belőlünk fizikai reakciókat: gondoljunk csak a szapora szívverésre és a felgyorsult légzésre. Minden személyiség más, nem egyformán reagálunk, valaki jobban bírja a nyomást – de sokszor csak látszólag, a felszín alatt elindulhatnak olyan folyamatok, amelyek az egészségre veszélyesek, és ezt nem minden esetben kísérik figyelmeztető tünetek.

A tartós stressz fizikai tünetei lehetnek:

  • Krónikus fejfájás
  • Alvászavar
  • Szív- és érrendszeri problémák
  • Állandó vírus vagy bakteriális fertőzések
  • Emésztési gondok
  • Hormonális zavarok, gondok a nemzőképességgel

A fenti egészségügyi problémák és az ezeket kísérő tünetek mellett fontos kitérni a lelki síkon érzékelt változásokra (pl. Türelmetlenség, frusztráltság, kiégés, ingerlékenység), ami hosszú távon szorongáshoz és depresszióhoz is vezethet!

“A stressztől nem alszom, az alváshiánytól stresszes vagyok”

A stressz okozhat alvásproblémákat, de az is biztos, hogy az alvásproblémák rövid idő alatt stresszt okoznak. Kevés alvás hatására szervezetünkben megnő a stresszhormonok szintje, emiatt folyamatosan ugrásra kész állapotban működünk és szerveinknek még keményebben kell dolgoznia. Krónikus, hosszantartó alváshiány következtében olyan stressz- és anyagcsere-betegségek alakulhatnak ki, mint a magas vérnyomás, depresszió, cukorbetegség és elhízás. Hasonló tüneteket okozhat az is, ha az alvás minősége nem megfelelő. A gyakori ébredések éjszaka, álmatlanul forgolódás, külső zavaró tényezők és a rajtunk levő nyomás mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az alvás ne legyen pihentető, és reggel úgy ébredjünk, mintha csak néhány órát aludtunk volna.

alvashiany stressz

A stresszből fakadó alvásproblémák különböző technikákkal, gyógyszerek nélkül is kiválóan kezelhetőek, ne várja meg, amíg tartóssá válik az állapot!

A Kaliforniai Egyetem Pszichiátriai Klinikájának kutatása során bebizonyosodott, hogy a tartós stressz csökkenti a telomeráz enzim működését, ezzel közvetve öregíti a sejteket, amelyek a helytelen táplálkozás és az egészségtelen életmód miatt képtelenek védekezni ez ellen.

A stresszkezelés elsajátítása, körülményeink tudatos megváltoztatása nem egyik pillanatról a másikra történik, azonban életmódváltással sokat tehetünk azért, hogy a szervezet ellenállóbb legyen. Mozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással, a megfelelő tápanyagok bevitelével jó alapot biztosíthatunk idegrendszerünknek.

A szervezet szeret visszanyúlni a “jól bevált” mintákhoz, megoldásokhoz. Egy váratlan, kellemetlen helyzetben adott reakció újra és újra meg fog ismétlődni – akár gyerekkortól kezdve, hiszen ebben az időszakban rengeteget tanulunk és fogékonyak vagyunk a hatásokra -, így amíg nem tárjuk fel ennek kiindulópontját, testünk ugyanazon a megszokott módon fog reagálni, még ha nem is érezzük magunkat komfortosan általa. Szakember segítségével (pl. Access Bars terápiával) feloldhatóak azok a blokkok, amelyek a rossz mintákért felelősek.

Figyeljünk arra, hogy életünkben helyet kapjanak stresszoldó módszerek (pl. sport, masszázs, légzőgyakorlatok, meditáció, pihenés), és ne csupán akkor nyúljunk ezekhez a technikákhoz, amikor a legrosszabb állapotban van az idegrendszerünk.

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára. Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat....,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát "hangszerei" által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: "a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne" - és tényleg. Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Komplex Access Bars

Segíthet műtétek, traumák utáni rehabilitációban, illetve energetizáló technikaként
Az életünk során történt események mind nyomot, lenyomatot képeznek bennünk, elraktározzuk magunkban ezek emlékeit, melyek alapján sok megbántottságot, sérülést, terhet cipelünk magunkban. Ezek a sejtemlékek befolyásolják jelenlegi életünket, és ezért tudunk mindig hasonlóan reagálni bizonyos eseményekre, történésekre. Erre nagyszerű lehetőséget nyújt az Access Bars.

Gyógymasszázs

Orvosi utasításra végzett gyógyító jellegű masszázs
A gyógymasszázs a problémás, nem teljes értékűen működő testrészekre koncentrál. A kezelések időtartama és gyakorisága a panaszok erősségétől függ!

Talpreflexológia

Reflexzóna terápia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre. Hatására felgyorsul a vérkeringés a nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, javul a sejtek tápanyag és oxigén ellátottsága.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A tibeti hangtál terápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

Stresszcsökkentő Életmód Program

A szervezet tűrőképességének is van egy határa, és ha folyamatosan megfeszített állapotban vagyunk, az fizikai síkon is megjelenik előbb-utóbb.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hogyan kezelhető a tartós stressz?

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés