Hogyan lesz egészséges a bőröm?

Gyorslinkek

A szép bőr azért az, mert egészséges. Nem azért, mert leveszünk egy krémet a drogéria polcáról, ami örök fiatalságot és sima bőrt ígér, vagy mert elfedjük a hibáit korrektorral. Bőrünk egyensúlya rendkívül érzékeny, és ugyanúgy befolyásolják a környezeti hatások, mint az, hogy hogyan táplálkozunk, vagy milyen lelki folyamatok játszódnak bennünk.

Mi minden hat a bőrünkre?

A környezet tényezők, mint például az éghajlat, páratartalom, a levegő szennyezettségének mértéke vagy az UV-sugárzás mind nagyobb hatást fejtenek ki a bőrre, mint gondolnánk. Bőrünk ellenállóképessége akkor megfelelő, hogyha egészséges, ezt pedig számos módszerrel támogathatjuk. Hatnak rá étkezési szokásaink, káros szenvedélyeink: egészséges életmód mellett viszont megkapja azokat a tápanyagokat, amelyek fenntartják az egyensúlyát.

Nincs még egy olyan szerv, ami annyira gyorsan reagálna a lelki egyensúly felborulására, mint a bőr. A stressz folyamatosan negatív érzéseket kelt bennünk, ami a bőrre is kihat. Hogyan lehetséges ez? A legújabb kutatások szerint a bőr ugyanabból a csírahámból fejlődik ki, mint a központi idegrendszer, ezért szorosabb kapcsolatban áll a kettő egymással, mint ahogy a kutatók korábban gondolták. Sokszor a bőr üzenni próbál, hogy egy megoldandó lelki probléma áll a háttérben, amelyről talán nem is veszünk tudomást; nem vesszük észre, amikor túlhajszoljuk magunkat, vagy hogy az életünkben olyan tényezők is szerepet kaptak, amelyek negatív érzéseket váltanak ki belőlünk. Mindannyiunk életében várakoznak olyan megoldandó lelki feladatok, amelyekkel nem szívesen nézünk szembe, vagy nem is kapcsolunk egyből, hogy jelen van, bőrünk viszont képes jelezni, ha a belső egyensúly felborult.

bőr egészsége

A szervezetben jelen lévő betegségek is megmutatkozhatnak a bőrön. A gyulladt bőr sokszor belső gyulladásra utal, ez megjelenhet az adott, gyulladt terület közelében (például egy rossz fog környékén az arcon), vagy a test bármely területén is, ha valamilyen krónikus gyulladás áll fenn. A hormonális zavarok szintén okozhatnak bőrproblémákat, akárcsak az idegrendszer kimerültsége, a minőségi alvás hiánya, vagy az érfal és az ér rugalmasságának gyengesége. Illetve ha az immunrendszer legyengült, vagy hiányoznak létfontosságú ásványi anyagok a szervezetből, olyankor a bőr egyensúlya is felborulhat, védekezőképessége csökkenhet. Ezért is fontos tehát, hogy a bőrproblémákhoz holisztikus szemlélettel közelítsünk, ha hosszú ideig fennáll egy nem kívánt állapot, fel kell tárni a gócot, ami a zavart okozza, hiszen sokkal súlyosabb egészségügyi probléma is állhat a háttérben.

Minden bőr más, ezért egyéni kezelést igényel

Az alap bőrtípusokat mindannyian ismerjük, és könnyen megállapíthatjuk, hogy a sajátunk normál, száraz, zsíros vagy kombinált jellegű. Ennél azonban több szempontból is árnyaltabb a kép. Egyrészt egy száraz bőr lehet az a vízhiánytól, de zsírhiánytól is, míg egy zsíros bőr is lehet vízhiányos és hámló. Másrészt ennél a néhány alaptípusnál jóval többféle bőr létezik, és ahhoz, hogy megtudjuk, a miénk melyik fajta, és milyen kezelést igényel, hogyan érdemes ápolni, egyensúlyba hozni, érdemes kozmetikussal konzultálni, és nem a drogéria hangzatos összetevőkkel “felturbózott” és felesleges színezékekkel, illatanyagokkal teli csodát ígérő krémjeivel, szérumjaival próbálkozni (nem is beszélve a védőréteget károsító lemosókról). Egy szakember képes arra, hogy felismerje nemcsak a bőrtípust, hanem az esetleges bőrproblémát is, legyen szó ráncokról, pattanásokról vagy rozaceáról. Az egyes bőrproblémák – például a pattanások – hátterében is számtalan különböző kiváltó ok húzódhat meg, ezért nem szabad általánosítva közelíteni egy teljesen egyedi bőrtípushoz.

bőr egészség

“Kihez forduljak, ha bőröm egyensúlya felborult?”

Mindenképpen olyan szakemberhez, aki első lépésként felméri a bőr állapotát, megállapítja a bőrtípust, ezután pedig személyre szabottan javasol kezelést. Természetesen az is lehetséges, hogy valaki egy konkrét igénnyel érkezik a kozmetikushoz, például ránctalanító kezelést szeretne igénybe venni, ebben az esetben meg kell találni azokat a hatóanyagokat, amelyekből a kozmetikus egy egyedi szérumkoktélt állít össze a vendég számára.

Egy jól megválasztott kozmetikus sokkal jobb befektetés, mint a kosarunkba szórni egy halom olyan “bőrápoló” terméket, amiről azt sem tudjuk, mit tartalmaznak, megfelelőek-e számunkra.

Mit tehet meg még ma a bőréért?

  1. Csökkentse a bevitt méreganyagok mennyiségét! Érdemes kerülni a feldolgozott élelmiszereket, és ha lehetősége van rá, vásároljon piacon, keresse a bio termékeket. Ezt nem csak a bőre, hanem az egész szervezete meg fogja hálálni.
  2. Vizsgálja meg az otthoni kozmetikumait! Iktassa ki a napi rutinból a húzódó érzést keltő, alkoholos és túlhabzó arclemosókat, ezek ugyanis a szennyeződések mellett a bőr természetes védőrétegét is eltávolítják. Válasszon olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak felesleges károsító anyagokat (pl. alkoholt, ásványi olajokat). Egy jó kozmetikus is segíthet kialakítani egy megfelelő otthoni arcápolási rutint.
  3. Ne vegye félvállról a lelki problémákat! Hazánkban nem “divat” az önismeret, sem a terápia, de sok-sok betegséget megelőzhetnénk, ha többet foglalkoznánk a lelki életünkkel, az érzéseinkkel, és általánosságban azzal, hogy megfigyeljük és megismerjük magunkat, amikor pedig önállóan nem tudunk javítani a helyzeten, szakember segítségét kérjük.
  4. Káros szokásainkról a lehető legkorábban mondjon le! Ha csak a bőrt nézzük, a dohányzás és az alkoholfogyasztás is súlyosan károsítja a bőrt, de ide sorolhatjuk a napozást vagy a szoláriumot is. Ha a szabadban tartózkodik, mindig használjon fényvédőt, a bőröregedésért ugyanis 80 százalékban (!) az UV sugárzás a felelős.

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára. Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat....,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát "hangszerei" által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: "a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne" - és tényleg. Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Fiatalító tű nélküli mezoterápia kezelés BINELLA szérumokkal

Orvos-esztétikai kezelés BINELLA szérumokkal
A Binella Medical Beauty azzal forradalmasította a bőrápolást, hogy olyan bőrápolási koncepciót fejlesztett ki, amely az egyedi bőrjellemzőkre és a már esetlegesen megjelenő bőrproblémákra átfogóan koncentrálva határozza meg a személyre szabott hatóanyag-kombinációt.

Ránctalanító elektrokozmetikai kezelések

Személyre szabott elektrokozmetikai kezelések
Szeretettel várunk minden kedves Hölgyet és Urat gyors, hatékony és teljesen fájdalommentes orvos-esztétikai kezeléseinkre! Kérjük, tekintse át sokszínű, és rendkívül hatékony kezeléseink leírását. Ha bizonytalan az Önnek leginkább megfelelő kezelés kiválasztásában, illetve kérdése merült fel, kérjük, forduljon bizalommal szakembereinkhez!

Deynique prémium mágneses Anti-tox kezelés

Kozmetikai mélytisztító kezelés nyomkodás nélkül!
Egyre többen keresnek olyan eljárásokat, amelyek gyorsak és hatékonyak, amellett, hogy kevesebb fájdalommal is járnak, illetve nem okoznak hegesedést. Pontosan ilyen a Deynique Cosmetics Mágneses Anti-Tox kezelése, amely mélyen tisztítja a bőrt és segít megelőzni a szennyeződések felgyülemlését. Méregtelenítő és antibakteriális hatása mellett segíti a sebgyógyulást, gyorsítja a bőr anyagcsere folyamatait, így az új, egészséges sejtek keletkezését.
thalion firm

THALION Intenzív feszesítő FIRM & LIFT arckezelés

Globális arckontúr újraformáló és anti-aging kezelés
A helyes, bőrállapotnak és bőrtípusnak egyaránt optimális otthoni bőrápolással teheti teljessé a szép és egészséges bőr elnyerését és megőrzését. A professzionális kozmetikai kezelések között a Thalion termékek is segítik a tökéletes eredmény fenntartását.

Kényeztető arcmasszázs lifting hatással

Kényeztető lifting masszázsok értékes Thalion hatóanyagokkal
A megfelelően végzett masszírozás jótékony hatással van a szervezetünkre, illetve a bőrünkre is. A masszázs során keletkezett hő az idegrendszeren keresztül hat, amely megváltoztatja a vérerek állapotát. Ezek jelentősen kitágulnak és felgyorsul a tápanyag és a bomlástermékek áramlása a szövetekben. Gyorsul az anyagcsere is, amely hatására a szövetek felfrissülnek.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hogyan lesz egészséges a bőröm?

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés