Immunerősítés a vitaminokon túl

Gyorslinkek

Hiába késik a hideg idő, a vírusok, megfázásos megbetegedések ilyenkor is készen állnak arra, hogy megtalálják védelmező immunrendszerünk gyenge pontjait. A megfázásos tünetek, mint a nátha, torokfájás, köhögés vagy fülgyulladás körülbelül 80%-a vírusos eredetű, így az antibiotikumos kezelések a legtöbb esetben hatástalanok, a védekezés kulcsa az immunerősítésben rejlik.

Szervezetünk egy rendkívül komplex rendszer, a benne lejátszódó folyamatok hatással vannak egymásra, ezért fontos, hogy holisztikus szemlélettel közelítsünk felé. Ez annyit jelent, hogy a test, a lélek és a szellem egységét tartsuk tiszteletben, azaz tudatosítsuk, hogy a mentális folyamatok és fizikai testünk jelzései között nagyon gyakran van összefüggés. Emellett probléma esetén ne csak a tünetet kezeljük, hanem annak kiváltó okát is, illetve koncentráljunk az egészségmegőrzésre megfelelő életmóddal. A megelőzés kulcsfontosságú, ebben nagy szerepet játszik az immunerősítés, amit egyénileg vagy szakember segítségével is lehet végezni, viszont ha kialakult egy betegség, vagy kellemetlen tüneteket észlelünk, forduljunk olyan orvoshoz, aki a probléma gyökerét keresi és személyre szabottan ajánl kezelést.

immunrendszer természetgyógyász

Számos tényező hatással lehet az immunrendszer ellenállóképességére, kezdve a bevitt vitaminok mennyiségétől az alvás hatékonyságán át a stresszig. Úgy tűnhet, hogy a 21. században lehetetlen fenntartani egy olyan életmódot, ami száz százalékban az egészségünket szolgálja, de ha apró lépésekben változtatunk egyes szokásainkon, már sokat teszünk a mindennapi közérzetünk javulásáért. Emellett akár olyan súlyos szövődményekkel járó, makacs betegségeknek is elejét vehetjük, mint a küszöbön lévő influenza.

A gyenge immunrendszer óriási energiák mozgósítása árán próbál védekezni a folyamatos támadásokkal (vírusok, baktériumok, méreganyagok, külső környezeti szennyezés, stb.) szemben, és ebben a küzdelemben sokszor alulmarad. Ezért szüksége van odafigyelésre, ha szükséges támogatásra, mindenekelőtt annak felismerésére, mi az, ami negatívan befolyásolja működését, teljesítőképességét, egyáltalán mivel hatunk rá akarva-akaratlanul.

A stressz gyengíti az immunrendszert?

Elég, ha arra gondolunk, hogy hányszor betegedtünk le egy érzelmileg megterhelő időszakban, vagy közvetlenül utána. A stressz forrásainak csökkentése sokkal irreálisabb cél, mint az, hogy különböző technikákkal megtanuljuk kezelni a stresszes állapotot, akár megelőzéssel, akár relaxációs gyakorlatokkal, gyógymódokkal.

A stressz gyakran vezet alvászavarokhoz, a kettő probléma együtt pedig kedvezőtlen változásokat idézhet elő a szervezetben, például a hormonrendszerben, emellett a testünk legyengülhet és kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben.

stressz elleni masszázs

Fontos, hogy ne csak a stresszt kiváltó külső okot találjuk meg, hanem azt is, hogy miért váltja ki egy adott esemény vagy feladat a feszültséget bennünk, emellett sokat segít az önismeret, azaz ha tisztában vagyunk azzal, hogy számunkra melyek a hatásos stresszkezelő módszerek. A stresszt akár kisgyermekkorban magunkra szedett, berögzült viselkedésminták is okozhatják, ezeket a blokkokat azonban fel lehet oldani annak érdekében, hogy könnyebben vegyük az egyes akadályokat.

“Képtelen vagyok változtatni az életmódomon”

Gyakran hallhatjuk másoktól, hogy életük feszített tempója mellett nem marad elég energiájuk arra, hogy odafigyeljenek az étkezésükre, eleget mozogjanak, és tudatosan szánjanak időt pihenésre, kikapcsolódásra. Vajon miért lehet az, hogy az egészségünk nem élvez prioritást az életvitelünk kialakításában?

Abban az esetben, ha akaraterőnk cserben hagy minket, számos olyan lehetőség áll rendelkezésre, ami megkönnyíti a változtatások beépítését az életünkbe; egyfajta mankóként szolgálnak, ha nem tudjuk, milyen lépésekkel kezdjük az életmódváltást. Az emberek különbözően reagálnak a változásokra, így nem mindegy, hogy egy adott személyiségtípus milyen módszerekkel vág bele egy új életformába. Szakember, például dietetikus keresése esetén érdemes olyan személyre bízni az étrend kialakítását, aki figyelembe veszi az egyéni tényezőket, a hatékonyság érdekében pedig az életmódváltást segítő kezeléseket is ajánlott igénybe venni, amelyek az akaraterő és a mentális állapot javításáért felelősek.

Immunerősítés gyerekeknek

Óvodai vagy iskolai zárt közösségekben jóval könnyebben terjednek a vírusok, főleg “szezon” idején. A gyerekek szervezetét is érdemes felkészítenünk a megfázásos panaszok és az influenza ellen, hiszen nem mindenki kapja el a különböző betegségeket, és általában azok az ellenállóbbak, akiknek az immunrendszere kellően erős, hogy legyőzzön egy vírust.

A gyermekek esetében rendkívül hatásosak a különböző szelíd terápiák akkor is, ha már ledöntötte őket egy betegség, de az ő szervezetük a megelőző módszerekre is nagyon jól reagál. A megfelelő tápanyagok bevitele mellett homeopátiás készítményekkel is erősíthetjük az immunrendszerüket, amelyek képesek tünetmentesíteni akár a kötelező védőoltások következtében esetekben fellépő nem kívánatos mellékhatásokat is.

Egy friss, 1,6 millió gyerek adatai alapján elvégzett kutatás megállapította, hogy a mandulaműtétek a gyermekek esetében a legtöbbször nem hogy feleslegesek, de egyenesen ártalmasak is. A mandulának is nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében, ezért csak különösen indokolt esetben kellene a mandula eltávolításával orvosolni a gyakori torokgyulladásokat, amelyek a későbbi években általában maguktól is ritkábbá válnak.

A gyermekkori torokgyulladások jóval szelídebb módszerekkel is kezelhetőek illetve sokszor meg is előzhetőek az immunrendszer erősítésével.

immunerősítés gyerekeknek

Az alternatív, természetes módszerek minden korosztálynak segíthetnek abban, hogy helyreálljon a testi-lelki egyensúlyuk, ezáltal ellenállóbbá váljanak a betegségekkel szemben. Az egészséges életmód fenntartása kulcsfontosságú az immunrendszer erősítésében, azonban ha mentálisan nem állunk készen arra, hogy az életvitelünk a megelőzésről szóljon, ne féljünk segítséget kérni.

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára. Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat....,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát "hangszerei" által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: "a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne" - és tényleg. Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Gyógymasszázs

Orvosi utasításra végzett gyógyító jellegű masszázs
A gyógymasszázs a problémás, nem teljes értékűen működő testrészekre koncentrál. A kezelések időtartama és gyakorisága a panaszok erősségétől függ!

Talpreflexológia

Reflexzóna terápia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre. Hatására felgyorsul a vérkeringés a nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, javul a sejtek tápanyag és oxigén ellátottsága.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A tibeti hangtál terápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Immunerősítés a vitaminokon túl

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés