Immunerősítés a vitaminokon túl

Gyorslinkek

Hiába késik a hideg idő, a vírusok, megfázásos megbetegedések ilyenkor is készen állnak arra, hogy megtalálják védelmező immunrendszerünk gyenge pontjait. A megfázásos tünetek, mint a nátha, torokfájás, köhögés vagy fülgyulladás körülbelül 80%-a vírusos eredetű, így az antibiotikumos kezelések a legtöbb esetben hatástalanok, a védekezés kulcsa az immunerősítésben rejlik.

Szervezetünk egy rendkívül komplex rendszer, a benne lejátszódó folyamatok hatással vannak egymásra, ezért fontos, hogy holisztikus szemlélettel közelítsünk felé. Ez annyit jelent, hogy a test, a lélek és a szellem egységét tartsuk tiszteletben, azaz tudatosítsuk, hogy a mentális folyamatok és fizikai testünk jelzései között nagyon gyakran van összefüggés. Emellett probléma esetén ne csak a tünetet kezeljük, hanem annak kiváltó okát is, illetve koncentráljunk az egészségmegőrzésre megfelelő életmóddal. A megelőzés kulcsfontosságú, ebben nagy szerepet játszik az immunerősítés, amit egyénileg vagy szakember segítségével is lehet végezni, viszont ha kialakult egy betegség, vagy kellemetlen tüneteket észlelünk, forduljunk olyan orvoshoz, aki a probléma gyökerét keresi és személyre szabottan ajánl kezelést.

immunrendszer természetgyógyász

Számos tényező hatással lehet az immunrendszer ellenállóképességére, kezdve a bevitt vitaminok mennyiségétől az alvás hatékonyságán át a stresszig. Úgy tűnhet, hogy a 21. században lehetetlen fenntartani egy olyan életmódot, ami száz százalékban az egészségünket szolgálja, de ha apró lépésekben változtatunk egyes szokásainkon, már sokat teszünk a mindennapi közérzetünk javulásáért. Emellett akár olyan súlyos szövődményekkel járó, makacs betegségeknek is elejét vehetjük, mint a küszöbön lévő influenza.

A gyenge immunrendszer óriási energiák mozgósítása árán próbál védekezni a folyamatos támadásokkal (vírusok, baktériumok, méreganyagok, külső környezeti szennyezés, stb.) szemben, és ebben a küzdelemben sokszor alulmarad. Ezért szüksége van odafigyelésre, ha szükséges támogatásra, mindenekelőtt annak felismerésére, mi az, ami negatívan befolyásolja működését, teljesítőképességét, egyáltalán mivel hatunk rá akarva-akaratlanul.

A stressz gyengíti az immunrendszert?

Elég, ha arra gondolunk, hogy hányszor betegedtünk le egy érzelmileg megterhelő időszakban, vagy közvetlenül utána. A stressz forrásainak csökkentése sokkal irreálisabb cél, mint az, hogy különböző technikákkal megtanuljuk kezelni a stresszes állapotot, akár megelőzéssel, akár relaxációs gyakorlatokkal, gyógymódokkal.

A stressz gyakran vezet alvászavarokhoz, a kettő probléma együtt pedig kedvezőtlen változásokat idézhet elő a szervezetben, például a hormonrendszerben, emellett a testünk legyengülhet és kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben.

stressz elleni masszázs

Fontos, hogy ne csak a stresszt kiváltó külső okot találjuk meg, hanem azt is, hogy miért váltja ki egy adott esemény vagy feladat a feszültséget bennünk, emellett sokat segít az önismeret, azaz ha tisztában vagyunk azzal, hogy számunkra melyek a hatásos stresszkezelő módszerek. A stresszt akár kisgyermekkorban magunkra szedett, berögzült viselkedésminták is okozhatják, ezeket a blokkokat azonban fel lehet oldani annak érdekében, hogy könnyebben vegyük az egyes akadályokat.

“Képtelen vagyok változtatni az életmódomon”

Gyakran hallhatjuk másoktól, hogy életük feszített tempója mellett nem marad elég energiájuk arra, hogy odafigyeljenek az étkezésükre, eleget mozogjanak, és tudatosan szánjanak időt pihenésre, kikapcsolódásra. Vajon miért lehet az, hogy az egészségünk nem élvez prioritást az életvitelünk kialakításában?

Abban az esetben, ha akaraterőnk cserben hagy minket, számos olyan lehetőség áll rendelkezésre, ami megkönnyíti a változtatások beépítését az életünkbe; egyfajta mankóként szolgálnak, ha nem tudjuk, milyen lépésekkel kezdjük az életmódváltást. Az emberek különbözően reagálnak a változásokra, így nem mindegy, hogy egy adott személyiségtípus milyen módszerekkel vág bele egy új életformába. Szakember, például dietetikus keresése esetén érdemes olyan személyre bízni az étrend kialakítását, aki figyelembe veszi az egyéni tényezőket, a hatékonyság érdekében pedig az életmódváltást segítő kezeléseket is ajánlott igénybe venni, amelyek az akaraterő és a mentális állapot javításáért felelősek.

Immunerősítés gyerekeknek

Óvodai vagy iskolai zárt közösségekben jóval könnyebben terjednek a vírusok, főleg “szezon” idején. A gyerekek szervezetét is érdemes felkészítenünk a megfázásos panaszok és az influenza ellen, hiszen nem mindenki kapja el a különböző betegségeket, és általában azok az ellenállóbbak, akiknek az immunrendszere kellően erős, hogy legyőzzön egy vírust.

A gyermekek esetében rendkívül hatásosak a különböző szelíd terápiák akkor is, ha már ledöntötte őket egy betegség, de az ő szervezetük a megelőző módszerekre is nagyon jól reagál. A megfelelő tápanyagok bevitele mellett homeopátiás készítményekkel is erősíthetjük az immunrendszerüket, amelyek képesek tünetmentesíteni akár a kötelező védőoltások következtében esetekben fellépő nem kívánatos mellékhatásokat is.

Egy friss, 1,6 millió gyerek adatai alapján elvégzett kutatás megállapította, hogy a mandulaműtétek a gyermekek esetében a legtöbbször nem hogy feleslegesek, de egyenesen ártalmasak is. A mandulának is nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében, ezért csak különösen indokolt esetben kellene a mandula eltávolításával orvosolni a gyakori torokgyulladásokat, amelyek a későbbi években általában maguktól is ritkábbá válnak.

A gyermekkori torokgyulladások jóval szelídebb módszerekkel is kezelhetőek illetve sokszor meg is előzhetőek az immunrendszer erősítésével.

immunerősítés gyerekeknek

Az alternatív, természetes módszerek minden korosztálynak segíthetnek abban, hogy helyreálljon a testi-lelki egyensúlyuk, ezáltal ellenállóbbá váljanak a betegségekkel szemben. Az egészséges életmód fenntartása kulcsfontosságú az immunrendszer erősítésében, azonban ha mentálisan nem állunk készen arra, hogy az életvitelünk a megelőzésről szóljon, ne féljünk segítséget kérni.

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Immunerősítés a vitaminokon túl

Immunerősítés a vitaminokon túl

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.