Akupunktúrás kezelés

Gyorslinkek

Ismerje meg az akupunktúrás kezelést!

A tradicionális kínai gyógyítók úgy tartják, hogy testünk akkor lehet egészséges, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Az életerő, vitalitás, eredeti nevén Qi (ejtsd: csi), ha egészségesek vagyunk szervezetünket mindenhol átjárja. Amennyiben ezt a keringést bármi akadályozza, az betegséghez vezethet. Az akupunktúra megelőzésre és a már beindult kóros folyamatok megállítására és visszafordítására is alkalmas.

Az akupunktúra képes az energiákat a megfelelő irányba terelni, és ezzel megszüntetni az energiaeloszlást akadályozó tényezőket. Alkalmazásával tulajdonképpen helyreáll a szervezet egészséges működése.

A hagyományos kínai akupunktúra több ezer évre tekint vissza, eredete ősi filozofikus alapokon nyugszik elmélete rendkívül összetett. Elmélete a természet, a kozmosz és az emberi test aprólékos megfigyelésén alapszik. Ennek a filozófiának fontos eleme a Yin Yang elve (e-szerint minden két egymással ellentétes, mégis egymást kiegészítő részből áll) és az „5 elem vagy fázis tana” (a test a lélek és a környezet kapcsolata és kölcsönhatása)

Hazánkban hivatalosan 1987 óta végeznek akupunktúrát és képeznek szakembereket.

Hogyan zajlik az akupunktúrás kezelés?

Fontos leszögezni, Önt egyetemi diplomával rendelkező hagyományos kínai orvos kezeli. A kezelések a kölcsönös bizalmon alapszanak, csak így lehetünk mindketten sikeresek. A terápiák egyénre szabottak, a probléma gyökerét kezelik, nem a tüneteket.

Első kezelés alkalmával részletes konzultációt követően kialakítjuk a kezelési tervet és megkezdődik a kezelés. Az akupunktúrás kezelés során a bőr fertőtlenítése után az egyszer használatos streil tűt vagy tűket 20-30 percig beszúrva, időnként pödörve azokat, bent tartjuk. 6 éves kor alatt alternatív kezelést alkalmazunk. Az akupunktúrás kezelés nem fájdalmas, hiszen hajszálvékony tűkkel történik a kezelés és minden esetben körültekintően dolgozunk. A páciens enyhe feszítést érezhet egy egy ponton. 

A kezelést 3-6 naponként érdemes megismételni (akut esetekben akár naponta is lehet ismételni). Az eredmény 10-15 percen belül jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás, például percek alatt csökken a fájdalom, a páciens megnyugszik, ellazul.

Az akupunktúra akkor hatékony, ha a tű manipulációjával pödrésével és más technikákkal a Qi (ejtsd csí) érzetet kiváltjuk. Ez lehet meleg, feszítő, zsibbadó vagy bizsergő érzés. Aggodalomra nincs ok, az érzetek a tűk kihúzása után megszűnnek.

Az első alkalommal a konzultáció és kezelés időtartama 60 perc.

további kezelések alkalmával megvitatjuk a beállt változásokat, folytatjuk a kezelést.

A további alkalmak általában 40 percet vesznek igénybe.

Fontos, hogy a kezeléseket kúraszerűen alkalmazzuk (amely 5-10 alkalmat ölel fel), a kívánt cél elérése érdekében, ezért célszerű minden kezelést követően kitűzni a következő időpontot. A kezelések számát a páciens állapotának javulása határozza meg.

Az akupunktúra nagyon jól kombinálható más módszerekkel, pl. gyógynövényterápia vagy a Tui Na kezelés (kínai gyógymasszázs és manuálterápia).

Rólunk mondták

A kezelés előnyei

 • Hatékony természetes módszer
 • Nincs káros mellékhatás
 • Azonnali segítséget nyújt
 • Ambuláns
 • Bármikor elkezdhető (az ellenjavallt esetek kivételével)
 • Gyógyszer nélküli terápia

Kiegészítő kapcsolódó szolgáltatásaink

 • Egyénre szabott étrend, életmód tanácsadás
 • Ételintolerancia és -allergiák figyelembevétele
 • Terhes diéta, terhes életmód, szülés utáni fogyasztás
 • Relaxációt elősegítő masszázs
 • Mozgásszervi problémák esetén személyre szabott gyógytorna, manuálterápia
 • Homeopátia – a teljesség igénye nélkül – az allergia, felső légúti betegségek, migrén kezelésére
 • Bemer 3000 SLT Plus – speciális mágnes- és fényterápia gyulladással járó folyamatokra, bőrelváltozásokra, mozgásszervi panaszokra, alvászavar és feszültség oldására

Ellenjavallatok

 • Daganatos betegség
 • Ha a szervezet öngyógyító képessége kimerült
 • Lázas betegségek idején
 • Perifériás és a központi idegrendszer súlyos károsodásánál
 • Akut sebészi beavatkozást igénylő kórképeknél
 • Egyes pszichiátriai betegségek esetén
 • Vérzékenység (kivéve lézer akupunktúra)
 • Terhesség alatt bizonyos pontok kezelése nem végezhető!
Már itt is találkozhatott velünk

Ár

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára. Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat....,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát "hangszerei" által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: "a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne" - és tényleg. Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Munkatársunk

Kapcsolódó kezeléseink

Akupunktúrás kezelésre

Akupunktúrás kezelés

Jelentkezés

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés