Akupunktúrás kezelés

A tradicionális kínai gyógyítók úgy tartják, hogy testünk akkor lehet egészséges, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Az életerő, vitalitás, eredeti nevén Qi (ejtsd: csi), ha egészségesek vagyunk szervezetünket mindenhol átjárja. Amennyiben ezt a keringést bármi akadályozza, az betegséghez vezethet. Az akupunktúra megelőzésre és a már beindult kóros folyamatok megállítására és visszafordítására is alkalmas.

Az akupunktúra képes az energiákat a megfelelő irányba terelni, és ezzel megszüntetni az energiaeloszlást akadályozó tényezőket. Alkalmazásával tulajdonképpen helyreáll a szervezet egészséges működése.

A hagyományos kínai akupunktúra több ezer évre tekint vissza, eredete ősi filozofikus alapokon nyugszik elmélete rendkívül összetett. Elmélete a természet, a kozmosz és az emberi test aprólékos megfigyelésén alapszik. Ennek a filozófiának fontos eleme a Yin Yang elve (e-szerint minden két egymással ellentétes, mégis egymást kiegészítő részből áll) és az „5 elem vagy fázis tana” (a test a lélek és a környezet kapcsolata és kölcsönhatása)

Hazánkban hivatalosan 1987 óta végeznek akupunktúrát és képeznek szakembereket.

Jelentkezzen akupunktúrás kezelésre
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Az akupunktúrás kezelés menete:

Fontos leszögezni, Önt egyetemi diplomával rendelkező hagyományos kínai orvos kezeli. A kezelések a kölcsönös bizalmon alapszanak, csak így lehetünk mindketten sikeresek. A terápiák egyénre szabottak, a probléma gyökerét kezelik, nem a tüneteket.

Első kezelés alkalmával részletes konzultációt követően kialakítjuk a kezelési tervet és megkezdődik a kezelés. Az akupunktúrás kezelés során a bőr fertőtlenítése után az egyszer használatos streil tűt vagy tűket 20-30 percig beszúrva, időnként pödörve azokat, bent tartjuk. 6 éves kor alatt alternatív kezelést alkalmazunk.

A kezelést 3-6 naponként érdemes megismételni (akut esetekben akár naponta is lehet ismételni). Az eredmény 10-15 percen belül jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás, például percek alatt csökken a fájdalom, a páciens megnyugszik, ellazul.

Az akupunktúra akkor hatékony, ha a tű manipulációjával pödrésével és más technikákkal a Qi (ejtsd csí) érzetet kiváltjuk. Ez lehet meleg, feszítő, zsibbadó vagy bizsergő érzés. Aggodalomra nincs ok, az érzetek a tűk kihúzása után megszűnnek.

Az első alkalommal a konzultáció és kezelés időtartama 60 perc.

további kezelések alkalmával megvitatjuk a beállt változásokat, folytatjuk a kezelést.

A további alkalmak általában 40 percet vesznek igénybe.

Fontos, hogy a kezeléseket kúraszerűen alkalmazzuk (amely 5-10 alkalmat ölel fel), a kívánt cél elérése érdekében, ezért célszerű minden kezelést követően kitűzni a következő időpontot. A kezelések számát a páciens állapotának javulása határozza meg.

Az akupunktúra nagyon jól kombinálható más módszerekkel, pl. gyógynövényterápia vagy a Tui Na kezelés (kínai gyógymasszázs és manuálterápia).

A kezelés előnyei:

 • Hatékony természetes módszer
 • Nincs káros mellékhatás
 • Azonnali segítséget nyújt
 • Ambuláns
 • Bármikor elkezdhető (az ellenjavallt esetek kivételével)
 • Gyógyszer nélküli terápia

Kiegészítő kapcsolódó szolgáltatásaink:

 • Egyénre szabott étrend, életmód tanácsadás
 • Ételintolerancia és -allergiák figyelembevétele
 • Terhes diéta, terhes életmód, szülés utáni fogyasztás
 • Relaxációt elősegítő masszázs
 • Mozgásszervi problémák esetén személyre szabott gyógytorna, manuálterápia
 • Homeopátia – a teljesség igénye nélkül – az allergia, felső légúti betegségek, migrén kezelésére
 • Bemer 3000 SLT Plus – speciális mágnes- és fényterápia gyulladással járó folyamatokra, bőrelváltozásokra, mozgásszervi panaszokra, alvászavar és feszültség oldására

Ellenjavallatok:

 • Daganatos betegség
 • Ha a szervezet öngyógyító képessége kimerült
 • Lázas betegségek idején
 • Perifériás és a központi idegrendszer súlyos károsodásánál
 • Akut sebészi beavatkozást igénylő kórképeknél
 • Egyes pszichiátriai betegségek esetén
 • Vérzékenység (kivéve lézer akupunktúra)
 • Terhesség alatt bizonyos pontok kezelése nem végezhető!

Ár

Akupunktúra és gyógynövényterápia (első alkalom)
13 000 Ft
Anamnézis, kezelési terv kialakítása és kezelés - 60 perc
Akupunktúrás kezelés
8 000 Ft
További kezelés (kialakított kezelési terv alapján) - 40 perc
Fülakupunktúra
10 000 Ft
Első alkalom / anamnézis és kezelés - 45 perc
Fülakupunktúra
5 000 Ft
További kezelés (a kialakított kezelési terv alapján) - 20-25 perc
Jelentkezzen akupunktúrás kezelésre
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Munkatársunk

Kanczel Gyula - Hagyoamányos Kínai Orvoslás
Kanczel Gyula
Hagyományos Kínai Orvoslás

Olvasson járványügyi intézkedéseinkről

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

Károly Renáta

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

Kapcsolódó kezeléseink

Hagyományos Kínai Orvoslás
A HKO a fizikai és mentális rendellenességek korai észlelésére összpontosít, amelyeket a betegség kifejlődése előtt kezel. Ebből a szempontból a HKO erősen a betegségek megelőzésére fordítja a figyelmet, de a különböző, már meglévő akut és krónikus betegségek is sikeresen kezelhetők a HKO szelíd és célzott módszereivel.
Tui Na masszázs
A Tui Na kifejezetten energetikus masszázsként értelmezhető, amely serkenti a test vérkeringését, szabaddá teszi a meridiánokat, ezzel biztosítva a Qi (ejtsd csi) szabad áramlását. Ide tartozik a lágyszöveti munka, például az izmok, az inak és a kötőszövet kezelése.
Talpreflexológia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre.
BEMER-terápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.