Gyorslinkek

Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás

Mi a dietetika?

Dietetika és átfogó életmód, táplálkozási tanácsadás

A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjául szolgál egy egészségmegőrző életmódnak, amely mellett megelőzhetjük a betegségeket, illetve a már kialakult betegségek kezelésének.

Életmód és testsúlykontroll

sikeres fogyás titka nem az 1-2 hetes divat diéták betartásáról szól, hanem bizony az életmódváltásról. A túlsúly kialakulásának több oka is lehet, ezek közül a leggyakoribb a helytelen étkezési szokások követése. a dietetikában rejlő erő az egyén életritmusára szabott életmód program. Egy olyan program kialakítása, mely tartható, akár egy egész életen át, anélkül, hogy éheznénk és sanyargatnánk magunkat. Ugyanis a visszahízás oka az eredetileg elhízást okozó életmódhoz való visszatérés.

Testtömeg-összetétel mérő készülékünk segítségével pontosabb képet kaphat teste belső, mérhető jellemzőiről:

BMI-index, testzsír százalék (teljes testre és testrészenként), folyadékháztartás (%), csonttömeg, izomtömeg testrészenként, az alapanyagcsere energiaigénye (BMR), zsigeri zsír szintje, ún. metabolikus életkor (becsült érték).

Mindezen értékeket figyelemmel kísérjük a dietetika és életmódtanácsadásaink, valamint életmód és testsúlykontroll programunk során.

testúlycsökkentő életmód program

Alkalmazás területei

 • A már kialakult betegségek étrendi tanácsadásában
 • Több rizikófaktor esetén (magas vérnyomás, szív – és érrendszeri problémák, mozgásszegény vagy túlterhelt életmód, elhízás, stb.)
 • Olyan betegségeknél, amelyekben a diéta elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak, valamint  összetett anyagcsere betegségekben (pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavar)
 • Mozaik étrend összeállítása
 • Egészséges fogyókúra, hízókúra kontrollált folyamata
 • Allergiás betegségek és ételintolerancia (liszt-, tej-, tojásmentes étrendek), emésztőszervi betegségek (gyomor-bélrendszer) esetén
 • Sportolók speciális étrendjének kialakításában fókuszba állítva a hatékony teljesítményfokozást
 • Várandósság, szoptatási időszak idején
 • Rendszertelen, tápanyaghiányos étrendek, rossz táplálkozási szokások korrekciójában, a kiegyensúlyozott családi étrendi szokások meghonosításában
 • Laborvizsgálatok során a normálistól eltérő értékek esetén, különös tekintettel a kardiovaszkuláris rizikófaktorokra és a metabolikus szindróma jellemzőire.
 • Egyéni táplálkozási tanácsadás életmódváltáshoz
Jelentkezzen dietetikai tanácsadásra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Mintaétrend kialakítása dietetikusunk segítségével

A tanácsadás során az okleveles dietetikus szakember figyelembe veszi az egyén szokásait, életritmusát, egészségi állapotát, kondícióját, testalkatát, nemét és életkorát. Szerencsére egyre nagyobb igény van hazánkban az egészségvédő, koplalás nélküli reform – étkezési tanácsadásra. Hiszen kaotikus állapotok uralkodnak a diéták világában és nehéz így hiteles, megbízható információhoz jutni.

Megfelelő háttérrel és szakmai tapasztalattal tudunk segíteni a hozzánk forduló pácienseinknek kiigazodni ezen a területen, és rálelni a megfelelő módszerre, amelynek segítségével elérhetik álmaik súlyát, alakját és helyes táplálkozással az egészséges életmód útjára léphetnek.

Természetesen lehetőség van mintaétrend kialakítására teljes receptúrával, amelyet dietetikusunk dolgoz ki az elsődleges dietetikai konzultációt követően, előzetesen ismerve és figyelembe véve a páciens életmódját, fizikai aktivitását, esetleges betegségét (diabétesz, inzulinrezisztencia, PCOS, anyagcsere-betegségek, keringési probléma, nyirokrendszer betegségei, krónikus gyulladások, ízületi panaszok, pajzsmirigyprobléma, illetve műtét utáni rehabilitáció), allergiáját, intoleranciáját, valamint egyéni céljait (pl. optimális testsúly elérése, sportolás, várandósság, szoptatási időszak stb.).

A mintaétrend arra szolgál, hogy egy részletesen kidolgozott (tápanyag és energiaértékek feltüntetésével) teljes étrendi javaslatot mutasson egy hét időtartamra napi ötszöri étkezés tekintetében azoknak, akik nem tudják, vagy nem biztosak abban, melyek azok az élelmiszerek, melyekre szervezetüknek feltétlenül szüksége van. A mintaétrend teljes értékű, változatos, jól tartható és mindenkinek személyre szabott.

Az eredmény: egy kiegyensúlyozott, tápanyagdús, vitaminokban, rostban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, egészséges, egyénre szabott táplálkozási rutinnal fenntartott életerős szervezet.

Dietetikai és életmódtanácsadás a betegségek elkerülésére, a jó egészség megőrzésére is kifejezetten hasznos tanácsokkal, információval szolgál azok számára, akiknek fontos a minőségi, adalékanyagoktól mentes táplálkozás, a jó kondíció, és a kiegyensúlyozott, hosszan tartó egészség.

bőr egészsége

Táplálkozási naplóval egy egészségesebb életért

Az első konzultációt követően ajánlott 14 napos táplálkozási naplót vezetni, amit vendégeink rendelkezésére bocsátunk, és tájékoztatást adunk a napló kitöltésének pontos módjáról. Segítségével nyomon tudjuk követni az elfogyasztott ételek, italok sorát, annak mennyiségét, az étkezés ritmusát, a felhasznált alapanyagokat, az ételek elkészítési módját, az alkalmazott konyhatechnológiát.

A kontroll során zajlik a táplálkozási napló kiértékelése. A táplálkozási napló egy visszaigazolás, hogy jó úton halad-e a páciens az egészségesebb és minőségi táplálkozás irányába. Amennyiben nem, ez alapján fény derül az esetleges étrendi hibákra, a panaszt okozó élelmiszerekre, a feldolgozott ételek arányára, a felhasznált alapanyagok minőségére, a tápanyagarányra (hiányra és többletre), az elkészítés módjára, a nem tudatosan fogyasztott ételekre (nassolás), a menük esetleges egyhangúságára, a folyadékfogyasztás mennyiségére, fajtájára, napi eloszlására és minőségére.

A táplálkozási napló rendkívül informatív, és nagy segítség, motiváló erő a változtatás elindítására. A dietetikus javaslatai alapján korrigálni lehet az étrendet, ezáltal kiegyensúlyozottá és egészségessé tehető a táplálkozás, figyelembe véve a páciens életmódját, mozgási aktivitását, és esetlegesen fennálló betegségeit.

Fogyni kívánó pácienseinknek szintén hasznos segítség lehet a napló, amely ugyan nagy önfegyelmet kíván, ugyanakkor a mennyiségi bevitel mellett kiszűrhetők a helytelen étkezési szokások, vagy nem megfelelő élelmiszerek, minőségileg kifogásolható alapanyagok (ld. pl. sok adalék- és színezőanyag) is. Rögzíthető a kiindulási állapot (testtömeg, testmagasság, derék- és csípőbőség, BMI – index, folyadékeloszlás a szervezetben, csonttömeg érték stb.), a testmozgások típusa és az arra fordított idő, valamint az elért változások (nem gyakrabban, mint hetente). A jól vezetett táplálkozási napló tartalma alapján kiszűrhetők az egyén súlyfeleslegének kialakulására vezető stresszfaktorok is. Rávilágít pl. a kompenzáló nassolásra, a tartalmas családi vacsorák vagy egyéb összejövetelek során elfogyasztott mennyiségekre.

Kezelés / tanácsadás menete

Az első konzultáció alkalmával kerül sor a táplálkozási anamnézis felvételére, a tápláltsági állapot mérésére (BMI számítás, testzsír mérés), diétás tanácsadásra, étrend és étrendi napló vezetés megbeszélésére. A további alkalmak során értékeljük az előrehaladást, megbeszéljük a tapasztalatokat. Továbbá szükséges, hogy a szakember lássa a páciens laboreredményeit, így a teljes vérképet szérum-lipid értékekkel, a vizeletvizsgálat, a tejcukor érzékenység vizsgálat, és a csontsűrűség, testösszetétel vizsgálat eredményeit.

A táplálkozásra vonatkozó információdömpingben kihívást jelent az eligazodás, külön ezért is szentelünk figyelmet a megbízható és kontrollált egyéni tanácsadásra, tájékoztatásra. Egészségközpontunkban gyermekek és felnőttek részére egyaránt fontos szolgáltatásként működik a dietetikai és táplálkozási tanácsadás, amelyet más, Egészségközpontunkban elérhető szolgáltatásokkal is tudunk kombinálni fókuszáltan az adott probléma hatékony, komplex kezelésére.

A kezelés egészségpénztárban elszámolható szolgáltatás.

Ár

Dietetikai, táplálkozási és életmód tanácsadás, első alkalom
14 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv kialakítása, táplálkozási és étrend tanácsadás - 60 perc
Dietetika, táplálkozási és életmód tanácsadás, kontroll
12 000 Ft
Táplálkozási napló kiértékelése (az első konzultációtól számított 2 héten belül - 45 perc
Dietetika, táplálkozási és életmód tanácsadás, mintaétrend kialakítása
30 000 Ft
Egy heti mintaétrend kialakítása - 60 perc
Jelentkezzen dietetikai tanácsadásra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Munkatársunk

Köpeczi-Kertics Adrienn
Köpeczi-Kertics Adrienn
Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás

Olvasson járványügyi intézkedéseinkről

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

Károly Renáta

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

Kapcsolódó kezeléseink

Állapotfelmérés biorezonanciával
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.
Fülakupunktúra
A fülkagylón végzett tűszúrások ugyanolyan hatást váltanak ki, mintha a test megfelelő pontjain kezelnénk. Tehát bárhol is stimuláljuk a fülkagylót, minden esetben valamely testrészre vagy szervre hatunk.
Talpreflexológia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre.
Access Bars - kezelés
Az Access Bars során az agyhullámok lelassulnak, és ezáltal lehetővé válik, hogy erőfeszítés nélkül töröljünk bármilyen hátráltató erőt az élet különböző területeiről.