Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás

Dietetika és átfogó életmód, táplálkozási tanácsadás

A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjául szolgál egy egészségmegőrző életmódnak, amely mellett megelőzhetjük a betegségeket, illetve a már kialakult betegségek kezelésének.

Életmód és testsúlykontroll

sikeres fogyás titka nem az 1-2 hetes divat diéták betartásáról szól, hanem bizony az életmódváltásról. A túlsúly kialakulásának több oka is lehet, ezek közül a leggyakoribb a helytelen étkezési szokások követése. a dietetikában rejlő erő az egyén életritmusára szabott életmód program. Egy olyan program kialakítása, mely tartható, akár egy egész életen át, anélkül, hogy éheznénk és sanyargatnánk magunkat. Ugyanis a visszahízás oka az eredetileg elhízást okozó életmódhoz való visszatérés.

testúlycsökkentő életmód program

Alkalmazás területei:

 • A már kialakult betegségek étrendi tanácsadásában
 • Több rizikófaktor esetén (magas vérnyomás, szív – és érrendszeri problémák, mozgásszegény vagy túlterhelt életmód, elhízás, stb.)
 • Olyan betegségeknél, amelyekben a diéta elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak, valamint  összetett anyagcsere betegségekben (pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavar)
 • Mozaik étrend összeállítása
 • Egészséges fogyókúra, hízókúra kontrollált folyamata
 • Allergiás betegségek és ételintolerancia (liszt-, tej-, tojásmentes étrendek), emésztőszervi betegségek (gyomor-bélrendszer) esetén
 • Sportolók speciális étrendjének kialakításában fókuszba állítva a hatékony teljesítményfokozást
 • Várandósság, szoptatási időszak idején
 • Rendszertelen, tápanyaghiányos étrendek, rossz táplálkozási szokások korrekciójában, a kiegyensúlyozott családi étrendi szokások meghonosításában
 • Laborvizsgálatok során a normálistól eltérő értékek esetén, különös tekintettel a kardiovaszkuláris rizikófaktorokra és a metabolikus szindróma jellemzőire.
 • Egyéni táplálkozási tanácsadás életmódváltáshoz
Jelentkezzen dietetikai tanácsadásra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

A tanácsadás során az okleveles dietetikus szakember figyelembe veszi az egyén szokásait, életritmusát, egészségi állapotát, kondícióját, testalkatát, nemét és életkorát. Szerencsére egyre nagyobb igény van hazánkban az egészségvédő, koplalás nélküli reform – étkezési tanácsadásra. Hiszen kaotikus állapotok uralkodnak a diéták világában és nehéz így hiteles, megbízható információhoz jutni.

Megfelelő háttérrel és szakmai tapasztalattal tudunk segíteni a hozzánk forduló pácienseinknek kiigazodni ezen a területen, és rálelni a megfelelő módszerre, amelynek segítségével elérhetik álmaik súlyát, alakját és helyes táplálkozással az egészséges életmód útjára léphetnek.

bőr egészsége

Kezelés / tanácsadás menete:

Az első konzultáció alkalmával kerül sor a táplálkozási anamnézis felvételére, a tápláltsági állapot mérésére (BMI számítás, testzsír mérés), diétás tanácsadásra, étrend és étrendi napló vezetés megbeszélésére. A további alkalmak során értékeljük az előrehaladást, megbeszéljük a tapasztalatokat. Továbbá szükséges, hogy a szakember lássa a páciens laboreredményeit, így a teljes vérképet szérum-lipid értékekkel, a vizeletvizsgálat, a tejcukor érzékenység vizsgálat, és a csontsűrűség, testösszetétel vizsgálat eredményeit.

A táplálkozásra vonatkozó információdömpingben kihívást jelent az eligazodás, külön ezért is szentelünk figyelmet a megbízható és kontrollált egyéni tanácsadásra, tájékoztatásra. Egészségközpontunkban gyermekek és felnőttek részére egyaránt fontos szolgáltatásként működik a dietetikai és táplálkozási tanácsadás, amelyet más, Egészségközpontunkban elérhető szolgáltatásokkal is tudunk kombinálni fókuszáltan az adott probléma hatékony, komplex kezelésére.

A kezelés egészségpénztárban elszámolható szolgáltatás.

Ár

Dietetikai, táplálkozási és életmód tanácsadás, első alkalom
14 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv kialakítása, táplálkozási és étrend tanácsadás - 60 perc
Dietetika, táplálkozási és életmód tanácsadás, kontroll
12 000 Ft
4 héten belül, táplálkozási napló értékelése, meghatározott esetekben mintaétrend kialakítása - 45 perc
Jelentkezzen dietetikai tanácsadásra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Munkatársunk

Köpeczi-Kertics Adrienn
Köpeczi-Kertics Adrienn
Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

Károly Renáta

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

Kapcsolódó kezeléseink

Állapotfelmérés biorezonanciával
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.
Fülakupunktúra
A fülkagylón végzett tűszúrások ugyanolyan hatást váltanak ki, mintha a test megfelelő pontjain kezelnénk. Tehát bárhol is stimuláljuk a fülkagylót, minden esetben valamely testrészre vagy szervre hatunk.
Talpreflexológia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre.
Access Bars - kezelés
Az Access Bars során az agyhullámok lelassulnak, és ezáltal lehetővé válik, hogy erőfeszítés nélkül töröljünk bármilyen hátráltató erőt az élet különböző területeiről.