Hagyományos Kínai Orvoslás

Gyorslinkek

Ismerje meg a hagyományos kínai orvoslást!

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) több mint 3500 éves múltra tekint vissza, alapja a taoista filozófia és a dialektika. A HKO a gyakorlat és a gondolkodás összefüggő, önálló rendszere, amelyet több mint 2000 éven át fejlesztettek tovább.  Ősi leírásokra alapozva, klinikai megfigyelések, vizsgálatok és a kritikus gondolkodás folyamatának az eredménye. Tapasztalati tudomány.

HKO a fizikai és mentális rendellenességek korai észlelésére összpontosít, amelyeket a betegség kifejlődése előtt kezel. Ebből a szempontból a HKO erősen a betegségek megelőzésére fordítja a figyelmet, de a különböző, már meglévő akut és krónikus betegségek is sikeresen kezelhetők a HKO szelíd és célzott módszereivel. A hagyományos kínai orvoslás mindenkinek alkalmas a klasszikus nyugati orvostudomány kiegészítéseként.

Arra törekszik, hogy csökkentse, megszüntesse a páciens panaszait, helyreállítva a szervezet egyensúlyát vagy jelentősen javítsa annak életminőségét. Holisztikus szemléletű természetes gyógymód mellékhatások nélkül. A hagyományos kínai orvoslás terápia jellegű gyógymódokat alkalmaz, melyek viszonylagosan időigényesek.

 Minél régebben áll fent a betegség, annál tovább tart a javulás. A cél mindig a szervezet úgynevezett “energia-háztartásának” egyensúlyba hozatala. Az orvos nem a betegséget gyógyítja, hanem a szervezet öngyógyító képességét helyezi a probléma központjába.

Rólunk mondták

A HKO öt oszlopon áll, 5 tevékenységterületet foglal magába, ezek az akupunktúra, a gyógynövényterápia, Tui Na (kínai gyógymasszázs és kiropraktika) Qi Gong, táplálkozási tanácsadásA HKO kivizsgálás négy lépésben történik, kikérdezés, megtekintés, meghallgatás-szaglás, tapintás. E négy lépés során a HKO orvos fontos információkat gyűjt a betegről, melyeket rendszerezve egy szindrómát állapít meg. A HKO nem a tüneteket, hanem a betegség gyökerét kezeli. Sok hasonló betegséget a differenciál diagnózis segítségével különböztet meg, mely lényegesen növeli sikerességét.

A HKO kiemelt szerepet vállal a prevenció területén a betegségek megelőzésében, amelynek hatékony eszköze immunrendszerünk támogatása, kibillent egyensúlyának helyreállítása. A kínai gyógynövények évezredek óta bizonyítják eredményességüket, a lehető legegyedibb receptúra kialakítására nyílik lehetőség a konzultáció során a Páciens állapotának ismeretében.

Magyarországon öt éves HKO egyetemi képzésen szerzett diplomával lehet HKO praxist folytatni. Összefoglalóan a HKO tevékenységhez tartozik a nőgyógyászati, belgyógyászati, mentális, idegrendszeri, mozgásszervi, gerinc, allergiás, autoimmunrendszeri betegségek, rendellenességek kezelése.

A HKO kezelések sok esetben összetettek, a páciens egészségi problémája határozza meg, mely kezelési technikák kerülnek alkalmazásra.

Tekintse meg honlapunkon az akupunktúra és az ún. Tui Na kezelés további részletezését!

Már itt is találkozhatott velünk

HKO kezeléseink:

Ár

 • Hagyományos kínai orvoslás 6 000 Ft

  Anamnézis - 30 perc

 • Akupunktúra és gyógynövényterápia (első alkalom) 14 000 Ft

  Anamnézis, kezelési terv kialakítása és kezelés - 60 perc

 • Hagyományos kínai orvoslás konzultáció preventív gyógynövénytanácsadás 6 800 Ft (8 500 Ft helyett)

  Testelemzés és gyógynövénytanácsadás - 40 perc

 • Akupunktúrás kezelés 8 000 Ft

  További kezelés (kialakított kezelési terv alapján) - 40 perc

 • Fülakupunktúra 10 000 Ft

  Első alkalom / anamnézis és kezelés - 45 perc

 • Fülakupunktúra 5 000 Ft

  További kezelés (a kialakított kezelési terv alapján) - 20-25 perc

 • TUI NA kezelés Kínai gyógymasszázs és manuálterápia 15 000 Ft

  Anamnézis és kezelés - 75-90 perc

 • TUI NA kezelés Kínai gyógymasszázs és manuálterápia 13 000 Ft

  További kezelés (a kialakított kezelési terv alapján) - 70-75 perc

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Munkatársunk

Kapcsolódó kezeléseink

Hagyományos Kínai Orvoslás

Hagyományos Kínai Orvoslásra

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.