Hagyományos Kínai Orvoslás

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) több mint 3500 éves múltra tekint vissza, alapja a taoista filozófia és a dialektika. A HKO a gyakorlat és a gondolkodás összefüggő, önálló rendszere, amelyet több mint 2000 éven át fejlesztettek tovább.  Ősi leírásokra alapozva, klinikai megfigyelések, vizsgálatok és a kritikus gondolkodás folyamatának az eredménye. Tapasztalati tudomány.

A HKO a fizikai és mentális rendellenességek korai észlelésére összpontosít, amelyeket a betegség kifejlődése előtt kezel. Ebből a szempontból a HKO erősen a betegségek megelőzésére fordítja a figyelmet, de a különböző, már meglévő akut és krónikus betegségek is sikeresen kezelhetők a HKO szelíd és célzott módszereivel. A hagyományos kínai orvoslás mindenkinek alkalmas a klasszikus nyugati orvostudomány kiegészítéseként. Arra törekszik, hogy csökkentse, megszüntesse a páciens panaszait, helyreállítva a szervezet egyensúlyát vagy jelentősen javítsa annak életminőségét. Holisztikus szemléletű természetes gyógymód mellékhatások nélkül. A hagyományos kínai orvoslás terápia jellegű gyógymódokat alkalmaz, melyek viszonylagosan időigényesek. Minél régebben áll fent a betegség, annál tovább tart a javulás. A cél mindig a szervezet úgynevezett “energia-háztartásának” egyensúlyba hozatala. Az orvos nem a betegséget gyógyítja, hanem a szervezet öngyógyító képességét helyezi a probléma központjába.

A HKO öt oszlopon áll, 5 tevékenységterületet foglal magába, ezek az akupunktúra, a gyógynövényterápia, Tui Na (kínai gyógymasszázs és kiropraktika) Qi Gong, táplálkozási tanácsadás. A HKO kivizsgálás négy lépésben történik, kikérdezés, megtekintés, meghallgatás-szaglás, tapintás. E négy lépés során a HKO orvos fontos információkat gyűjt a betegről, melyeket rendszerezve egy szindrómát állapít meg. A HKO nem a tüneteket, hanem a betegség gyökerét kezeli. Sok hasonló betegséget a differenciál diagnózis segítségével különböztet meg, mely lényegesen növeli sikerességét.

A HKO kiemelt szerepet vállal a prevenció területén a betegségek megelőzésében, amelynek hatékony eszköze immunrendszerünk támogatása, kibillent egyensúlyának helyreállítása. A kínai gyógynövények évezredek óta bizonyítják eredményességüket, a lehető legegyedibb receptúra kialakítására nyílik lehetőség a konzultáció során a Páciens állapotának ismeretében.

Magyarországon öt éves HKO egyetemi képzésen szerzett diplomával lehet HKO praxist folytatni. Összefoglalóan a HKO tevékenységhez tartozik a nőgyógyászati, belgyógyászati, mentális, idegrendszeri, mozgásszervi, gerinc, allergiás, autoimmunrendszeri betegségek, rendellenességek kezelése.

A HKO kezelések sok esetben összetettek, a páciens egészségi problémája határozza meg, mely kezelési technikák kerülnek alkalmazásra.

Tekintse meg honlapunkon az akupunktúra és az ún. Tui Na kezelés további részletezését!

Jelentkezzen Hagyományos Kínai Orvoslásra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

HKO kezeléseink:

Tui Na kezelés
A Tui Na kifejezetten energetikus masszázsként értelmezhető, amely serkenti a test vérkeringését, szabaddá teszi a meridiánokat, ezzel biztosítva a Qi (ejtsd csi) szabad áramlását. Ide tartozik a lágyszöveti munka, például az izmok, az inak és a kötőszövet kezelése. A Tui Na még tovább megy, mint egy nyugati eredetű gyógymasszázs az ízületek bevonásával. Hat a belső szervek működésére is.
Akupunktúrás kezelés
Az akupunktúra képes az energiákat a megfelelő irányba terelni, és ezzel megszüntetni az energiaeloszlást akadályozó tényezőket. Alkalmazásával tulajdonképpen helyreáll a szervezet egészséges működése.

Ár

Hagyományos kínai orvoslás
5 000 Ft
Anamnézis - 30 perc
Akupunktúra és gyógynövényterápia (első alkalom)
13 000 Ft
Anamnézis, kezelési terv kialakítása és kezelés - 60 perc
Hagyományos kínai orvoslás konzultáció preventív gyógynövénytanácsadás
6 800 Ft (8 500 Ft helyett)
Testelemzés és gyógynövénytanácsadás - 40 perc
Akupunktúrás kezelés
8 000 Ft
További kezelés (kialakított kezelési terv alapján) - 40 perc
Fülakupunktúra
10 000 Ft
Első alkalom / anamnézis és kezelés - 45 perc
Fülakupunktúra
5 000 Ft
További kezelés (a kialakított kezelési terv alapján) - 20-25 perc
TUI NA kezelés Kínai gyógymasszázs és manuálterápia
15 000 Ft
Anamnézis és kezelés - 75-90 perc
TUI NA kezelés Kínai gyógymasszázs és manuálterápia
12 000 Ft
További kezelés (a kialakított kezelési terv alapján) - 45-60 perc
Jelentkezzen Hagyományos Kínai Orvoslásra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Munkatársunk

Kanczel Gyula - Hagyoamányos Kínai Orvoslás
Kanczel Gyula
Hagyományos Kínai Orvoslás

Olvasson járványügyi intézkedéseinkről

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

Károly Renáta

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

Kapcsolódó kezeléseink

Akupunktúrás kezelés
Az akupunktúra képes az energiákat a megfelelő irányba terelni, és ezzel megszüntetni az energiaeloszlást akadályozó tényezőket. Alkalmazásával tulajdonképpen helyreáll a szervezet egészséges működése.
Fülakupunktúra
Tui Na masszázs
A Tui Na kifejezetten energetikus masszázsként értelmezhető, amely serkenti a test vérkeringését, szabaddá teszi a meridiánokat, ezzel biztosítva a Qi (ejtsd csi) szabad áramlását. Ide tartozik a lágyszöveti munka, például az izmok, az inak és a kötőszövet kezelése.
Állapotfelmérés biorezonanciával
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.