Gyorslinkek

Mi a homeopátia?

A homeopátia az orvostudomány egyik ága. Nem hagyományos gyógymódok közé tartozó szelíd gyógymód, amelynek a XXI. századi orvoslásban kiemelkedő szerep jut. Ma Magyarországon kizárólag orvosi diplomával rendelkező homeopata orvos végezhet homeopátiás tevékenységet. A homeopátia a hatályos egészségügyi törvény által elismert természetgyógyászati ág, amelyre az egészségügy szakmai – etikai szabályai teljes körűen vonatkoznak. ÁNTSZ – működési engedélyhez kötött egyéb humán egészségügyi tevékenységként áll a páciensek szolgálatára, kiegészítve a hagyományos (akadémikus) orvoslás betegségmegelőzési és gyógyítási eszköztárát. Ez az integratív szemlélet – az akadémikus és a komplementer medicina együttes alkalmazása – vezethet hatékony terápiákhoz a betegségek kezelése és az egészségmegőrzés területén.

A homeopátiás szerek alapvetően különböznek a hagyományos gyógyszeres kezelésben használt gyógyszerektől. Természetes alapanyagokból (növényi, állati, ásványi eredetűek) speciális eljárással készülnek. A gyógyszert az orvos egyénre szabottan, ún. hasonlósági szabály alapján, részletes kórelőzmény felvétele után választja ki ún. repertóriumból a kezelt számára. Gyorsítja a betegség lefolyását, a szervezet öngyógyításának támogatásával segít a szövődmények elkerülésében.

Teljesen más hozzáállást eredményez a homeopátia, ahol a homeopata orvos megfigyeli és kivizsgálja a tünetek kialakulását, figyelembe veszi a szervezet típusát, a páciens személyiségét, felderíti a különböző kórok között kialakuló kapcsolatokat. A homeopata orvosnak sokrétű és minőségi adatokra van szüksége. Több esetben a megfelelő, a leghatékonyabb homeopátiás szer – amely a páciens állapotában tényleges javulást eredményez – megkeresése bonyolult, nagy szakértelmet igénylő és felelősségteljes folyamat, ezért minden esetben homeopátiás szakorvossal való konzultáció javasolt! Az orvos tapasztalatára, tudására és megérzésére együttesen támaszkodik.

homeopátia győr

Hogyan fejti ki hatását a homeopátia?

A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

Hatásukat úgy fejtik ki, hogy a homeopatikumok által a szervezettel közölt információ hatására a szervezetben lévő öngyógyító mechanizmusok működésbe lépnek. Ezért nagyon fontos a tünetek különböző tulajdonságainak pontos feltárása.

Homeopátia előnyei gyermekeknél

A homeopátia akár csecsemőkortól is alkalmazható, a kisgyermekek csodálatosan reagálnak rá! Az ő esetükben betegség természetes lefolyását, gyógyulási képességüket még nem nyomta el a környezet okozta terheltség, a krónikus betegségek és a hagyományos gyógyszerek. Nagyon sokat segít a homeopátia azoknál a folyton beteg, közösségbe járó gyermekeknél, akiknél egymást éri a náthás, felső és alsó légúti megbetegedések, fülgyulladások,  egyéb betegségek. Homeopátiás kezeléssel gyorsabban gyógyulnak a gyermekek. Ritkábban lesznek betegek, az immunrendszerük is erősödik. A gyermekek készségesen együttműködnek, szívesen beveszik az édes golyókat.

homeopata orvos

A homeopátia további előnyei a gyermekeknél:

 • már újszülött kortól kezdve alkalmazható
 • nem kell tartani káros mellékhatástól
 • nem okoz gyógyszerallergiát
 • erősíti az immunrendszert
 • összeegyeztethető más, hagyományos orvosi kezelési formákkal
 • egyaránt alkalmas testi és lelki panaszok gyógyítására.

Allergia kezelése homeopátiával

Manapság nagyon gyakoriak az allergiás megbetegedések, mint a szénanátha, asztma, pollenallergia. Ezek homeopátiás szerekkel megfelelő összetételben és mennyiségben adagolva ugyancsak hatásosak lehetnek, és a megszokott gyógyszerekkel együtt is alkalmazhatóak.

Az allergiás betegségeknél fontos meghatározni az ún. “alkati szert” is, amelyet a páciens mentális, érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összessége alapján határoz meg a homeopátiás szakorvos. Az alkati szert magas potenciában (15-30-200 CH), ritkábban, heti vagy havi egy alkalommal javasolt szedni már az allergénmentes időszakban is, mert ez oki kezelést valósít meg, így megelőzésként is használható.

Továbbá a bőrön jelentkező atópiás (allergiás) elváltozások belső kórfolyamatoknak külső, látható jelei, amelyeket hagyományosan “kezelve”, pusztán a tünetekre koncentrálva nem hoz tartós javulást. A bőrtünetek elnyomásával (látszólagos gyógyításával), amikor nem az okot szüntetik meg, a betegség könnyen allergiába, súlyosabb esetben asztmába fordulhat át. Éppen ezért a homeopata orvos a betegség okát kutatja és gyógyítja (alkati kezelés révén), nem pusztán a tünetekre koncentrál, noha a tünetekre is javall gyógyszereket.

Jelentkezzen homeopátiás kezelésre
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Homeopátia női panaszokra

Női problémákra /például hólyaghurutra, görcsös menstruációra, PMS-re/, akár migrénes fejfájásra, álmatlanságra szintén hatásosak lehetnek a homeopátiás szerek.

A női szervek betegségei, illetve a változó kor problémái gyakran lelki eredetűek is lehetnek. A homeopátiás szerek a lelki egyensúly helyreállításán keresztül is hatnak.

Léteznek úgynevezett homeopátiás hormonszerek. A homeopátiás hígítás mértéke miatt nem minősül hormonkezelésnek, nem hormonpótlásra szolgálnak, hanem a hormonális rendszer receptorain keresztül ható szabályozó módszer. Ennek ellenére hatalmas sikereket lehet vele elérni pl. fiatal lányok panaszainál vagy klimaxos panaszoknál, ahol a háttérben hormoneltérések vannak. A homeopátiás szerek alkalmazása előtt mindenképpen teljes orvosi kivizsgálás szükséges. A homeopátiás hormonszerek kizárólag homeopátiás orvos javaslatára és ellenőrzése mellett szedhetők.homeopata orvos

Stressz kezelése homeopátiával

homeopátia új lehetőséget nyújt a stresszoldó kezelésekben is. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a homeopátiás stresszoldó, nyugtató golyócskák hatékonysága megegyezik bizonyos hagyományos nyugtató tabletták hatékonyságával, de nem okoz álmosságérzetet, tompultságot, és nem alakul ki tartós szedés esetén sem hozzászokás.

A közhiedelemmel ellentétben akut megbetegedések esetén is hatékony segítséget nyújtanak a homeopátiás szerek.

Homeopátiás szerek alkalmazása

A homeopátiás kezeléseknek – sok egészségügyi tevékenységhez hasonlóan – megvannak a maga határai, amelyet a homeopátiás orvos minden esetben felelősen kezel és figyelembe vesz, és tájékoztatja erről a hozzá fordulókat.

A homeopátiás szereket a szájban vagy a nyelv alatt szopogatva, a cseppeket felforralt és visszahűtött vízben (szénsavmentes ásványvízben) feloldva kell bevenni. Fontos, hogy a szerek bevétele előtt és után fél óráig ne egyen és ne igyon, illetve egy órával előtte és utána kerülje a mentolos, kámforos szerek használatát (krém, fogkrém, rágó, stb.), mert azok a szer hatását semlegesítik. Bizonyos italok, élelmiszerek, gyümölcsök fogyasztása a kezelés ideje alatt nem, illetve korlátozott mértékben javasolt, mert azok közömbösíthetik a homeopátiás szerek hatását kockáztatva ezzel a kúra sikerét, eredményességét.

A szakma szabályainak betartása mellett mellékhatásuk nincs, így veszély nélkül alkalmazható időseknél, várandós, szoptatós anyáknál, gyerekeknél is.

Minden esetben homeopata orvosi konzultáció szükséges a megfelelő szerek kiválasztásához. A konzultáció során a tünetek mögött húzódó okok és összefüggések feltárhatók, egyidejűleg egyéni, életmódbeli, alkati jellemzők is azonosíthatók. Minden esetben egy hónapon belüli kontroll javasolt az egészségi állapotban bekövetkező változások kiértékeléséhez, szükség esetén a kezelés további meghatározásához a kívánt eredmény elérése érdekében.

Az első konzultáció 45 percet, a további kontroll 30 percet vesz igénybe.

Homeopátiás tanácsadás Magnet Space kvantum testelemző géppel

Magnet Space kvantum testelemző géppel történő állapotfelméréssel is kombinálható a szolgáltatás, amely során egyúttal pontos képet kaphat szervezete hiányállapotáról, működésénének jellemzőiről.

A kezelés egészségpénztárban elszámolható szolgáltatás.

Ár

Homeopátiás szakorvosi konzultáció
14 000 Ft
45 perc
1. Kontroll
11 800 Ft
Az első konzultációtól számított 8 héten belül érvényes - 30-40 perc
2. Kontroll
11 800 Ft
Az első konzultációtól számított 16 héten belül érvényes - 30-40 perc
Jelentkezzen homeopátiás kezelésre
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Orvosunk

Leonid
Dr. Ogoliouk Leonid
Orvosi homeopátia, Fitoterápia

   Olvasson járványügyi intézkedéseinkről

   Rólunk mondták

   Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

   Molnárné B. Lívia

   Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

   Szij Beáta

   Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

   Nagy Józsefné

   Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

   Károly Renáta

   Már itt is találkozhatott velünk

   kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

   Kapcsolódó kezeléseink

   Állapotfelmérés biorezonanciával
   A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.
   Fülakupunktúra
   A fülkagylón végzett tűszúrások ugyanolyan hatást váltanak ki, mintha a test megfelelő pontjain kezelnénk. Tehát bárhol is stimuláljuk a fülkagylót, minden esetben valamely testrészre vagy szervre hatunk.
   Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás
   A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.
   BEMER-terápia
   A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.