Homeopátiás tanácsadás

A homeopátia az orvostudomány egyik ága. Nem hagyományos gyógymódok közé tartozó szelíd gyógymód, amelynek a XXI. századi orvoslásban kiemelkedő szerep jut. Ma Magyarországon kizárólag orvosi diplomával rendelkező homeopata orvos végezhet homeopátiás tevékenységet. A homeopátia a hatályos egészségügyi törvény által elismert természetgyógyászati ág, amelyre az egészségügy szakmai – etikai szabályai teljes körűen vonatkoznak. ÁNTSZ – működési engedélyhez kötött egyéb humán egészségügyi tevékenységként áll a páciensek szolgálatára, kiegészítve a hagyományos (akadémikus) orvoslás betegségmegelőzési és gyógyítási eszköztárát. Ez az integratív szemlélet – az akadémikus és a komplementer medicina együttes alkalmazása – vezethet hatékony terápiákhoz a betegségek kezelése és az egészségmegőrzés területén.

A homeopátiás szerek alapvetően különböznek a hagyományos gyógyszeres kezelésben használt gyógyszerektől. Természetes alapanyagokból (növényi, állati, ásványi eredetűek) speciális eljárással készülnek. A gyógyszert az orvos egyénre szabottan, ún. hasonlósági szabály alapján, részletes kórelőzmény felvétele után választja ki ún. repertóriumból a kezelt számára. Gyorsítja a betegség lefolyását, a szervezet öngyógyításának támogatásával segít a szövődmények elkerülésében.

Teljesen más hozzáállást eredményez a homeopátia, ahol a homeopata orvos megfigyeli és kivizsgálja a tünetek kialakulását, figyelembe veszi a szervezet típusát, a páciens személyiségét, felderíti a különböző kórok között kialakuló kapcsolatokat. A homeopata orvosnak sokrétű és minőségi adatokra van szüksége. Több esetben a megfelelő, a leghatékonyabb homeopátiás szer – amely a páciens állapotában tényleges javulást eredményez – megkeresése bonyolult, nagy szakértelmet igénylő és felelősségteljes folyamat, ezért minden esetben homeopátiás szakorvossal való konzultáció javasolt! Az orvos tapasztalatára, tudására és megérzésére együttesen támaszkodik.

homeopátia győr

A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

Hatásukat úgy fejtik ki, hogy a homeopatikumok által a szervezettel közölt információ hatására a szervezetben lévő öngyógyító mechanizmusok működésbe lépnek. Ezért nagyon fontos a tünetek különböző tulajdonságainak pontos feltárása.

A homeopátia akár csecsemőkortól is alkalmazható, a kisgyermekek csodálatosan reagálnak rá! Az ő esetükben betegség természetes lefolyását, gyógyulási képességüket még nem nyomta el a környezet okozta terheltség, a krónikus betegségek és a hagyományos gyógyszerek. Nagyon sokat segít a homeopátia azoknál a folyton beteg, közösségbe járó gyermekeknél, akiknél egymást éri a náthás, felső és alsó légúti megbetegedések, fülgyulladások,  egyéb betegségek. Homeopátiás kezeléssel gyorsabban gyógyulnak a gyermekek. Ritkábban lesznek betegek, az immunrendszerük is erősödik. A gyermekek készségesen együttműködnek, szívesen beveszik az édes golyókat.

homeopata orvos

A homeopátia további előnyei a gyermekeknél:

  • már újszülött kortól kezdve alkalmazható
  • nem kell tartani káros mellékhatástól
  • nem okoz gyógyszerallergiát
  • erősíti az immunrendszert
  • összeegyeztethető más, hagyományos orvosi kezelési formákkal
  • egyaránt alkalmas testi és lelki panaszok gyógyítására.

Manapság nagyon gyakoriak az allergiás megbetegedések, mint a szénanátha, asztma, pollenallergia. Ezek homeopátiás szerekkel megfelelő összetételben és mennyiségben adagolva ugyancsak hatásosak lehetnek, és a megszokott gyógyszerekkel együtt is alkalmazhatóak.

Az allergiás betegségeknél fontos meghatározni az ún. “alkati szert” is, amelyet a páciens mentális, érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összessége alapján határoz meg a homeopátiás szakorvos. Az alkati szert magas potenciában (15-30-200 CH), ritkábban, heti vagy havi egy alkalommal javasolt szedni már az allergénmentes időszakban is, mert ez oki kezelést valósít meg, így megelőzésként is használható.

Továbbá a bőrön jelentkező atópiás (allergiás) elváltozások belső kórfolyamatoknak külső, látható jelei, amelyeket hagyományosan “kezelve”, pusztán a tünetekre koncentrálva nem hoz tartós javulást. A bőrtünetek elnyomásával (látszólagos gyógyításával), amikor nem az okot szüntetik meg, a betegség könnyen allergiába, súlyosabb esetben asztmába fordulhat át. Éppen ezért a homeopata orvos a betegség okát kutatja és gyógyítja (alkati kezelés révén), nem pusztán a tünetekre koncentrál, noha a tünetekre is javall gyógyszereket.

Jelentkezzen homeopátiás kezelésre
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Női problémákra /például hólyaghurutra, görcsös menstruációra, PMS-re/, akár migrénes fejfájásra, álmatlanságra szintén hatásosak lehetnek a homeopátiás szerek.

A női szervek betegségei, illetve a változó kor problémái gyakran lelki eredetűek is lehetnek. A homeopátiás szerek a lelki egyensúly helyreállításán keresztül is hatnak.

Léteznek úgynevezett homeopátiás hormonszerek. A homeopátiás hígítás mértéke miatt nem minősül hormonkezelésnek, nem hormonpótlásra szolgálnak, hanem a hormonális rendszer receptorain keresztül ható szabályozó módszer. Ennek ellenére hatalmas sikereket lehet vele elérni pl. fiatal lányok panaszainál vagy klimaxos panaszoknál, ahol a háttérben hormoneltérések vannak. A homeopátiás szerek alkalmazása előtt mindenképpen teljes orvosi kivizsgálás szükséges. A homeopátiás hormonszerek kizárólag homeopátiás orvos javaslatára és ellenőrzése mellett szedhetők.homeopata orvos

homeopátia új lehetőséget nyújt a stresszoldó kezelésekben is. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a homeopátiás stresszoldó, nyugtató golyócskák hatékonysága megegyezik bizonyos hagyományos nyugtató tabletták hatékonyságával, de nem okoz álmosságérzetet, tompultságot, és nem alakul ki tartós szedés esetén sem hozzászokás.

A közhiedelemmel ellentétben akut megbetegedések esetén is hatékony segítséget nyújtanak a homeopátiás szerek.

A homeopátiás kezeléseknek – sok egészségügyi tevékenységhez hasonlóan – megvannak a maga határai, amelyet a homeopátiás orvos minden esetben felelősen kezel és figyelembe vesz, és tájékoztatja erről a hozzá fordulókat.

A homeopátiás szereket a szájban vagy a nyelv alatt szopogatva, a cseppeket felforralt és visszahűtött vízben (szénsavmentes ásványvízben) feloldva kell bevenni. Fontos, hogy a szerek bevétele előtt és után fél óráig ne egyen és ne igyon, illetve egy órával előtte és utána kerülje a mentolos, kámforos szerek használatát (krém, fogkrém, rágó, stb.), mert azok a szer hatását semlegesítik. Bizonyos italok, élelmiszerek, gyümölcsök fogyasztása a kezelés ideje alatt nem, illetve korlátozott mértékben javasolt, mert azok közömbösíthetik a homeopátiás szerek hatását kockáztatva ezzel a kúra sikerét, eredményességét.

A szakma szabályainak betartása mellett mellékhatásuk nincs, így veszély nélkül alkalmazható időseknél, várandós, szoptatós anyáknál, gyerekeknél is.

Minden esetben homeopata orvosi konzultáció szükséges a megfelelő szerek kiválasztásához. A konzultáció során a tünetek mögött húzódó okok és összefüggések feltárhatók, egyidejűleg egyéni, életmódbeli, alkati jellemzők is azonosíthatók. Minden esetben egy hónapon belüli kontroll javasolt az egészségi állapotban bekövetkező változások kiértékeléséhez, szükség esetén a kezelés további meghatározásához a kívánt eredmény elérése érdekében.

Az első konzultáció 45 percet, a további kontroll 30 percet vesz igénybe.

Magnet Space kvantum testelemző géppel történő állapotfelméréssel is kombinálható a szolgáltatás, amely során egyúttal pontos képet kaphat szervezete hiányállapotáról, működésénének jellemzőiről.

A kezelés egészségpénztárban elszámolható szolgáltatás.

Ár

Homeopátiás szakorvosi konzultáció
12 600 Ft (14 000 Ft helyett)
45 perc
1. Kontroll
10 800 Ft
Az első kezeléstől számított 8 héten belül érvényes - 30 perc
2. Kontroll
10 800 Ft
Az első kezeléstől számított 16 héten belül érvényes - 30 perc
Jelentkezzen homeopátiás kezelésre
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Orvosunk

Leonid
Dr. Ogoliouk Leonid
Orvosi homeopátia, Fitoterápia

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

Károly Renáta

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

Kapcsolódó kezeléseink

Állapotfelmérés biorezonanciával
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.
Fülakupunktúra
A fülkagylón végzett tűszúrások ugyanolyan hatást váltanak ki, mintha a test megfelelő pontjain kezelnénk. Tehát bárhol is stimuláljuk a fülkagylót, minden esetben valamely testrészre vagy szervre hatunk.
Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.
BEMER-terápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.