Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Gyorslinkek

Ismerje meg a homeopátiát!

A homeopátia az orvostudomány egyik ága. Nem hagyományos gyógymódok közé tartozó szelíd gyógymód, amelynek a XXI. századi orvoslásban kiemelkedő szerep jut. Homeopátiás orvossá szigorú feltételek mellett válhat valaki.

Ma Magyarországon kizárólag orvosi diplomával rendelkező homeopata orvos végezhet homeopátiás tevékenységet. A homeopátia a hatályos egészségügyi törvény által elismert természetgyógyászati ág, amelyre az egészségügy szakmai – etikai szabályai teljes körűen vonatkoznak.

ÁNTSZ – működési engedélyhez kötött egyéb humán egészségügyi tevékenységként áll a páciensek szolgálatára, kiegészítve a hagyományos (akadémikus) orvoslás betegségmegelőzési és gyógyítási eszköztárát.

Ez az integratív szemlélet – az akadémikus és a komplementer medicina együttes alkalmazása – vezethet hatékony terápiákhoz a betegségek kezelése és az egészségmegőrzés területén.

A homeopátiás szerek alapvetően különböznek a hagyományos gyógyszeres kezelésben használt gyógyszerektől. Természetes alapanyagokból (növényi, állati, ásványi eredetűek) speciális eljárással készülnek.

A gyógyszert az orvos egyénre szabottan, ún. hasonlósági szabály alapján, részletes kórelőzmény felvétele után választja ki ún. repertóriumból a kezelt számára. Gyorsítja a betegség lefolyását, a szervezet öngyógyításának támogatásával segít a szövődmények elkerülésében.

Teljesen más hozzáállást eredményez a homeopátia, ahol a homeopátiás orvos megfigyeli és kivizsgálja a tünetek kialakulását, figyelembe veszi a szervezet típusát, a páciens személyiségét, felderíti a különböző kórok között kialakuló kapcsolatokat. A homeopata orvosnak sokrétű és minőségi adatokra van szüksége.

Több esetben a megfelelő, a leghatékonyabb homeopátiás szer – amely a páciens állapotában tényleges javulást eredményez – megkeresése bonyolult, nagy szakértelmet igénylő és felelősségteljes folyamat, ezért minden esetben homeopátiás szakorvossal való konzultáció javasolt! Az orvos tapasztalatára, tudására és megérzésére együttesen támaszkodik.

Rólunk mondták
homeopátia győr

Hogyan fejti ki hatását a homeopátia?

A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

Hatásukat úgy fejtik ki, hogy a homeopatikumok által a szervezettel közölt információ hatására a szervezetben lévő öngyógyító mechanizmusok működésbe lépnek. Ezért nagyon fontos a tünetek különböző tulajdonságainak pontos feltárása.

Homeopátia előnyei gyermekeknél

A homeopátia akár csecsemőkortól is alkalmazható, a kisgyermekek csodálatosan reagálnak rá! Az ő esetükben betegség természetes lefolyását, gyógyulási képességüket még nem nyomta el a környezet okozta terheltség, a krónikus betegségek és a hagyományos gyógyszerek.

Nagyon sokat segít a homeopátia azoknál a folyton beteg, közösségbe járó gyermekeknél, akiknél egymást éri a náthás, felső és alsó légúti megbetegedések, fülgyulladások,  egyéb betegségek.

Homeopátiás kezeléssel gyorsabban gyógyulnak a gyermekek. Ritkábban lesznek betegek, az immunrendszerük is erősödik. A gyermekek készségesen együttműködnek, szívesen beveszik az édes golyókat.

homeopata orvos

A homeopátia további előnyei a gyermekeknél:

 • már újszülött kortól kezdve alkalmazható
 • nem kell tartani káros mellékhatástól
 • nem okoz gyógyszerallergiát
 • erősíti az immunrendszert
 • összeegyeztethető más, hagyományos orvosi kezelési formákkal
 • egyaránt alkalmas testi és lelki panaszok gyógyítására.

Allergia kezelése homeopátiával

Manapság nagyon gyakoriak az allergiás megbetegedések, mint a szénanátha, asztma, pollenallergia. Ezek homeopátiás szerekkel megfelelő összetételben és mennyiségben adagolva ugyancsak hatásosak lehetnek, és a megszokott gyógyszerekkel együtt is alkalmazhatóak.

Az allergiás betegségeknél fontos meghatározni az ún. “alkati szert” is, amelyet a páciens mentális, érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összessége alapján határoz meg a homeopátiás szakorvos.

Az alkati szert magas potenciában (15-30-200 CH), ritkábban, heti vagy havi egy alkalommal javasolt szedni már az allergénmentes időszakban is, mert ez oki kezelést valósít meg, így megelőzésként is használható.

Továbbá a bőrön jelentkező atópiás (allergiás) elváltozások belső kórfolyamatoknak külső, látható jelei, amelyeket hagyományosan “kezelve”, pusztán a tünetekre koncentrálva nem hoz tartós javulást.

A bőrtünetek elnyomásával (látszólagos gyógyításával), amikor nem az okot szüntetik meg, a betegség könnyen allergiába, súlyosabb esetben asztmába fordulhat át.

Éppen ezért a homeopata orvos a betegség okát kutatja és gyógyítja (alkati kezelés révén), nem pusztán a tünetekre koncentrál, noha a tünetekre is javall gyógyszereket.

Homeopátia női panaszokra

Női problémákra /például hólyaghurutra, görcsös menstruációra, PMS-re/, akár migrénes fejfájásra, álmatlanságra szintén hatásosak lehetnek a homeopátiás szerek.

A női szervek betegségei, illetve a változó kor problémái gyakran lelki eredetűek is lehetnek. A homeopátiás szerek a lelki egyensúly helyreállításán keresztül is hatnak.

Léteznek úgynevezett homeopátiás hormonszerek. A homeopátiás hígítás mértéke miatt nem minősül hormonkezelésnek, nem hormonpótlásra szolgálnak, hanem a hormonális rendszer receptorain keresztül ható szabályozó módszer. Ennek ellenére hatalmas sikereket lehet vele elérni pl. fiatal lányok panaszainál vagy klimaxos panaszoknál, ahol a háttérben hormoneltérések vannak.

A homeopátiás szerek alkalmazása előtt mindenképpen teljes orvosi kivizsgálás szükséges. A homeopátiás hormonszerek kizárólag homeopátiás orvos javaslatára és ellenőrzése mellett szedhetők.

homeopátia győr

Stressz kezelése homeopátiával

homeopátia új lehetőséget nyújt a stresszoldó kezelésekben is. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a homeopátiás stresszoldó, nyugtató golyócskák hatékonysága megegyezik bizonyos hagyományos nyugtató tabletták hatékonyságával, de nem okoz álmosságérzetet, tompultságot, és nem alakul ki tartós szedés esetén sem hozzászokás.

A közhiedelemmel ellentétben akut megbetegedések esetén is hatékony segítséget nyújtanak a homeopátiás szerek.

Homeopátiás szerek alkalmazása

A homeopátiás kezeléseknek – sok egészségügyi tevékenységhez hasonlóan – megvannak a maga határai, amelyet a homeopátiás orvos minden esetben felelősen kezel és figyelembe vesz, és tájékoztatja erről a hozzá fordulókat.

A homeopátiás szereket a szájban vagy a nyelv alatt szopogatva, a cseppeket felforralt és visszahűtött vízben (szénsavmentes ásványvízben) feloldva kell bevenni. Fontos, hogy a szerek bevétele előtt és után fél óráig ne egyen és ne igyon, illetve egy órával előtte és utána kerülje a mentolos, kámforos szerek használatát (krém, fogkrém, rágó, stb.), mert azok a szer hatását semlegesítik.

Bizonyos italok, élelmiszerek, gyümölcsök fogyasztása a kezelés ideje alatt nem, illetve korlátozott mértékben javasolt, mert azok közömbösíthetik a homeopátiás szerek hatását kockáztatva ezzel a kúra sikerét, eredményességét.

A szakma szabályainak betartása mellett mellékhatásuk nincs, így veszély nélkül alkalmazható időseknél, várandós, szoptatós anyáknál, gyerekeknél is.

Minden esetben homeopata orvosi konzultáció szükséges a megfelelő szerek kiválasztásához. A konzultáció során a tünetek mögött húzódó okok és összefüggések feltárhatók, egyidejűleg egyéni, életmódbeli, alkati jellemzők is azonosíthatók.

Minden esetben két hónapon belüli kontroll javasolt az egészségi állapotban bekövetkező változások kiértékeléséhez, szükség esetén a kezelés további meghatározásához a kívánt eredmény elérése érdekében.

Rofé állapotfelmérés

Az első konzultáció 45 percet, a további kontroll 30 percet vesz igénybe.

Homeopátiás orvos tanácsadás Magnet Space Kvantum testelemző géppel

Magnet Space kvantum testelemző géppel történő állapotfelméréssel is kombinálható a szolgáltatás, amely során egyúttal pontos képet kaphat szervezete hiányállapotáról, működésénének jellemzőiről.

A kezelés egészségpénztárban elszámolható szolgáltatás.

Már itt is találkozhatott velünk

Ár

 • Homeopátiás szakorvosi konzultáció 15 000 Ft

  45 perc

 • 1. Kontroll 13 000 Ft

  Az első konzultációtól számított 8 héten belül érvényes - 30-40 perc

 • 2. Kontroll 13 000 Ft

  Az első konzultációtól számított 16 héten belül érvényes - 30-40 perc

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Munkatársunk

Dr. Ogoliouk Leonid

Dr. Ogoliuk Leonid

Orvosi homeopátia, fitoterápia
Dr. Ogoliuk Leonid vagyok. Homeopata orvos, 34 éves orvosi praxis tapasztalattal, ebből 30 évet a homeopátiának szentelve. 1986-ban általános orvosi, majd 1988-ban klinikai farmakológus orvosi diplomát szereztem a moszkvai Patrice Lumumba Népek Barátsága Egyetemen. 1991-ben kaptam homeopata diplomát. 1991 óta dolgozom Magyarországon, diplomámat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen honosítottam, mint klasszikus homeopata, fitoterapeuta. Azóta folyamatosan bővítem a homeopátiás szaktudásomat magyarországi és külföldi tanfolyamokon. A homeopátia feladata – a szervezet egyensúlyának helyreállítása, az öngyógyító folyamatok segítése. Az eljárás a szakmai keretek betartása mellett hatásos krónikus, ismétlődő problémák ellen már csecsemőkortól. A homeopátiának nincsenek mellékhatásai, ugyanakkor megvannak a határai. Biztos vagyok benne, hogy a jövő egyre inkább az integrált tudományé, amikor mind a hagyományos, mind a homeopátiás módszerek együttesen, egymást kiegészítve hatnak.

Kapcsolódó kezeléseink

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás
Jelentkezés

Homeopátiás szakorvosi tanácsadásra

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.