Kismamáknak – Dietetika, táplálkozási tanácsadás

Gyorslinkek

Kismamáknak természetesen

KISMAMÁKNAK

várandósság idején és szülés utáni időszakban

Első vagy többszöri alkalommal Édesanyává válni a női kiteljesedés egyik legnagyszerűbb csodája. Az új élet automatikus változást idéz elő az egész család életében. A harmonikus várandósság, a testi-mentális és lelki kiegyensúlyozottság kialakításában és megőrzésében nyújtunk támogató segítséget minden Egészségközpontunkhoz forduló kismamának és párnak. Munkánkat szakmai felelősséggel és nagyfokú empátiával végezzük.

Bizalmuk rendkívüli érték számunkra!

Dietetika, táplálkozási tanácsadás

terhességi cukorbetegség, mint a leggyakoribb panasz a kismamákat érintően – amennyiben a kismama szénhidrát-anyagcseréje a várandósságot megelőzően rendben volt – a 24-28. héten elvégzett szűrővizsgálat után derülhet ki.  Ebben az esetben fontos, hogy miként táplálkozunk a további hetekben.

A terhességi cukorbetegségen kívül az alábbi esetekben mindenképp javasolt dietetikus szakember felkeresése a speciális étrend összeállításához:

 • korábbi terhesség alatt, vagy a családban előforduló, terhesség kiváltotta magasvérnyomás-betegség tünetegyüttes (toxémia) jelentkezésekor
 • a várandósságot megelőzően is jelentkező krónikus emésztőszervi, illetve keringési probléma, valamint inzulinrezisztencia esetén
 • ételallergiánál, -intoleranciánál
 • radikális testsúlygyarapodás és ödémás tünetek esetén
 • a terhesség korai szakaszában jelentkező drasztikus testsúlyvesztés esetén
 • meglévő pajzsmirigyprobléma fennállásakor
 • a várandósságot megelőzően folytatott tápanyaghiányos, vagy rendszertelen étrend esetén
 • nem vegyes étrendű táplálkozás esetén (pl. vegán étrend)
 • szoptatási időszakban a fent említett tünetek kialakulásakor
 • szülés után fennmaradó jelentős testsúlyfelesleg esetén.

Egészségközpontunkban egyéni konzultációt követően segítünk Önnek a kezdeti lépésekben, majd azt következően a javasolt speciális étrend hatékonyságának ellenőrzésében, így a terhességi cukorbetegség rizikós tényezői és a leggyakrabban fellépő problémák is elkerülhetőek lesznek. Minden esetben személyre szabott, a kismama és babája egészségi állapotára, a kismama életmódjára, és növekvő gyermeke fejlődésére együttesen fókuszáló étrendet alakítanak ki szakembereink.

A gyermekvállalás elősegítését dietetikai szempontból a vitamin és ásványi anyag – háztartás feltöltésére irányuló tanácsokkal tudjuk elősegíteni.

A szülés utáni hozzátápláláskor felmerülő kérdések tisztázásában, kismama fogyókúrában, szoptatás alatt lévő túlzott fogyásban, a szoptatási időszakban a kisbaba allergiás tünetei (pl. tejcukor, tejfehérje érzékenység) jelentkezéskor is tudunk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak.

Ár

 • Dietetika, táplálkozási és életmódtanácsadás 15 000 Ft

  Konzultáció, kezelési terv kialakítása, táplálkozási és étrend tanácsadás - 60 perc

 • Dietetika, táplálkozási és életmódtanácsadás, kontroll 13 000 Ft

  Konzultáció, táplálkozási napló kiértékelése - 45 perc

 • Dietetika, táplálkozási és életmód tanácsadás, mintaétrend kialakítása 30 000 Ft

  Egy heti mintaétrend kialakítása - 60 perc

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Munkatársunk

Köpeczi-Kertics Adrienn

Köpeczi-Kertics Adrienn

Dietetika, táplálkozási és életmód-tanácsadás
Köpeczi-Kertics Adrienn vagyok. Életemet az emberek segítésére tettem fel. Gyermekkorom óta foglalkoztat az emberi test működése és hogy táplálkozásunk miként befolyásolja életminőségünket. Hivatásomat tekintve okleveles dietetikus vagyok, diplomámat 2014-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem. Két évet dolgoztam gyógyszerkutatás területén az Országos Onkológiai Intézetben, majd 2016-tól az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény dietetikusaként segítettem a bentlakók életét. Azóta egyéni terápiás dietetikusként várom a gyógyulni, változtatni vágyókat. Tanácsadásaim során megtanítom vendégeimet, hogy miként igazodjanak el az élelmiszerek kaotikus világában, hogy válogassanak az alapanyagok között. Hitvallásom, hogy minden ember egyedi és különleges, életmódjuk, életritmusuk is különböző, így az étrendnek ehhez igazodni kell. Az egyéni étrend kialakítása az első lépés, az életmódváltás felé.

Kapcsolódó kezeléseink

Kismamáknak – Dietetika, táplálkozási tanácsadás
Jelentkezés

jelentkezem Kismamáknak szóló dietetika, táplálkozási tanácsadásra

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.