Kismamáknak természetesen
Kismamáknak

várandósság idején és szülés utáni időszakban

Első vagy többszöri alkalommal Édesanyává válni a női kiteljesedés egyik legnagyszerűbb csodája. Az új élet automatikus változást idéz elő az egész család életében. A harmonikus várandósság, a testi-mentális és lelki kiegyensúlyozottság kialakításában és megőrzésében nyújtunk támogató segítséget minden Egészségközpontunkhoz forduló kismamának és párnak. Munkánkat szakmai felelősséggel és nagyfokú empátiával végezzük.

Bizalmuk rendkívüli érték számunkra!

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

A várandósság a női élet egyik legszebb időszaka. Tele van várakozással, kíváncsisággal és sok változással jár. A megváltozott állapotban megváltozik a szervezet hormonháztartása, keringése és reakciói.

Homeopátiával jól kezelhetőek a gyakori jelenségek, mint a hányinger, hányás, emésztési panaszok, reflux, alacsony vérnyomás, fáradtság. Gondolhatunk rá megfázás, allergia, fejfájás, egyéb fájdalmak felbukkanásakor, amelyek nem kifejezetten a babaváráshoz köthetők. Anya és magzata védelmében azonban a szervezetet és a fejlődést nem veszélyeztető módon kiemelt figyelemmel, óvatossággal és körültekintéssel szükséges eljárni.

A terhesség középső szakaszában jelentkező kellemetlen tünetek okoznak panaszokat, amely lehet szédülés, vérszegénység, visszeresség, székrekedés, stb.

A harmadik trimeszterben, ahogy a baba növekszik, fejlődik, a has növekvő térfogata miatt átmeneti nyomási tünetek, időszakos nehézlégzés, izom- és hátfájdalmak, lábszárgörcs, méhösszehúzódások, diszkomfort érzés jelenhetnek meg. Homeopátiás szerek segíthetnek a gördülékeny szülésre való ráhangolódásban is.

A baba megszületését követően a szoptatási időszakban is kiváló segítséget nyújthatnak a tejtermelődés serkentésére, az esetlegesen jelentkező emlőgyulladás kezelésére, illetve a szoptatási időszak lezárásához kapcsolódó kérdések, kételyek kezelésére, a szelíd, fokozatos és szeretetteljes elválasztásra. Ezen túl a szülés utáni lelki regeneráció során, a szülés utáni depresszió, más néven „baby blues” megelőzése érdekében, illetve kezelésében is gondolhatunk homeopátiás szerekre.

Homeopátia kiegészítő terápiakánt alkalmazható a teherbeesés elősegítésére is.

A homeopátiás szerek semmilyen mérgező (toxikus) vegyi anyagot nem tartalmaznak. Nincs ellenjavallatuk, sem gyógyszerkölcsönhatás, sem mellékhatás nem léphet fel. A homeopata orvos számos tünet együttes figyelembevételével alakítja ki a javasolt homeopátiás szerek körét, potenciálját és adagolását, hogy azok valóban az Ön és gyermeke segítségére legyenek.

Ugyanakkor javasoljuk, hogy minden alkalommal beszélje meg a terápiát nőgyógyászával, védőnőjével is!

Dietetika, táplálkozási tanácsadás

A terhességi cukorbetegség, mint a leggyakoribb panasz a kismamákat érintően – amennyiben a kismama szénhidrát-anyagcseréje a várandósságot megelőzően rendben volt – a 24-28. héten elvégzett szűrővizsgálat után derülhet ki.  Ebben az esetben fontos, hogy miként táplálkozunk a további hetekben.

A terhességi cukorbetegségen kívül az alábbi esetekben mindenképp javasolt dietetikus szakember felkeresése a speciális étrend összeállításához:

 • korábbi terhesség alatt, vagy a családban előforduló, terhesség kiváltotta magasvérnyomás-betegség tünetegyüttes (toxémia) jelentkezésekor
 • a várandósságot megelőzően is jelentkező krónikus emésztőszervi, illetve keringési probléma, valamint inzulinrezisztencia esetén
 • ételallergiánál, -intoleranciánál
 • radikális testsúlygyarapodás és ödémás tünetek esetén
 • a terhesség korai szakaszában jelentkező drasztikus testsúlyvesztés esetén
 • meglévő pajzsmirigyprobléma fennállásakor
 • a várandósságot megelőzően folytatott tápanyaghiányos, vagy rendszertelen étrend esetén
 • nem vegyes étrendű táplálkozás esetén (pl. vegán étrend)
 • szoptatási időszakban a fent említett tünetek kialakulásakor
 • szülés után fennmaradó jelentős testsúlyfelesleg esetén.

Egészségközpontunkban egyéni konzultációt követően segítünk Önnek a kezdeti lépésekben, majd azt következően a javasolt speciális étrend hatékonyságának ellenőrzésében, így a terhességi cukorbetegség rizikós tényezői és a leggyakrabban fellépő problémák is elkerülhetőek lesznek. Minden esetben személyre szabott, a kismama és babája egészségi állapotára, a kismama életmódjára, és növekvő gyermeke fejlődésére együttesen fókuszáló étrendet alakítanak ki szakembereink.

A gyermekvállalás elősegítését dietetikai szempontból a vitamin és ásványi anyag – háztartás feltöltésére irányuló tanácsokkal tudjuk elősegíteni.

A szülés utáni hozzátápláláskor felmerülő kérdések tisztázásában, kismama fogyókúrában, szoptatás alatt lévő túlzott fogyásban, a szoptatási időszakban a kisbaba allergiás tünetei (pl. tejcukor, tejfehérje érzékenység) jelentkezéskor is tudunk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak.

BEMER – terápia

(speciális mágnes- és fényterápiás orvostechnikai eszköz)

Egyedülállóan EU, CE és FDA minősítésű, öt világszabadalommal díjazott orvostechnikai eszköz!

A BEMER – jel testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére. A szervezetre gyakorolt átfogó hatékonyságát elsősorban a vér mikrokeringésre kifejtett hatása hozza létre. A mikrokeringés pedig rendkívül fontos a szervezet működése szempontjából, segítségével történik a szerveztünk sejtjeinek táplálása, ezzel fiatalon tartása és a salakanyagok eltávolítása, a hajszálereken keresztül. Ha a mikrocirkulációban zavarok lépnek fel, akkor az előbb utóbb kóros elváltozásokhoz vezet. A terápia általában olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésében javasolt, amelyek kiváltó oka vagy tünete a zavart mikrokeringés, az erek elégtelen oxigénellátottsága.

Várandósság idején is biztonsággal használható, mivel mellékhatásmentes kezelés, a bioritmus által meghatározott, Földünk mágneses mezejével megegyező nagyságrendű az alkalmazott mágneses indukció.

Néhány terület, amelyen jó hatásfokkal alkalmazható:

 • menstruációs zavar, PCOS, pajzsmirigyproblémák
 • női, férfi hormonális rendellenességek
 • meddőség, potenciazavar kiegészítő terápiája
 • emésztési problémák
 • visszeres panaszok
 • diabétesz szövődményei
 • anyagcsere-betegségek
 • nyirokrendszer zavarai
 • sebgyógyulás, bőrirritációk
 • fogászati problémák
 • rándulások, ficamok, sérülések
 • mozgásszervi panaszok
 • migrén
 • alvászavar
 • krónikus fáradtság
 • stresszoldás esetén
 • immunrendszer erősítése érdekében
 • kozmetológiai felhasználásra.

Kiegészítő és önálló terápiaként is igénybe vehető kezelés, amely teljesen egyénre szabott, kúraszerű alkalmazását javasoljuk a kívánt hatás elérése érdekében. Egészségközpontunkban a BEMER 3000 SLT Plus klinikai készülék áll kedves Vendégeink rendelkezésére.

Talpreflexológia

Talpunkon lévő idegvégződések ingerlésével információt küldünk az agynak az adott szerv egészségi állapotáról, amely válaszként megfelelő mennyiségű, oxigén dús vért küld a szervnek, fokozva ezzel az adott terület méregtelenítését, salaktalanítását valamint a gyógyulási folyamatok beindulását.

Kismamáknál talpreflexológiát az első trimeszter után lehet alkalmazni, abban az esetben, ha nincs szervi akadálya. A kezelés segíti az emésztést, az immunrendszer kiegyensúlyozott működését, a nyirokkeringést, hat az ödémák megjelenése ellen, és ellazulást eredményez a terhesség alatt és az utána következő időszakban. A gyermekvállalás elősegítésében is fontos szerepet játszhat. A hormonokat elválasztó szervek kilépési pontjai is megtalálhatók a talpon.

Amikor a talpmasszázs kismamáknak sem ajánlott:

 • cukorbetegség, ha a beteg inzulinnal kezelt (egyéb esetben szabad)
 • veszélyeztetett várandósság teljes ideje alatt illetve a várandósság első 3 hónapjában (utána kifejezetten ajánlott)
 • a lábon található fertőző bőrbetegségek esetén (pl.: gomba, szemölcs)
 • láz
 • súlyos idegkimerültség
 • üszkösödés, ödéma a lábon
 • heveny gyulladás a visszerekben, vénákban, trombózis
 • rosszindulatú daganat, rákos megbetegedés
 • nyílt seb a masszírozandó területen
 • pacemaker
Fülakupunktúra

Terhesség idején is alkalmazható a kezelés, nőgyógyászati ellenőrzés /javaslat mellett, a terhesség alatt fellépő kellemetlen tünetek (émelygés, szédülés, hányinger, hányás, hangulat ingadozások) enyhítésére, az általános közérzet javítására. A hányinger gyakori probléma a várandósság elején. Legtöbb esetben enyhe, hamar elmúlik, de van, akinél komolyabb rosszullét, erős hányinger jelentkezik, amely akár el is húzódhat. A tünetek enyhítésére néhány, főleg táplálkozási tanácsot érdemes betartani. A megfelelő pontokban elhelyezett akupunktúrás tűk, az akupunktúrás kezelések segítségével csökkenthető a hányinger intenzitása, gyakorisága, javítható a kismama általános közérzete.

A fülakupunktúra felhasználási területe igen széles, legtöbben a fájdalomcsillapítás igényével fordulnak felé, amely a kismamáknál is felbukkanhat: egy-egy makacs fogfájást, hát- vagy fejfájást, illetve más akut és krónikus eredetű fájdalmakat biztos kézzel lehet enyhíteni. Emellett természetesen ismertek a vérnyomásra, légzőszervi megbetegedésekre, lázcsillapításra ható pontok is. Minden esetben kizárólag a szakmai szabályok betartásával és a rizikófaktorok gondos feltárásával zajlik a kezelés a kismamák esetében is.

A szülés után esetlegesen fennmaradó súlyfelesleg leküzdésében támogató segítséget nyújt, mivel az emésztőszervekre és a kiválasztó rendszerekre gyakorolt stimulációval befolyásolhatók az étkezési szokások. Kevesebbet vagy egyáltalán nem nassolnak, javul az emésztés és megfelelően összeállított diétás étrend hatására fokozatosan leadható a súlyfelesleg is.

 

A gyermekáldás elősegítésére mindkét nemnél az energiapályák felszabadítása, az energiablokkok feloldása a cél teljesen negatív kivizsgálási leletek mellett, nem szervi probléma esetén. A fülakupunktúra javasolt jelentős stressz oldó hatása miatt, amennyiben a stressz az oka, a terméketlenségnek. Lombikbébi programot megelőzően, kiegészítő terápiakánt, a beültetés idejéig sikerrel alkalmazható a kezelés a leendő kismama testi-lelki felkészítése részeként. Minden esetben javasoljuk a nőgyógyászával való konzultációt!

Férfiaknál a hímivarsejtek számának növelését, és aktivitását jelentősen javíthatja. Amennyiben a prosztata akut, vagy krónikus gyulladása lehet a terméketlenség hátterében, segít annak gyógyulásában is.

Nőknél akut, vagy krónikus nőgyógyászati gyulladások gyógyulásának elősegítésében valamint a rendszeres havi ciklus beállításában játszik kiemelkedő szerepet.

A kezelés kúraszerű alkalmazását javasoljuk. A tűs kezelések alternatívájaként pontlézeres fülakupunktúrás kezelés egyaránt igénybe vehető Egészségközpontunkban.

Gyógymasszázs

A gyengéd és szakértő mozdulatok felüdíthetik az anya szervezetét, és könnyebbé tehetik a terhességgel, mint természetes állapottal járó kellemetlen tüneteket.

Masszázzsal javítható a baba növekedése következtében a kismamák medence-gerinc találkozási pontján átmeneti túlterheltséggel fokozódó deréktáji fájdalom és a gerinctartás, enyhíthető a székrekedés, a gyomorégés, a hasi diszkomfort érzés. A masszázs növeli az izmok rugalmasságát, serkenti a vérkeringést a célzott területen, segít a bőr rugalmasságának megőrzésében, támogatja annak tágulását, meggátolja a bőrön a terhességi csíkok kialakulását. A terhesség második és harmadik trimeszterében javítja a szervezet folyadék-visszatartási problémáit, megelőzi az ödémákkal járó tüneteket, oldja az izomgörcsökkel járó feszültséget.

Összességében elmondható, hogy a magzat fejlődésével párhuzamosan a női szervezet nagyobb igénybevétele ellenére a gyengéd masszázs képes könnyedebbé tenni a mozgást, pihentetőbbé varázsolni és éjszakai alvást, mindezt biztonságos módon.

A masszázst a várandósság 12. hetétől lehet elkezdeni, heti egyszeri kezelés ajánlott.

Craniosacralis terápia

A szelíd módszerek között is az egyik legkíméletesebb kezelés az ún. koponya-keresztcsontti terápia, amelynek technikai fogásait az 1900 évek első harmadában az Egyesült Államokban fejlesztették ki. Az élet és az egészség alapjának tekinti a szövetfolyadékok (vér, nyirok, sejt közötti folyadékok) zavartalan áramlását, amelyek a sejtek tápanyag és oxigén ellátásáért, illetve a salakanyagok eltávolításáért felelősek. Felismerte, ha időben kezelik a szövetek működészavarait, akkor esély van arra, hogy a helytelen működés folyamatai által okozott betegségek  folyamata teljesen megfordítható legyen.

A terápia könnyed érintésekből épül fel  a fej – keresztcsont – láb részen. Célja a gerincvelő-folyadék akadálytalan  keringésének és ezáltal az idegrendszer zavartalan működésének biztosítása, melynek végeredményeként a szervezet öngyógyító és önszabályozó erői maximális hatékonysággal tudnak működni. A test saját intelligens reakciói által rendezi a koponyacsont, a gerinccsigolyák és a medencecsont elcsúszásait, felszabadítja az ideggyököket és ízületeket, arra törekszik, hogy minimális feszültség legyen a testben.

A várandósság alatti és azt követően felmerülő állapotok (depresszió, hangulatingadozás, adhaesio, derék- és hátfájdalom, krónikus fájdalom, migrén, vérnyomásproblémák, gyenge immunrendszer, szülés körüli traumák, kialvatlanság, szoptatási nehézségek) esetén enyhülést hozhatnak a finom érintések keltette pozitív folyamatok. Ezen kívül segíti az immunrendszer és a vegetatív idegrendszer harmonikus működését az anyánál és a magzatnál egyaránt, a lelki egyensúly és vitalitás fenntartását, a zavartalan szülésre való felkészülést is. Csecsemőknél ellensúlyozhatja a szopási nehézségeket, az alvásproblémát, a kólikát, a gyomorkapu-szűkületet is. Stresszkezelő hatása révén babatervezés előtt is oldhatja a fizikai – lelki feszültségeket.

Kiváló anti-aging hatás is jelentkezhet, amely optimalizálja a lazítást és a sejtmegújulást, a szervezet energiával töltődik fel. Ehhez teljesen elegendő a blokkolt szövet enyhe érintése.

Kúraszerű alkalmazás esetén jelentős változás 2-3 kezelést követően érzékelhető, krónikus problémától függően pedig 6-10 kezelés után várható.

Access Bars kezelés

„Az Access olyan eszközök és folyamatok összessége, amelyeket a nagyobb tudatosság előmozdítására fejlesztettek ki. Ahhoz nyújt segítséget, hogy képes légy úgy alakítani az életedet, hogy több legyél még annál is, mint amit hiszel.

Ha képes lennél meglátni, hogy milyen csodálatos a lényed, a személyed és a hozzájárulásod az élethez magához; akkor többé nem lenne semmiféle kifogásod arra, hogy boldogtalan legyél.” Gary Douglas

Kutatások  szerint életünk 95%-át a tudatalatti elme irányítja. Mikor egy fontos dologban döntést hozunk, valójában a bennünk lévő hitrendszereink alapján tesszük ezt elsősorban.

Az Access Bars kezelés során a fejen lévő 32 pont (minden egyes pont egy-egy életterületért felelős) gyengéd érintésével az agyhullámok lelassulásával (théta) oldódnak azok az érzések, nézőpontok, beidegződések, ítélkezések, elgondolások, amelyek akadály formájában jelentek meg a mindennapokban. Az Access Bars –szal a mások által átvett hitrendszereket is maga mögött tudja hagyni az anyuka a szüléssel kapcsolatosan, ezáltal a szülést könnyedebben, természetesebben élheti meg, mint ahogyan az korábban másoktól hallhatta. A kezelés hatására a kismamák könnyebben találhatják meg az egyensúlyt az anyaság és nőiesség között.

Várandósság alatt, ha a kismama stresszes, aggódik a várandósága/baba miatt, az Access Bars kezelés eloszlatja a negatív gondolatokat, és teret teremt a pozitív impulzusok befogadására. Ezáltal a magzat is mentesül az anyán keresztül rá is ható feszültségekre, ami a későbbiekben a baba érzelmi állapotán, pozitív módon visszatükröződik. Tapasztalatok alapján azok a babák, akiknek az anyukája Access Bars kezelésen vett részt várandóssága alatt, sokkal kiegyensúlyozottabbak, jobban szopiznak. Sok jel mutat arra is, hogy a toxémia hátterében pszichés okok is állhatnak. Amennyiben a feszültség mélyről fakad, igazi segítséget a szorongást okozó tudatos vagy tudattalan élmények feldolgozása jelentheti.

Az Access Bars azoknak a pároknak is segíthet sikertelen teherbeesés esetén, akiknél biológiailag nincs semmi akadálya a megtermékenyülésnek. Ilyenkor lelki blokkok, sérelmek, hitrendszerek elengedésével olyan energiák szabadulhatnak fel, amelyek teret engednek a baba természetes úton való megfoganásának.  Ebben az esetben célszerű a pár mindkét tagját kezelni, hisz a férfiak is hordozhatnak olyan lelki blokkokat, ami miatt nem jön létre a kívánt terhesség.

A várandósság 12. hetétől a 30. hétig ajánljuk a kezelés igénybevételét.

Tibeti hangtál terápia

Lelki kapcsolat a köldökzsinóron keresztül a baba és a mama között, a tibeti hangtálak segítségével.

A kismamának segít elengedni a stresszt és a feszültséget, ami természetes módon javítja a baba életkörülményeit is. Továbbá jelentősen kihat a baba-mama kapcsolatra, mivel harmonikus és egészséges érzelmi összehangolódást eredményez. A várandósság ideje alatt hallott hangokat a kisbabánk is megjegyzi, a szülés során és utána is ellazul, ha ezeket hallja.

A magzat a rezgéseket, a mama lelki állapotát már jó korán érzékeli. Az anyaméhben lévő babák a lágyabb, finom rezgésű zenéket kedvelik. A zenélő hangtálak mély, lazító, lágy hangjai, finom rezgési segítik a kismamát babájával való bensőséges kapcsolat kiteljesítésében, a relaxált állapot elérésében. Pozitívan befolyásolják az anyukák légzését, a test vegetatív működéseit, harmonizálóan hatnak a belső szervek működésére, kiegyensúlyozzák az immunrendszert, az idegrendszert, jótékonyan hatnak a kisbabára is, szülésre való felkészülésnél lazíthatja a feszes izomzatot. Így biztosítva a lelki egyensúly mellett a fizikai feszültségek elengedését is, mely által a kellemes közérzet és a megnyugvás állapota járhat át minden mamát és babát.

 

A tisztázatlan eredetű meddőség mögött álló lelki akadályok, félelmek, a biztonságérzet hiánya, valamint egyéb lelki – érzelmi tényezők oldásakor is felmerülhet, amennyiben nem szervi probléma húzódik a háttérben. A szülést követően esetlegesen jelentkező túlzott kimerültség, kialvatlanság, növekvő felelősség miatt érzett szorongás, a folyamatos aggodalom könnyen átbillenhet egy idő után depresszióba, amely számos pszichoterápiás megoldás mellett megelőzhető hangtálas kezeléssel is.

A várandósság 12. hetétől a 30. hétig ajánljuk a kezelés igénybevételét.

Kérjen időpontot egészségközpontunkba
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Ár

Homeopátiás szakorvosi konzultáció - AKCIÓ
12 600 Ft (14 000 Ft helyett)
45 perc
Homeopátiás szakorvosi konzultáció - Kontroll
10 800 Ft
Az első kezeléstől számított 8 héten belül érvényes - 30 perc
Dietetika, táplálkozási és életmódtanácsadás
14 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv kialakítása, táplálkozási és étrend tanácsadás - 60 perc
Dietetika, táplálkozási és életmódtanácsadás, kontroll
12 000 Ft
Konzultáció, táplálkozási napló értékelése, meghatározott esetekben mintaétrend kialakítása - 45 perc
BEMER 3000SLT PLUS terápia
4 000 Ft
Speciális mágnes- és fényterápiás orvostechnikai eszközzel - 12-24 perc
Talpreflexológia
12 000 Ft
60 perc
Talpreflexológia - Kontrol
8 000 Ft
Hetente javasolt kezelési terv alapján - 40 perc
Fülakupunktúrás kezelés, első alkalom
10 000 Ft
Konzultáció, kezelési terv kialakítása, kezelés - 60 perc
Fülakupunktúrás kezelés, második alkalomtól
6 000 Ft
Tartós fültű, illetve mágnesgolyó alkalmazásával kezelési terv alapján - 30 perc
Kezelés kézi fültű, illetve tűs eljárások alternatívái – lézer – alkalmazásával
6 000 Ft
Kezelési terv alapján heti 1-2 alkalommal - 30 perc
Komplex fülakupunktúrás kezelés
12 000 Ft
Egyidejűleg kézi fül- és tartós fültű, illetve tűs eljárások alternatívái – mágnesgolyó, lézer – alkalmazásával kezelési terv szerint - 30 perc
Gyógymasszázs természetes hatóanyagokkal
6 000 Ft
Adott testrész problémától függően - 30 perc
Access Bars kezelés
10 000 Ft
Két – háromheti rendszerességgel ajánlott egy kúrán belül - 60 perc
Egyéni tibeti hangtál terápia
12 000 Ft
70-85 perc

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

Kapcsolódó kezeléseink

Homeopátiás tanácsadás
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.
Bemer-terápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.
Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.
Deynique prémium mágneses Anti-tox kezelés
Vas-oxid tartalmú maszkunk a mágnes erejével vonzza magához a bőr mélyén található szennyeződéseket és húzza azokat ki onnan, nem hagyva mást, mint tiszta és egészséges arcbőrt.