A Testsúlycsökkentő Életmód Program során minden esetben személyre szabott, egyéni programot biztosítunk állapotfelméréssel, dietetikai konzultációval és személyre szabott kezelési tervvel.

A túlsúly elsősorban nem esztétikai probléma, kiegyensúlyozott, egészséges életvitelt kockáztató tünetegyüttesről van szó.

Napjaink felszínes megoldásai, külsőségekben kimerülő probléma felvetései éppúgy nem elégíti ki elhivatott orvosainkat és természetgyógyászainkat, mint ahogy a Pácienseinkben keltett pánik és a riogatás különböző technikái, eszközei sem. Vegyük sorra objektív szempontból a túlsúly egészségre gyakorolt hatásait, és a már kialakult állapot kezelésének hatékony módjait.

Pontosan mivel állunk szemben?

Az orvosok, dietetikusok elsősorban a BMI (Body Mass Index) segítségével különítik el a normális testsúly, a túlsúly és az elhízás kategóriáit. A BMI-t a testsúly kg értékének és a testmagasság méterben kifejezett értéke négyzetének a hányadosa adja. Normális értéke 18,5-25 között van, 25-30 között túlsúlyról, 30-as BMI felett orvosi értelemben elhízásról beszélnek, ezen belül pedig, 40-es BMI felett, kóros elhízást állapítanak meg.

Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít, az életkorral nő ezek aránya. A fiatal nők több mint harmada, a középkorúak kétharmada, az idősek több mint háromnegyede súlyfelesleggel küzd. Emellett egyre növekszik a túlsúlyos, illetve elhízott gyermekek aránya is. A túlsúly miatt kialakul a magas vérnyomás, 2. típusú cukorbetegség, magas vérzsír, amely érelmeszesedéshez vagy akár szívinfarktushoz is vezethet. Régóta ismert tény, hogy a II. típusú diabéteszben szenvedők nagy része túlsúlyos. Az elhízás korunk népbetegsége, amely jelentősen növeli a súlyos betegségek számát.

Jelentkezzen testsúlycsökkentő programra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Több nőt érint, mint férfit

A Human Reproduction című szaklap összefoglalója alapján számos klinikai vizsgálat megállapította, hogy a túlsúly mind a menstruációs ciklus szabályosságát, mind a természetes, mind pedig az lombikbébi eljárás segítségével tervezett fogantatás esélyét csökkenti. Az egyik leglényegesebb háttérben felmerülő kórélettani folyamat, hogy a túlsúlyos ill. elhízott páciensek vérében az inzulinszint magasabb, ami inzulinrezisztens állapothoz vezet. Emiatt csökken a vérben a nemi hormonok szállító fehérjéjének szintje, nőkben emelkedik a férfi hormon- és az ún. inzulinszerű növekedési faktor 1 szintje. A meddőség hátterében egyre többször áll inzulinrezisztencia, illetve inzulinrezisztenciával járó policisztás ovárium szindróma (PCOS), amely rendezetlen menstruációt, ritkábban jelentkező peteérést eredményezhet és ennek okán nehezebb teherbeesést. Meddőség esetében az inzulin és cukoranyagcsere kivizsgálása alapvető fontosságú!

Változókor esetében a szervezetnek kevesebb energiára és tápanyagra van szüksége, mint korábban. A zsírszövet felszaporodása magával hozza a vérnyomás emelkedését, a vérzsírok koncentrációjának megnövekedését, amelyek elősegítik az érelmeszesedés kialakulását. Ezek koszorúér-, alsóvégtag- és nyaki ütőér szűkület, szívinfarktus formájában jelentkeznek leggyakrabban. Ezek a betegségek nagyrészt elkerülhetők, ha sikerül megőrizni vagy helyreállítani az egészséges testtömeget.

 

A hatékony átfogó testsúlykontroll elérése elsősorban a hozzáálláson múlik mind a Páciensek, mind a szakemberek részéről. Ajánlott módszer az életmód megváltoztatása, a kalóriabevitel csökkentése és a rendszeres testmozgás. Már 5% testsúlycsökkentés jelentősen javít a menstruációs ciklus rendellenességen és gyakoribb peteéréshez vezet. Az optimális testalkatnak megfelelő testsúly elérésében személyre szabott, komplex kezelésünkkel hatékonyan tudunk segíteni, ami kiemelten fontos gyermekvállalást megelőzően, várandósság idején, aktív és változó korban egyaránt, hiszen a túlsúly nagy veszélyt jelenthet mind a saját, mind pedig családja egészségére.

testúlycsökkentő életmód program
Mivel tudjuk támogatni az egészséges testsúly elérésének folyamatát?
DietetikaInzulinrezisztencia: Dietetikai és életmód tanácsadás, kombinált, holisztikus szemléletű kezelés

A kialakult túlsúly mögött gyakran inzulinrezisztencia húzódik meg a háttérben, amely szerteágazó, és egymással rendszerint összefüggő tünetekből áll. Inzulinrezisztens állapot esetén alkalmazott holisztikus szemléletű inzulinrezisztencia kezelés egy kombinált módszer, amely táplálkozási és életmódtanácsadásból, speciális mintaétrend kialakításából, egészségügyi állapotfelmérésből, egyéb kezelések (pl. reflexzóna – hétköznapi nevén talpreflexológia – terápia) személyre szabott, program szintű összeállításából áll. Az előzetes vérvizsgálati értékek alapján megállapított, valamint a panaszok, tünetek alapján felállított anamnézist követően a dietetikai tanácsadás keretében speciális inzulinrezisztencia diétát állítunk össze, amely a vércukorszint helyrebillentésében játszik fő szerepet, figyel a vitamin és ásványi anyag-ellátottságra, a mikro- és makrotápanyagok bevitelére.

Biorezonanciás állapotfelmérés, orvosi homeopátia

A biorezonanciás állapotfelmérés segítségével egy átfogó képet kaphat egészségi állapotáról. Feltárható, milyen hiányállapotok, elváltozások jellemzik, káros hatások érik szervezetét, milyen problémák, kiváltó okok állhatnak a túlsúly hátterében. A makacs zsírlerakódások oka a zsír-, szénhidrát-, cukoranyagcsere folyamataiban fellépő vagy egyéb bélrendszeri (amely a számos kutatás alapján szorosan összefügg az immun-, ideg- és hormonrendszer kiegyensúlyozott vagy éppen kiegyensúlyozatlan működésével) működészavarokban keresendő, amelyek lassítják a fogyást, és számos kellemetlen tünetet is előidézhetnek. A túlsúllyal megnő a szív és érrendszeri diszfunkciók, a vérnyomás, hormonrendszer és idegrendszer rendellenességei, ízületi gyulladások, bőrbetegségek, akár a depresszív tünetek kialakulásának kockázata, amely megelőzhető, illetve mérsékelhető homeopátiás szerek kiegészítő alkalmazásával. Előnyük, hogy nincs mellékhatásuk, az immunrendszert erősítik, és a hagyományos gyógyszerekkel is kombinálhatók, ösztönzik a szervezet regenerációs képességét.

Talpreflexológia

A talpreflexológia alkalmas a nyirok és vérkeringés optimalizálására, gyulladáscsökkentésre, emésztőszervrendszeri és felszívódási problémák kezelésére, nőgyógyászati és hormonális problémák esetén, a legrégebbi kezelési módok egyike. Alapja, hogy szervezetünk egésze – hasonlóan a kézhez, a fülhöz, a nyelvhez vagy a szivárványhártyához – teljes mértékben leképezhető a talpon is. Ha a helytelen táplálkozás és életmód következtében káros anyagcseretermékek felszaporodnak a szervezetben és természetes úton nem tudnak távozni, a szervek károsodása mellett a reflexzónákban is lerakódások képződnek. A kialakuló energiablokádok rontják a sejtek anyagcseréjét. E zónákban különböző nagyságú kristályos göbök tapinthatók, melyek érzékenyek, fájdalmasak lehetnek. A talp masszírozása rendkívül gazdag érzőideg ellátása révén – több mint 70 000 idegvégződés – képes visszahatni a szervekre és aktiválni a szervezet öngyógyító mechanizmusait. A masszázs alkalmával a megfelelő zónában alkalmazott nyomás reflexet vált ki a belső szervekben, mely a központi és vegetatív idegrendszerre, a keringésre és a megfelelő szervre egyidejűleg fejti ki jótékony hatását. A cél a lerakódások masszírozásával az energiablokádok oldása és az érintett szervek anyagcseréjének javítása, ezáltal a szervezet és a közérzet, a test és a lélek támogatása. A talpmasszázs segítségével mozgósíthatóak a “gyógyító gondolatok” is.

BEMER-terápia

A BEMER – speciális mágnes és lézer fényterápiás orvostechnikai eszköz – egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, amely szintén a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.Az átfogó hatékonyságot elsősorban a Bemer-jel vér mikrokeringésére kifejtett hatása hozza létre. A mikrokeringés pedig rendkívül fontos a szervezet működése szempontjából, segítségével történik sejtjeink táplálása és a salakanyagok eltávolítása a hajszálereken keresztül. Teljesen fájdalommentes, kiemelkedő szerepe van az érrendszeri problémák, gyulladások, diabétesz szövődményei, magas vérnyomás, érszűkület és mozgásszervi panaszok kezelésében, nőgyógyászati, emésztési és hormonális rendszerre szintén pozitív hatást gyakorol, ezen kívül alvászavarok, stresszoldás, allergia esetén is hatékony segítséget nyújt.

Fényterápiával kiegészítve különböző bőrproblémák (akne, friss hegek, herpeszek különböző fajtái, ekcéma) is kitűnően kezelhetők. A BEMER fényterápia bőrbetegségek, sebgyógyulási zavarok és kozmetikai problémák kiegészítő kezelésére egyaránt szolgál.

Gyógymasszázs

Az optimális testsúly eléréséhez a megfelelő étrend (szükséges folyadékfogyasztással kiegészülve) és fizikai aktivitás kéz a kézben járnak. A fokozatosan felépített és rendszeres mozgás nem okozhat megerőltetést. Azonban, ha rándulások, izom és ízületi fájdalmak, mozgásszervi problémák jelentkeznek, a kezelések kiegészíthetők gyógymasszázzsal, amely a beszűkült mozgástartomány miatt kialakult csomók, göbök, letapadások fellazítására, a nyirokkeringés fokozására kitűnően alkalmazható.

Cellulit masszázs

Testsúlycsökkentés és salaktalanító kúra kiegészítőjeként, támogatójaként a cellulit masszázs visszaadja a bőr rugalmasságát, feszességét, csökkenti a comb-has térfogatát és a narancsbőr kialakulását a kritikusabb területeken.

A hatékony átfogó testsúlykontroll elérése elsősorban a hozzáálláson múlik mind a Páciensek, mind a szakemberek részéről. Ajánlott módszer az életmód megváltoztatása, a kalóriabevitel csökkentése és a rendszeres testmozgás. Már 5% testsúlycsökkentés jelentősen javít a menstruációs ciklus rendellenességen és gyakoribb peteéréshez vezet. Az optimális testalkatnak megfelelő testsúly elérésében személyre szabott, komplex kezelésünkkel hatékonyan tudunk segíteni, ami kiemelten fontos gyermekvállalást megelőzően, várandósság idején, aktív és változó korban egyaránt, hiszen a túlsúly nagy veszélyt jelenthet mind a saját, mind pedig családja egészségére.

Access energetic faceliftAccess Bars kezelés

Mivel egészségközpontunk a holisztikus megközelítés elkötelezett híve, a háttérben húzódó lelki okok illetve az életmódváltással járó stressz kezelését is fontosnak tartjuk. A változtatások beiktatása megterhelő lehet lelki szinten, de támogató kezelésekkel befogadóbbá tehetjük vendégeinket a folyamat során a változásokkal szemben, illetve az ezzel járó stressz csökkentésére is léteznek hatásos módszerek!

Az Access Bars® célja a tudatosság növekedése, ezáltal az élet összes területére kihatással van. Az Access Bars® egy teljesen új nézőpontot tanít azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön, vagy az életük bizonyos aspektusain. A kezelés magát a választás lehetőségeit nyitja meg. A lelki, érzelmi blokkok, hordozott tudatos vagy tudatalatti sérüléseink a legnagyobb erőfeszítések mellett is akadályozhatják a zsírpárnáktól való megszabadulást. Az Access Bars hozzásegít ahhoz, hogy az érzelmi terhek enyhítésével a test önreflexiót gyakorolva kezdje lebontani saját terheit, adott testtájakon lerakódott nemkívánatos zsírsejtjeit. A módszer nemcsak az életmódváltás kezdete és folyamata során nyújt lelki támogatást, hanem sikeres fogyókúra esetén segít megtartani az elért eredményünket is.

Hang és rezgésterápia, tibeti hangtál kezelésTibeti hangtál terápia

A hang és rezgésterápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

A lelki problémák, megtorpanások kezelésére kiváló módszer a hang- és rezgésterápia, emellett jótékony hatással lehet a vérnyomásra, megterhelt idegrendszerre, emésztésre és a hormonháztartásra is. A kezelést tibeti hangtálakkal, és egyéb, erre a célra készített hangkeltő eszközökkel végezzük egészségközpontunkban.

Várjuk jelentkezését, bizalma rendkívüli érték számunkra!

Jelentkezzen testsúlycsökkentő programra
Babits Ágnes
phone:

06 96 769-196

Olvasson járványügyi intézkedéseinkről

Rólunk mondták

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs ☺

Károly Renáta

Már itt is találkozhatott velünk

kisalföld rofé győr plusz rofé paraméter sk rofé

A Testsúlycsökkentő Életmód Program kezelései

Állapotfelmérés biorezonanciával
Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali, fájdalommentes és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.
Dietetika, életmód és táplálkozási tanácsadás
Átfogó életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.
Talpreflexológia
Reflexzóna terápia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre. Hatására felgyorsul a vérkeringés a nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, javul a sejtek tápanyag és oxigén ellátottsága.
Homeopátiás szakorvosi tanácsadás
Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.
Access Bars kezelés
Segít feloldani a berögzült rossz szokásokat
Az Access Bars során az agyhullámok lelassulnak, ezáltal lehetővé válik, hogy erőfeszítés nélkül töröljünk bármilyen hátráltató erőt az élet különböző területeiről. Ezek lehetnek korlátozó gondolatok, érzelmek, szorongások, fájdalmak, ítélkezések, előítéletek és hiedelmek.
Tibeti hangtál terápia
Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A hang és rezgésterápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.
Gyógymasszázs
Fokozza a nyirokkeringést, segít a regenerálódásban
A kezelések kiegészíthetők gyógymasszázzsal, amely a beszűkült mozgástartomány miatt kialakult csomók, göbök, letapadások fellazítására, a nyirokkeringés fokozására kitűnően alkalmazható.
Cellulit masszázs
Thalion Express Slimming narancsbőr elleni kezelés
Testsúlycsökkentés és salaktalanító kúra kiegészítőjeként, támogatójaként a cellulit masszázs visszaadja a bőr rugalmasságát, feszességét, csökkenti a comb-has térfogatát és a narancsbőr kialakulását a kritikusabb területeken.
A testsúlycsökkentés szakértői