testsúlycsökkentő életmód program

Testsúlycsökkentés – Testsúlycsökkentő Életmód Program

Gyorslinkek

A túlsúly elsősorban nem esztétikai probléma, kiegyensúlyozott, egészséges életvitelt kockáztató tünetegyüttesről van szó.

Napjaink felszínes megoldásai, külsőségekben kimerülő probléma felvetései éppúgy nem elégíti ki elhivatott orvosainkat és természetgyógyászainkat, mint ahogy a Pácienseinkben keltett pánik és a riogatás különböző technikái, eszközei sem. A testsúlycsökkentés ennél sokkal komolyabb probléma felvetés, elhivatottságot és szakképzettséget igényel. Vegyük sorra objektív szempontból a túlsúly egészségre gyakorolt hatásait, és a már kialakult állapot kezelésének hatékony módjait.

Pontosan mivel állunk szemben?

Az orvosok, dietetikusok elsősorban a BMI (Body Mass Index) segítségével különítik el a normális testsúly, a túlsúly és az elhízás kategóriáit. A BMI-t a testsúly kg értékének és a testmagasság méterben kifejezett értéke négyzetének a hányadosa adja. Normális értéke 18,5-25 között van, 25-30 között túlsúlyról, 30-as BMI felett orvosi értelemben elhízásról beszélnek, ezen belül pedig, 40-es BMI felett, kóros elhízást állapítanak meg.

Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít, az életkorral nő ezek aránya. A fiatal nők több mint harmada, a középkorúak kétharmada, az idősek több mint háromnegyede súlyfelesleggel küzd. Emellett egyre növekszik a túlsúlyos, illetve elhízott gyermekek aránya is. A túlsúly miatt kialakul a magas vérnyomás, 2. típusú cukorbetegség, magas vérzsír, amely érelmeszesedéshez vagy akár szívinfarktushoz is vezethet. Régóta ismert tény, hogy a II. típusú diabéteszben szenvedők nagy része túlsúlyos. Az elhízás korunk népbetegsége, amely jelentősen növeli a súlyos betegségek számát.

Több nőt érint, mint férfit

A Human Reproduction című szaklap összefoglalója alapján számos klinikai vizsgálat megállapította, hogy a túlsúly mind a menstruációs ciklus szabályosságát, mind a természetes, mind pedig az lombikbébi eljárás segítségével tervezett fogantatás esélyét csökkenti. Az egyik leglényegesebb háttérben felmerülő kórélettani folyamat, hogy a túlsúlyos ill. elhízott páciensek vérében az inzulinszint magasabb, ami inzulinrezisztens állapothoz vezet. Emiatt csökken a vérben a nemi hormonok szállító fehérjéjének szintje, nőkben emelkedik a férfi hormon- és az ún. inzulinszerű növekedési faktor 1 szintje. A meddőség hátterében egyre többször áll inzulinrezisztencia, illetve inzulinrezisztenciával járó policisztás ovárium szindróma (PCOS), amely rendezetlen menstruációt, ritkábban jelentkező peteérést eredményezhet és ennek okán nehezebb teherbeesést. Meddőség esetében az inzulin és cukoranyagcsere kivizsgálása alapvető fontosságú!

Változókor esetében a szervezetnek kevesebb energiára és tápanyagra van szüksége, mint korábban. A zsírszövet felszaporodása magával hozza a vérnyomás emelkedését, a vérzsírok koncentrációjának megnövekedését, amelyek elősegítik az érelmeszesedés kialakulását. Ezek koszorúér-, alsóvégtag- és nyaki ütőér szűkület, szívinfarktus formájában jelentkeznek leggyakrabban. Ezek a betegségek nagyrészt elkerülhetők, ha sikerül megőrizni vagy helyreállítani az egészséges testtömeget.

A hatékony átfogó testsúlykontroll elérése elsősorban a hozzáálláson múlik mind a Páciensek, mind a szakemberek részéről. Ajánlott módszer az életmód megváltoztatása, a kalóriabevitel csökkentése és a rendszeres testmozgás. Már 5% testsúlycsökkentés jelentősen javít a menstruációs ciklus rendellenességen és gyakoribb peteéréshez vezet. Az optimális testalkatnak megfelelő testsúly elérésében személyre szabott, komplex kezelésünkkel hatékonyan tudunk segíteni, ami kiemelten fontos gyermekvállalást megelőzőenvárandósság idején, aktív és változó korban egyaránt, hiszen a túlsúly nagy veszélyt jelenthet mind a saját, mind pedig családja egészségére.

A testtömeg-összetétel mérést nem javasoljuk állapotos kismamáknak, 5 évnél fiatalabb korú gyermekeknek és pacemaker-rel élőknek a készülék technológiai kialakítása miatt (több frekvenciájú áramkibocsátás).

A megfelelő étrend kialakítására irányuló dietetika tanácsadás ettől függetlenül elérhető, teljes értékű és kifejezetten javasolt számukra.

Rólunk mondták
testúlycsökkentő életmód program

Mivel tudjuk támogatni a tetsúlycsökkentés folyamatát?

A kialakult túlsúly mögött gyakran inzulinrezisztencia húzódik meg a háttérben, amely szerteágazó, és egymással rendszerint összefüggő tünetekből áll. Inzulinrezisztens állapot esetén alkalmazott holisztikus szemléletű inzulinrezisztencia kezelés egy kombinált módszer, amely táplálkozási és életmódtanácsadásból, speciális mintaétrend kialakításából, egészségügyi állapotfelmérésből, egyéb kezelések (pl. reflexzóna – hétköznapi nevén talpreflexológia – terápia) személyre szabott, program szintű összeállításából áll. Az előzetes vérvizsgálati értékek alapján megállapított, valamint a panaszok, tünetek alapján felállított anamnézist követően a dietetikai tanácsadás keretében speciális inzulinrezisztencia diétát állítunk össze, amely a vércukorszint helyrebillentésében játszik fő szerepet, figyel a vitamin és ásványi anyag-ellátottságra, a mikro- és makrotápanyagok bevitelére.

A biorezonanciás állapotfelmérés segítségével egy átfogó képet kaphat egészségi állapotáról. Feltárható, milyen hiányállapotok, elváltozások jellemzik, káros hatások érik szervezetét, milyen problémák, kiváltó okok állhatnak a túlsúly hátterében. A makacs zsírlerakódások oka a zsír-, szénhidrát-, cukoranyagcsere folyamataiban fellépő vagy egyéb bélrendszeri (amely a számos kutatás alapján szorosan összefügg az immun-, ideg- és hormonrendszer kiegyensúlyozott vagy éppen kiegyensúlyozatlan működésével) működészavarokban keresendő, amelyek lassítják a fogyást, és számos kellemetlen tünetet is előidézhetnek. A túlsúllyal megnő a szív és érrendszeri diszfunkciók, a vérnyomás, hormonrendszer és idegrendszer rendellenességei, ízületi gyulladások, bőrbetegségek, akár a depresszív tünetek kialakulásának kockázata, amely megelőzhető, illetve mérsékelhető homeopátiás szerek kiegészítő alkalmazásával. Előnyük, hogy nincs mellékhatásuk, az immunrendszert erősítik, és a hagyományos gyógyszerekkel is kombinálhatók, ösztönzik a szervezet regenerációs képességét.

További ajánlott kezelések:

talpreflexológia alkalmas a nyirok és vérkeringés optimalizálásáragyulladáscsökkentésreemésztőszervrendszeri és felszívódási problémák kezelésére, nőgyógyászati és hormonális problémák esetén, a legrégebbi kezelési módok egyike. Alapja, hogy szervezetünk egésze – hasonlóan a kézhez, a fülhöz, a nyelvhez vagy a szivárványhártyához – teljes mértékben leképezhető a talpon is. Ha a helytelen táplálkozás és életmód következtében káros anyagcseretermékek felszaporodnak a szervezetben és természetes úton nem tudnak távozni, a szervek károsodása mellett a reflexzónákban is lerakódások képződnek. A kialakuló energiablokádok rontják a sejtek anyagcseréjét. E zónákban különböző nagyságú kristályos göbök tapinthatók, melyek érzékenyek, fájdalmasak lehetnek. A talp masszírozása rendkívül gazdag érzőideg ellátása révén – több mint 70 000 idegvégződés – képes visszahatni a szervekre és aktiválni a szervezet öngyógyító mechanizmusait. A masszázs alkalmával a megfelelő zónában alkalmazott nyomás reflexet vált ki a belső szervekben, mely a központi és vegetatív idegrendszerre, a keringésre és a megfelelő szervre egyidejűleg fejti ki jótékony hatását. A cél a lerakódások masszírozásával az energiablokádok oldása és az érintett szervek anyagcseréjének javítása, ezáltal a szervezet és a közérzet, a test és a lélek támogatása. A talpmasszázs segítségével mozgósíthatóak a “gyógyító gondolatok” is.

BEMER – speciális mágnes és lézer fényterápiás orvostechnikai eszköz – egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, amely szintén a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.Az átfogó hatékonyságot elsősorban a Bemer-jel vér mikrokeringésére kifejtett hatása hozza létre. A mikrokeringés pedig rendkívül fontos a szervezet működése szempontjából, segítségével történik sejtjeink táplálása és a salakanyagok eltávolítása a hajszálereken keresztül. Teljesen fájdalommentes, kiemelkedő szerepe van az érrendszeri problémák, gyulladások, diabétesz szövődményei, magas vérnyomás, érszűkület és mozgásszervi panaszok kezelésében, nőgyógyászati, emésztési és hormonális rendszerre szintén pozitív hatást gyakorol, ezen kívül alvászavarok, stresszoldás, allergia esetén is hatékony segítséget nyújt.

Fényterápiával kiegészítve különböző bőrproblémák (akne, friss hegek, herpeszek különböző fajtái, ekcéma) is kitűnően kezelhetők. A BEMER fényterápia bőrbetegségek, sebgyógyulási zavarok és kozmetikai problémák kiegészítő kezelésére egyaránt szolgál.

Az optimális testsúly eléréséhez a megfelelő étrend (szükséges folyadékfogyasztással kiegészülve) és fizikai aktivitás kéz a kézben járnak. A fokozatosan felépített és rendszeres mozgás nem okozhat megerőltetést. Azonban, ha rándulások, izom és ízületi fájdalmak, mozgásszervi problémák jelentkeznek, a kezelések kiegészíthetők gyógymasszázzsal, amely a beszűkült mozgástartomány miatt kialakult csomók, göbök, letapadások fellazítására, a nyirokkeringés fokozására kitűnően alkalmazható.

Testsúlycsökkentés és salaktalanító kúra kiegészítőjeként, támogatójaként a cellulit masszázs visszaadja a bőr rugalmasságát, feszességét, csökkenti a comb-has térfogatát és a narancsbőr kialakulását a kritikusabb területeken.

A hatékony átfogó testsúlykontroll elérése elsősorban a hozzáálláson múlik mind a Páciensek, mind a szakemberek részéről. Ajánlott módszer az életmód megváltoztatása, a kalóriabevitel csökkentése és a rendszeres testmozgás. Már 5% testsúlycsökkentés jelentősen javít a menstruációs ciklus rendellenességen és gyakoribb peteéréshez vezet. Az optimális testalkatnak megfelelő testsúly elérésében személyre szabott, komplex kezelésünkkel hatékonyan tudunk segíteni, ami kiemelten fontos gyermekvállalást megelőzőenvárandósság idején, aktív és változó korban egyaránt, hiszen a túlsúly nagy veszélyt jelenthet mind a saját, mind pedig családja egészségére.

Mivel egészségközpontunk a holisztikus megközelítés elkötelezett híve, a háttérben húzódó lelki okok illetve az életmódváltással járó stressz kezelését is fontosnak tartjuk. A változtatások beiktatása megterhelő lehet lelki szinten, de támogató kezelésekkel befogadóbbá tehetjük vendégeinket a folyamat során a változásokkal szemben, illetve az ezzel járó stressz csökkentésére is léteznek hatásos módszerek!

Az Access Bars® célja a tudatosság növekedése, ezáltal az élet összes területére kihatással van. Az Access Bars® egy teljesen új nézőpontot tanít azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön, vagy az életük bizonyos aspektusain. A kezelés magát a választás lehetőségeit nyitja meg. A lelki, érzelmi blokkok, hordozott tudatos vagy tudatalatti sérüléseink a legnagyobb erőfeszítések mellett is akadályozhatják a zsírpárnáktól való megszabadulást. Az Access Bars hozzásegít ahhoz, hogy az érzelmi terhek enyhítésével a test önreflexiót gyakorolva kezdje lebontani saját terheit, adott testtájakon lerakódott nemkívánatos zsírsejtjeit. A módszer nemcsak az életmódváltás kezdete és folyamata során nyújt lelki támogatást, hanem sikeres fogyókúra esetén segít megtartani az elért eredményünket is.

A hang és rezgésterápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

A lelki problémák, megtorpanások kezelésére kiváló módszer a hang- és rezgésterápia, emellett jótékony hatással lehet a vérnyomásra, megterhelt idegrendszerre, emésztésre és a hormonháztartásra is. A kezelést tibeti hangtálakkal, és egyéb, erre a célra készített hangkeltő eszközökkel végezzük egészségközpontunkban.

Várjuk jelentkezését, bizalma rendkívüli érték számunkra!

Már itt is találkozhatott velünk

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Testsúlycsökkentés – Testsúlycsökkentő Életmód Program
Jelentkezés

Testsúlycsökkentő Életmód Programra

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.