Tibeti hangtál terápia

A keleti világban már ősidők óta használják a hangokat és a zenét az ember gyógyítására, hiszen jól tudják, hogy minden hang egy bizonyos rezgésen jön létre és a rezgések hatnak az anyagi világra is – jelentősen befolyásolják az ember tudatát, érzéseit és a fizikai testét is.

A nyugati tudomány az utóbbi évtizedekben egyre több kutatást folytat a hangok és rezgések hatásainak kimutatására és bizonyítására. Nagyon sok szemléletes kísérlet készült, amelyekben a vízzel, vagy finom szemcsés homokkal „hallgattak” zenét és bizonyos frekvenciáknál az anyagok gyönyörű geometriai formába rendeződtek.

Egyes rezgések (mint pl. mikro, rádióhullámok, röntgensugarak stb.) károsan, míg más rezgések éppen kedvezően hatnak az emberreIlyen kedvező rezgéseket kelt a komolyzene, a természet hangjai, és elsősorban az erre a célra készített hang-keltő eszközök, mint a tibeti hangtálak, gongok, csengők, samsula, esőbot, óceándob, sámándob stb. – más néven hangszerek.

Ezen eszközök megfelelő használatával nem csak a fül számára hallható zene, dallam és ritmus vált ki kellemes érzéseket, hanem jelentős módon hatnak az ember egészségi állapotára is. Az emberi test 60-70% víz és folyadék, amely kitűnően vezeti a rezgéseket – mindenféle rezgést, ami a mindennapok során ér bennünket.

A hang és rezgésterápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

Megelőzésre is kitűnő, hiszen a legáltalánosabb első hatás éppen a nyugalom, a béke magától értetődő érzése, amit megtapasztal, aki kipróbálja. Később pedig érezhetővé válik a testi tünetek enyhülése, az izom és idegi feszültség csökkenése, lelki szinten egyre kiegyensúlyozottabbá válik az ember.

Rendszeresen, terápia szerűen alkalmazva önmagában is megállja a helyét, de kiegészíthet bármilyen egyéb egészségjavító eljárást, hiszen támogatja és erősíti annak hatásait.

Számtalan megközelítéssel lehet élni a hangok és rezgések működési mechanizmusáról, hatásairól, azonban a valódi benyomást csak a gyakorlatban tapasztalás által szerezhetünk róla.

Jelentkezzen tibeti hangtál terápiára
phone:

06 96 769-196

email:

Kezelés menete:

A földön kialakított fekhelyen vagy kezelőágyon, könnyű, akár utcai ruházatban történik a kezelés, ahol kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal ellentétben, a hangmasszázs során nem érintkezik a terapeuta a klienssel. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik: meghatározott kezelési menetet követve, a test egyes pontjaira és a test köré különböző méretű tálakat helyezünk, amelyeket felváltva ütővel lágyan megütünk.

A szervezetben keletkezett energiablokkok elzáródást hoznak létre, de a rezgések szabad utat engednek az energia áramlásának. A hanghullámok egészen a sejtekig hatolva „átmasszírozzák” az egész testet.
A megszólaltatott tál az emberben felgyülemlett és besűrűsödött alul rezonált energiákat feloldja, majd gyógyító rezonanciával tölti fel.
Ha a test blokkmentes, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak és kilépnek a lábujjaknál és a hajszál végeinél.
A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli, a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására  kellemesen ellazul. Egy kezelés során 13  zengőtálat használunk. Ez közel száz hanghullámot tud produkálni, amennyiben a tálak különböző méretűek és falvastagságúak.

A ráhangolódó, harmonizáló, feltöltő hangmasszázs 30 percet vesz igénybe, az egyén szintjén mélyre ható hangterápia 70-85 percig tart.

A hangmasszázs, hangterápia hatásai:

 • Stressz okozta feszült állapotok oldódása
 • Légzés javulása, elmélyülése
 • Immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
 • Energiablokkok oldódása
 • Nyak, váll, hát, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
 • Fejfájás, alvászavarok esetén
 • Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
 • Keringési zavar, magas vérnyomás jelentkezésekor
 • Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása
 • Viselkedés harmonizálása (hiperaktivitás, indulatok kezelése, folymatos megfelelési vágy, zárkózottság, stb.)
 • Mentális és fizikai kimerültség (pl. hajszolt munkatempó, gyesen lévő kismamák, stb.)
 • Munkahelyi stressz tüneteinek enyhítésére kiváló (konfliktuskezelés javítása, feszített munkatempó, motiváció elősegítése, stb.)

Alkalmazás területei:

A hang- és rezgésterápia bármely korban – gyerekeknél is – és szinte bármely probléma esetén alkalmazható (kiv. ellenjavallt esetek).

Ideális esetben hetente javasoljuk a kezelést, de kéthetente, havonta történő hangtálterápia is képes feltölteni a testet, ezen túl bizonyos szintig harmonizálni a testet – lelket.

Ellenjavallatok:

 • Testbe beépített elektronikus eszközöket használóknál (pl. pacemaker)
 • várandósság idején (a magzat érzékenysége miatt az első 12 hétben mindenképpen
 • akut gyulladás és láz meglétekor
 • epilepszia, vagy az arra való hajlam esetén
 • műtét utáni 6 hétben
 • epekő, vesekő, fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni szükséges a kezelőt
Stresszoldó, feltöltő, gyógyító csoportos hangfürdő

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel

A csoportos „hangfürdő” alkalmával kényelmesen elhelyezkedve (fekve vagy ülve) a hangok és rezgések segítségével testünk ellazul, tudatunk relaxált-meditatív állapotba kerül.

Amíg a testünk kényelmesen pihen, a háttérben elcsitulnak a zavaró gondolatok és kavargó érzések is, ezáltal könnyebben feloldódik a stressz és feszültség, mely legtöbb betegségünk hátterében meghúzódó lelki tényező. Semmit nem kell tegyünk, egyszerűen átadjuk magunkat a hangok és rezgések gyógyító hatásának, amely által elindulnak a testünk harmonizáló, egészséget helyreállító folyamatai – végezetül feltöltődve, kipihenten ébredünk.

Ár

Egyéni tibeti hangtál terápia
12 000 Ft
70 - 85 perc
Jelentkezzen tibeti hangtál terápiára
phone:

06 96 769-196

email:

Munkatársunk

Kazamér Károly
Kazamér Károly
Hangtál terápia

Kapcsolódó kezeléseink

Fülakupunktúra
A fülkagylón végzett tűszúrások ugyanolyan hatást váltanak ki, mintha a test megfelelő pontjain kezelnénk. Tehát bárhol is stimuláljuk a fülkagylót, minden esetben valamely testrészre vagy szervre hatunk.
Állapotfelmérés biorezonanciával
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.
BEMER-terápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.
Access Bars - kezelés
Az Access Bars során az agyhullámok lelassulnak, és ezáltal lehetővé válik, hogy erőfeszítés nélkül töröljünk bármilyen hátráltató erőt az élet különböző területeiről.