Tibeti hangtálas relaxáció

Gyorslinkek

Ismerje meg a tibeti hangtálas relaxációt

A keleti világban már ősidők óta használják a hangokat és a zenét az ember gyógyítására, hiszen jól tudják, hogy minden hang egy bizonyos rezgésen jön létre és a rezgések hatnak az anyagi világra is – jelentősen befolyásolják az ember tudatát, érzéseit és a fizikai testét is.

A nyugati tudomány az utóbbi évtizedekben egyre több kutatást folytat a hangok és rezgések hatásainak kimutatására és bizonyítására. Nagyon sok szemléletes kísérlet készült, amelyekben a vízzel, vagy finom szemcsés homokkal „hallgattak” zenét és bizonyos frekvenciáknál az anyagok gyönyörű geometriai formába rendeződtek.

Egyes rezgések (mint pl. mikro, rádióhullámok, röntgensugarak stb.) károsan, míg más rezgések éppen kedvezően hatnak az emberreIlyen kedvező rezgéseket kelt a komolyzene, a természet hangjai, és elsősorban az erre a célra készített hang-keltő eszközök, mint a tibeti hangtálak, gongok, csengők, esőbot, óceándob, sámándob stb. – más néven hangszerek.

Ezen eszközök megfelelő használatával nem csak a fül számára hallható zene, dallam és ritmus vált ki kellemes érzéseket, hanem jelentős módon hatnak az ember egészségi állapotára is. Az emberi test 60-70% víz és folyadék, amely kitűnően vezeti a rezgéseket – mindenféle rezgést, ami a mindennapok során ér bennünket.

A tibeti hangtálas relaxáció alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

Megelőzésre is kitűnő, hiszen a legáltalánosabb első hatás éppen a nyugalom, a béke magától értetődő érzése, amit megtapasztal, aki kipróbálja. Később pedig érezhetővé válik a testi tünetek enyhülése, az izom és idegi feszültség csökkenése, lelki szinten egyre kiegyensúlyozottabbá válik az ember.

Rendszeresen, kúra szerűen alkalmazva önmagában is megállja a helyét, de kiegészíthet bármilyen egyéb egészségjavító eljárást, hiszen támogatja és erősíti annak hatásait.

Számtalan megközelítéssel lehet élni a hangok és rezgések működési mechanizmusáról, hatásairól, azonban a valódi benyomást csak a gyakorlatban tapasztalás által szerezhetünk róla.

Rólunk mondták

Hogyan zajlik a tibeti hangtálas relaxáció?

A kezelőágyon könnyű, akár utcai ruházatban történik az eljárás (hölgyeknél sportmelltartó viseletét javasoljuk a relaxáció alatt), ahol kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal ellentétben, a hangmasszázs során munkatársunk nem érintkezik a klienssel. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik: meghatározott eljárási menetet követve, a test egyes pontjaira és a test köré különböző méretű tálakat helyezünk, amelyeket felváltva ütővel lágyan megütünk.

A szervezetben keletkezett energiablokkok elzáródást hoznak létre, de a rezgések szabad utat engednek az energia áramlásának. A hanghullámok egészen a sejtekig hatolva „átmasszírozzák” az egész testet.
A megszólaltatott tál az emberben felgyülemlett és besűrűsödött alulrezonált energiákat (csakra központokat) feloldja, majd egyensúlyt teremtő rezonanciával tölti fel.
Ha a test blokkmentes, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak és kilépnek a lábujjaknál és a hajszál végeinél.
A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli, a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására  kellemesen ellazul. Egy alkalom során akár 13 zengőtálat is használunk. Ez közel száz hanghullámot tud produkálni, amennyiben a tálak különböző méretűek és falvastagságúak.

A tibeti hangtálas relaxáció után bő folyadékbevitel javasolt.

A ráhangolódó, harmonizáló, feltöltő ( 5 hangtálas ) hangtálas relaxáció – egyfajta masszázsélményhez hasonlító hatást kelt a hangok segítségével. Az egyén szintjén mélyre ható (13 hangtálas ) hangtálas relaxáció intenzív megélést, a testi-lelki harmónia sejtszintű visszarendeződését indítja el.

A „hangmasszázs” alkalmával kényelmesen elhelyezkedve a hangok és rezgések segítségével a test ellazul, a tudat relaxált-meditatív állapotba kerül. Amíg a testünk kényelmesen pihen, a háttérben elcsitulnak a zavaró gondolatok és kavargó érzések is, ezáltal könnyebben feloldódik a stressz és feszültség, mely legtöbb
betegség hátterében meghúzódó lelki tényező.

A több hangtállal, még mélyebb szinten végzett hangtálas relaxáció esetén is átadjuk magunkat a hangok és rezgések “gyógyító” hatásának, amely által elindulnak a szervezet harmonizáló, egészséget helyreállító folyamatai – végezetül feltöltődve, kipihenten ébredünk.

Már itt is találkozhatott velünk

A tibeti hangtálas relaxáció szervezetre gyakorolt hatásai

 • Stressz okozta feszült állapotok oldódása
 • Légzés javulása, elmélyülése
 • Immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
 • Energiablokkok oldódása
 • Nyak, váll, hát, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
 • Fejfájás, alvászavarok esetén
 • Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
 • Keringési zavar, magas vérnyomás jelentkezésekor
 • Balesetek utáni rehabilitáció elősegítése (előzetes egyeztetés szükséges a kizáró okokról)
 • Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása
 • Depresszió enyhülése, harmóniába kerülni önmagunkkal
 • Viselkedés harmonizálása (hiperaktivitás, indulatok enyhítése, folymatos megfelelési vágy, zárkózottság, stb.)
 • Mentális és fizikai kimerültség (pl. hajszolt munkatempó, gyesen lévő kismamák, stb.)
 • Munkahelyi stressz tüneteinek enyhítésére kiváló (konfliktuskezelés javítása, feszített munkatempó, motiváció elősegítése, stb.)

Milyen problémákon segíthet a tibeti hangtálas relaxáció?

A hangtálas relaxáció bármely korban – gyerekeknél is – és szinte bármely probléma esetén alkalmazható (kiv. ellenjavallt esetek).

Ideális esetben hetente javasoljuk az eljárást, de kéthetente, havonta történő hangtálterápia is képes feltölteni a testet, ezen túl bizonyos szintig harmonizálni a testet – lelket.

Ellenjavallatok

 • Testbe beépített elektronikus eszközöket használóknál (pl. pacemaker)
 • várandósság idején (a magzat érzékenysége miatt az első 12 hétben
 • mélyvénás trombózis
 • akut gyulladás és láz meglétekor
 • epilepszia, vagy az arra való hajlam esetén
 • műtét utáni 6 hétben
 • epekő, vesekő, fém protézis, műtéti hegek, törések esetén – jelezze felénk.

Ár

 • Egyéni tibeti hangtálas relaxáció 14 000 Ft

  13 hangtállal, 70-75 perc

 • Harmonizáló tibeti hangtálas relaxáció 12 000 Ft

  5 hangtállal, egyfajta „hangmasszázs” – 50-55 perc

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Munkatársunk

Ksuz István

Ksuz István

Tibeti hangtálas relaxáció
Ksuz István vagyok, 1975-ben születtem Győrben. 14 éves korom óta zenélek, basszusgitározom aktívan zenekarban. Már fiatal koromban is nyitott voltam a keleti kultúrákra, vallásokra, az alternatív gyógymódokra. Akkor még nem gondoltam, hogy évekkel később részt veszek egy találkozón, ahol kipróbálhatok különböző hangterápiás eszközöket (hangtálak, gongok, hangvillák stb.) és olyan mély benyomást tesznek rám, hogy már a hazafele úton tudni fogom, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Hamarosan egy ismert, és tapasztalt terapeutától megtanulhattam, hogyan kell helyesen és tudatosan használni ezeket a csodálatos termékeket, és tudásom azóta is folyamatosan bővítem.

Kapcsolódó kezeléseink

Tibeti hangtálas relaxáció
Jelentkezés

Tibeti hangtálas relaxációra

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.