Még nem késő megerősíteni az immunrendszert!

Gyorslinkek

Az immunerősítés nem is lehetne aktuálisabb: a valódi őszi, nyirkos, szeles időben egyre többen betegszenek meg, azonban az időjárási tényezők mellett többet nyom a latban az, hogy több időt töltünk zárt térben, így könnyebb a megfertőződés esélye, valamint a szabadban töltött idő áldásos hatásai is elmaradnak – gondoljunk csak arra, hogy ilyenkor kevesebb D-vitamin jut a testünkbe. Hidegben a szervezet valóban kevésbé ellenálló, emiatt beszélünk gyakran “őszi náthaszezonról”, és ezért is fontos, hogy felvértezzük az immunrendszerünket, és lehetőleg megpróbáljuk megelőzni a megbetegedéseket.

Most, amikor egy csekély megfázás is aggodalmat vált ki az emberekből, az alapvető higiéniai szabályok betartása illetve a vitaminpótlás mellett érdemes a táplálkozásra és az életmódra is odafigyelni.

immunrendszer védelme

Szervezetünk egyik legfontosabb immunszervének védelme

Az immunrendszer egy komplex védőmechanizmus, sejtekből és szervekből áll, ami éjjel-nappal azon dolgozik, hogy ellenállóak legyünk a kórokozókkal és betegségekkel szemben. Ide tartozik a bőr, a nyirokrendszer (mandulák, csecsemőmirigy, lép, nyirokcsomók), a bél, ami hasznos baktériumoknak ad otthont, valamint a vérünk is.

A baktériumokból, vírusokból és gombákból álló bélflóra az anyagcserét és az immunválaszokat is befolyásolja, ezáltal hatással vannak a szervezet esetleges megbetegedéseire, azok kimenetelére és általánosságban az egészségre. Vírusos időszakban kiemelten fontos a változatos táplálkozás, amivel fenntartható a mikrobiom megfelelő állapota, ami egyébként az életkor előrehaladásával egyre nehezebb, ezért is vannak kitéve nagyobb kockázatnak az idősebb emberek a különböző vírusokkal szemben.

A kényes egyensúlyt elsősorban a táplálékaink határozzák meg, és ha az egyensúly sérül, az az egész szervezetre nézve káros következményekkel járhat, növeli bizonyos betegségek (bélbetegségek, hormonális zavarok, kardiovaszkuláris betegségek) kockázatát, valamint az immunrendszert is gyengíti.

immunerősítő élelmiszerek

Fontos tehát, hogy a mikrobiomot “etessük”, azaz olyan tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket, amelyek segítenek megőrizni a bélflóra egyensúlyát. És hogy mik ezek? Leginkább a növényi eredetű, magas rosttartalmú ételek (gyümölcs, zöldség, magvak, teljes kiőrlésű gabonák, telítetlen zsírsavak), a húsokból pedig válasszunk sovány húsokat és halakat, de ezek mellett a fermentált tejtermékek, a valódi oltókultúrával előállított sajtok, joghurtok is hasznos táplálékok. Alapvetően a mediterrán diéta az, ami a leginkább elősegíti a bélflóra egyensúlyának megőrzését, és egy ilyen étrenddel tudjuk leginkább támogatni az immunrendszerünket. Az életmódváltás azonban nem mindenkinek megy könnyen, de egy dietetikus szakember segít személyre szabott, tartható étrendet összeállítani.

Mikor adja meg magát az immunrendszer?

Többnyire nem is vesszük észre, de a szervezetünk folyamatosan küzd a baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal, de amíg az immunrendszerünk erős, ez a harc észrevétlen marad, hiszen egészségesek vagyunk. A probléma akkor jelentkezik, ha az immunrendszer védelmi vonalai meggyengülnek, és már nem tudnak megküzdeni a betolakodókkal.

Az egyhangú táplálkozás, vitaminszegény életmód komoly hatással lehet az egészségünkre, csökken a védekezőképességünk, ezt pedig felerősítheti a hideg, nyirkos időjárás, ami a vírusoknak és baktériumoknak is jobban kedvez.

Az idegrendszer is egyfajta védvonal, a túl sok stressz kedvezőtlenül hat a szervezetre, de ez ma már senkinek nem újdonság. Egy-egy túlhajszolt időszakot követően gyakran megbetegszik az ember, de az öröm hiánya, a szorongás és a depresszió is rontja a szervezet ellenállóképességét. A lelki harmónia ugyanolyan fontos az immunrendszerünk védelmében, mint a bevitt tápanyagok, ne hanyagoljuk el a lelki életünket sem! Rengeteg stresszoldó technika és megoldás létezik, amivel karban tarthatjuk a mentális egészségünket, például a Tibeti hangtálas relaxáció vagy a Komplex Access Bars módszer segítségével. De ugyanígy egy gyógymasszázs is kiválóan oldja a feszültséget, miközben élénkíti a vérkeringést, és az immunrendszer működésére is kedvező hatással van. Fontos, hogy a kezeléseket akut fertőzés vagy gyulladás fennállása nélkül, csak egészséges állapotban vegyük igénybe!

immunrendszer alváshiány

Kutatások kimutatták azt is, hogy az immunrendszer akkor működik a legjobban, ha eleget, azaz legalább hét órát alszunk. A genetika csupán egyharmadrészt játszik szerepet az alvásunk időtartamában, míg a környezeti hatások és a viselkedés jóval nagyobb részben befolyásolják azt. Lehet tehát változtatni az alvási szokásainkon, az életmódunkon, hogy kipihentebb legyen a szervezetünk. A tartós alváshiány az immunrendszer gyengítése mellett a stressztűrő illetve döntéshozatali képességét is csökkenti, illetve a kedélyállapotot is kedvezőtlenül befolyásolja, és az ebből fakadó szorongás, levertség szintén próbára teszi az immunrendszert. Ne törődjünk bele abba, ha rosszul alszunk! Hosszú távon az szolgálja a szervezetünk és lelki stabilitásunk érdekét a leginkább, ha megváltoztatjuk a hozzáállásunkat a mindennapi kihívásokkal szemben, ha megtanuljuk kezelni a stresszt, illetve levezetni azt. Korábban írtunk róla, hogy a stresszforrásaink egy részét biztosan nem tudjuk kiiktatni az életünkből, az viszont tanulható, hogy hogyan oldjuk a feszültséget, ami egyébként nagyon gyakran vezet alvásproblémákhoz is. Mindemellett tudatosan oda kell figyelni a pihenésre, regenerációra, mert ezek hiánya is idegi kimerültséghez vezethet.

Ha nincs is lehetőségünk arra, hogy változtassunk az életstílusunkon (stresszes munkahely, feszített tempójú élet), számos módszerrel javíthatjuk az alvásminőségünket. A BEMER-terápia, számos jótékony hatása mellett az alvásproblémák megoldásában is segítséget nyújt, emellett a talpreflexológia illetve a korábban említett feszültségoldó módszerek, úgy mint a Tibeti hangtálas relaxáció vagy a Komplex Access Bars is segítségül hívható ilyen esetben, utóbbi az alvászavar hátterében meghúzódó lelki elakadások feloldásában is közreműködik.

Természetes immunerősítő módszerek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő vitaminbevitelt, hideg, sötétebb időszakban ne csak C vitamint, hanem D vitamint is szedjünk, mert a kevesebb napfény miatt nem tud elegendő mennyiség bejutni a szervezetbe. A gyógynövényeket mindig segítségül hívhatjuk; a csipkebogyó például tele van vitaminokkal, de ha nem sikerült megelőzni a betegséget, a hársfa, a kasvirág és a kakukkfű is hatékony, de készíthetünk bodzateát vagy gyömbéres főzetet is.

Kisebb megfázások esetén a homeopátiás készítmények nagyon jól működnek, gyerekek esetében különösen hatékony ez a szelíd módszer. A legismertebb az Echinacea, ami megelőzésre is használható. A gyógynövény hatása régóta ismert, és homeopátiás formában is jótékony hatású. Homeopata orvos betegség esetén segít kiválasztani személyre szabva a legmegfelelőbb homeopátiás szert.

Kevesen tudják, hogy a vér- és nyirokkeringés élénkítése az immunrendszert is erősíti, hiszen a vér- illetve a nyirokrendszer is az immunrendszer része, és annak megfelelő működése elengedhetetlen a védekezőképesség megőrzésében. A keringés élénkítésére a talpreflexológia az egyik legjobb módszer, ami segíthet enyhíteni a krónikus felső légúti betegségek panaszait is, edzi az immunrendszert. A BEMER-terápia is a vérkeringésen, pontosabban a hajszálereken keresztül fejti ki hatását, ezáltal képes növelni a szervezet ellenállóképességét, valamint gyulladáscsökkentő hatással is bír. Meglévő, krónikus betegség esetén az immunrendszer nagyobb és folyamatos terhelést kap, a BEMER pedig a krónikus betegek (pl. cukorbetegek) esetében is hatékonyan használható.

Nagyon gyakori, hogy antibiotikumot szednek sokan vírusos felső légúti megbetegedésekre, miközben ez hosszú távon csak gyengíti az egyik legfontosabb immunszervünket, a bélrendszert, és szedésük mellett elszaporodhatnak az ellenálló, kártékony baktériumtörzsek is. Az antibiotikumok bizonyos betegségek esetén akár életet is menthetnek, azonban ha túl gyakran élünk velük, elvesztik hatékonyságukat, ráadásul gyengítik a szervezetünket. Ha a fenti módszereket alkalmazzuk egy-egy megfázás esetén, az immunrendszerünk önmagában is képes lesz megküzdeni a vírussal, amin egyébként sem segíthet az antibiotikum – legfeljebb a bakteriális szövődményeket orvosolhatja.

Immunerősítő megoldásokkal, testre-lélekre ható módszerekkel várjuk vendégeinket a Rofé Naturale Egészségközpontban!

Jelentkezés

Jelentkezés

Rólunk mondták

Mindenki szeret vonzó lenni, szeret tetszeni és jól érezni magát a bőrében. A kisugárzásból adódó szépség az idő múltával némi külső támogatásra szorul. Elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok, bőrhibák. Ez alól én sem vagyok kivétel. Fontosnak tartom a jó megjelenést, ezt a munkám is megköveteli. Hatékony megoldást kerestem. Így találtam rá a Rofé Kozmetikára. Már belépéskor kellemes, megnyugtató hangulat fogadott. Letisztult, de barátságos környezetben maximálisan profi kiszolgálásban volt részem. Egy kombinált, személyre szabott kezelést kaptam, ami teljesen feltöltötte a bőröm és a kozmetikus megnyugtató személyisége és halk relaxáló zene a lelkem is. Napok múlva is érezhető volt a hatása. A környezetemben többen megjegyezték, hogy milyen szép lett a bőröm. A dícséretek arra inspiráltak, hogy rendszeres, visszatérő vendég legyek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom! Ha nem érzed jól magad a bőrödben és szeretnél megújulni, mindenképp próbáld ki!😊

Lencse Lilian

Otthonosan, barátságosan berendezett terek fogadják az ide érkezőket. Kedvesek az itt dolgozók. Továbbá türelmesek a vendégekkel felmerülő bonyolult problémák esetén is. Köszönöm segítőkész munkájukat

K. Berni

A Rofé Naturale elhivatott szakemberi segítségével sikerült megtalálnom önmagam. Adri nyitott, segítőkész egy kivételes személyiség, aki szakmájában alapos és precíz. Számomra nagy segítség volt a megfelelő alapanyagok megtalálásában és a helyes étkezések, valamint a tudatos életmód kialakításában. Adriban nem csupán egy profi Dietetikust találtam, hanem egy optimista, tudatos embert, akinek a tanácsait megfogadva úgy érzem jó úton haladok célom eléréséhez. Úgy gondolom az igazi fejlődés úgy teljes, ha lelkileg is kiegyensúlyozottak vagyunk, ha megtaláljuk a megoldást mélyen elraktározott problémáinkra, felismerjük, hogy bármi lehetséges. Szidi a komplex Access Bars technikájával megadja a felismerés lehetőségét egy tudatos és sikeres, magabiztos élethez. Hálás vagyok, hogy rájuk találtam!

B. Ági

Csendes, tiszta és rendezett tér fogadja a belépőket. A kezelésre rövid határidővel lehet időpontot kapni. Nincs csúszás, a megbeszélt időpontban van bármely kezelés, ami udvarias és kedves légkörben zajlik.

K. Peti

A tibeti hangtálas relaxáció szuper volt, István kedves és profi! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne elszabadulni a hétköznapok forgatagából, és testileg-lelkileg kikapcsolni. 😊

M. Annamari

Leonid doktor úrhoz bátran fordulhattam, akár egy állapotfelmérésről, akár konkrét panaszról volt szó. Az embert egészében vizsgálja, nemcsak a tüneteket. A táplálkozástól a testmozgásig, az élet különböző területein ad megszívlelendő tanácsokat....,és nem utolsó sorban visszavár, mert érdekli a javulás folyamata is.

Sz. Árpád

A Rofé-ban egy különleges hangfürdőben volt részem. István mesteri módon teremt olyan atmoszférát "hangszerei" által, ami pár percen belül ellazítja a megfeszült izmokat és teljesen kikapcsol. Ahogy Ő mondja: "a hangtál akkor is dolgozik, ha nem hiszel benne" - és tényleg. Vigyázat, függőséget okoz 😏👍

Sz. Árpád

Gyors és egyszerű időpont foglalàs, igényes környezet, teljeskörű szaktanàcsadàs

Károly Renáta

Köszönöm a lehetőséget, nagyon kellemes volt a kezelés,udvariasak és nagyon kedvesek voltak a dolgozók. Köszönöm szépen!

Nagy Józsefné

Talpreflexológián és hangtál terápian vettem részt, mindkettőt csak ajánlani tudom! Kellemes környezet, jó szakemberekkel!

Szij Beáta

Már többször voltam. Nagyon igényes környezetben, minőségi, prémium kategóriás termékekkel való arckezeléseket vettem igénybe. Nagyon látványos, kívül-belül szépültem, nyugodt környezetben, szuper szakemberekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti, ha szép a bőre.

Molnárné B. Lívia

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Biorezonanciás állapotfelmérés

Magnet Space eszközzel
A forradalmian új állapotfelmérő módszer – ötvözi a kvantumfizika, a bioinformatika és az orvostudomány elméleti alapjait – gyors, azonnali és megbízható képet alkot egészségi állapotáról.

Homeopátiás szakorvosi tanácsadás

Szakorvosi segítség
A gyógyítást az teszi még különlegessé, hogy a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, illetve a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál.

BEMER – terápia

Speciális mágnes- és fényterápia
A Bemer egy olyan biofizikai alkalmazást jelent, ami a szervezet saját gyógyító erejét aktiválja. A testre továbbított egyedi impulzusa révén sokrétű pozitív hatást fejt ki a szervezet egészére.

Komplex Access Bars

Segíthet műtétek, traumák utáni rehabilitációban, illetve energetizáló technikaként
Az életünk során történt események mind nyomot, lenyomatot képeznek bennünk, elraktározzuk magunkban ezek emlékeit, melyek alapján sok megbántottságot, sérülést, terhet cipelünk magunkban. Ezek a sejtemlékek befolyásolják jelenlegi életünket, és ezért tudunk mindig hasonlóan reagálni bizonyos eseményekre, történésekre. Erre nagyszerű lehetőséget nyújt az Access Bars.

Gyógymasszázs

Orvosi utasításra végzett gyógyító jellegű masszázs
A gyógymasszázs a problémás, nem teljes értékűen működő testrészekre koncentrál. A kezelések időtartama és gyakorisága a panaszok erősségétől függ!

Talpreflexológia

Reflexzóna terápia
A talpreflexológia a talpon lévő reflexzónákon keresztül hat a szervezetre, az adott zóna ingerlésével hatással vagyunk a hozzá kapcsolódó szervekre és szervrendszerekre. Hatására felgyorsul a vérkeringés a nyirokkeringés, gyorsul az anyagcsere, javul a sejtek tápanyag és oxigén ellátottsága.

Dietetika, életmód, táplálkozási tanácsadás

Életmód, táplálkozási tanácsadás
A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak.

Tibeti hangtálas relaxáció

Tibeti gyógyító hangtálakkal, gongokkal és egyéb egzotikus hangszerekkel
A tibeti hangtál terápia alkalmazása segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben, azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Pozitív változás csak mindhárom szint egyidejű „kezelésével” lehetséges.

Kismamáknak természetesen

Kismamáknak természetesen
Az új élet automatikus változást idéz elő az egész család életében. A harmonikus várandósság, a testi-mentális és lelki kiegyensúlyozottság kialakításában és megőrzésében nyújtunk támogató segítséget minden Egészségközpontunkhoz forduló kismamának és párnak.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Még nem késő megerősíteni az immunrendszert!

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.

Jelentkezés