Stresszes vagyok, tehát létezem! – természetes gyógymódok a stresszkezelésben

Gyorslinkek

A boldogság, a kiegyensúlyozottság, az elégedettség érzése azoknak adatik meg legtöbbször, akik megtanulták kiiktatni életükből és mindennapjaikból a stresszt és a szorongást. Ahány szorongó ember, annyi stresszkezelési módszer és praktikus technika. Van, aki a rendszeres testmozgásra esküszik, van, aki a minőségi kikapcsolódásra, van, aki szakemberhez fordul és vannak olyanok is, akik a gyógyszeres kezelésben hisznek. Itt azonban még nem fejeződik be a sor, muszáj beszélnünk az alternatív gyógyászatról, a természetes gyógymódokról is, amelyek egyre nagyobb teret hódítanak maguknak napjainkban.

Biztosan van az ismerőseink között olyan, aki valamilyen alternatív orvoslásban hisz. Még mielőtt lelegyintenénk azzal, hogy nekünk ilyenről még nem mesélt a házi orvosunk, merüljünk el egy kicsit a témában. A stresszoldás módszereinek kifogyhatatlan széles a tárháza, csupán meg kell találnunk a számunkra legmegfelelőbb megoldást, amellyel mentesíthetjük szervezetünket a feszültség lelki és fizikai hatásai alól.

Nemcsak gyermek- és ifjúkorban, de a felnőtteknél is gyakori probléma, hogy nem tudnak beilleszkedni egy új környezetbe, nem sikerül “megugraniuk” egy egyébként egyszerűnek látszó feladatot. Stresszesek, görcsösek az új helyzet előálltakor, és az egyébként nyitott és mosolygós személyiségekből befelé forduló, nyugtalan emberek lesznek. Nemcsak egy új munkahelyre történő beilleszkedés lehet igen nehéz feladat, de a társadalomba való elhelyezkedés is sokszor lehetetlennek tűnik. Ilyen esetekben sokan érzik azt, hogy összeesküdött ellenük a világ. A belső béke és kieegyensúlyozottság megtalálása mai rohanó világunkban szinte elképzelhetetlen, ez az életvitel pedig hatással van egészségi állapotunkra is. De még mielőtt azonnal valami agyturkászhoz, lélekdoktorhoz rohannák stresszkezelési problémáinkkal, álljunk meg egy percre és gondolkozzunk. Ne dobjuk el magunktól annak a lehetőségét sem – azért mert nem hiszünk benne – hogy talán megoldásra lelhetünk az alternatív gyógyászatban, a természetes gyógymódok között. Igenis létjogosultsága van napjainkban ezeknek a kezeléseknek is.

Migrénre, álmatlanságra is jó a Bemer

Sokan küzdenek beilleszkedési zavarokkal, amelyeknek kiváltója lehet: szeparációs szorongás, megfelelési kényszer, teljesítménykényszer, vagy szociális problémák. Mielőtt még vagyonokat költenénk pszichológusokra gondolván, hogy egy másik ember majd megoldja a problémáinkat, vegyük figyelembe, hogy ezeknek a problémáknak a megjelenése egészségünkre is kihat, amit egy pszichológus nem biztos, hogy orvosolni tud. Tehát máris összetettebb a dolog egy egyszerű lelki problémánál, amit majd kibeszélünk magunkból. Mint ahogy sok más minden, úgy a stresszkezelés is személyenként eltérő, de mégis bizonyos részeken megegyező szociális viselkedési problémák visszavezethetőek – a legtöbb esetben – gyermekkori traumákra, életminőségre vagy éppen a családon belüli problémákra. Ha tartósan fennállnak ezek a stresszhatások igen nagy a valószínűsége, hogy ezeknek súlyos és végeláthatatlan következményei lesznek. Gyengül az immunrendszer, nő a fertőzésekre való hajlam, csökken a szervezet ellenállóképesség.

A Bemer terápia jelenleg a leghatékonyabb fizikai terápia, amely javítja a vérkeringést, melynek hatására nő a sejtek oxigénfelvétele, s optimálisabban hasznosulnak a tápanyagok is. A kezelés hatására nemcsak a vérellátás javul, de erősödik a szervezet védekezőképessége is. Köztudott, hogy a hosszantartó stressz a rákos megbetegedésekért nagymértékben felelős, amelynek kiküszöbölésében rendkívül hatásos lehet a Bemer módszer. Nemcsak magának a stressznek a leküzdésében segít, de az ezt kísérő jelenségek megszüntetésében is eredményeket érhetünk el. Ha visszatérően jelentkezik nálunk erős fejfájás, migrén vagy éppen hónapok óta nem alszunk a Bemer kezelés ezekre is megoldás lehet. Végeredményben elmondható, hogy a Bemer kezelés jó eséllyel szünteti meg a stressz tüneteket és segít a betegségek leküzdésében.

Homeopátiás megoldást mindenkinek!

A stressz ellen védekezhetünk szelíd módszerekkel is, nem kell azonnal mesterséges hatóanyagokat tartalmazó nyugtatók után nyúlnunk, mert éppen az a barátnőnknek már jó ideje bevált. Inkább üljünk le együtt vele és ismerkedjünk meg a homeopátiás módszerekkel. A homeopátiás stresszoldókhoz, melyek a stresszt egyénre szabottan is kezelik, mellékhatás-mentességük miatt gyerekek, várandós anyák és idősek is szedhetik. Sem a gyermekeknél, sem a felnőtteknél nem mindegy, hogy a stresszkezelés orvoslására milyen módszert választunk, ha gyors és hatásos segítségre vágyunk mindenképp számoljunk ezekkel a lehetőségekkel is. A módszer hatékonysága abban rejlik, hogy nincs mellékhatása, nem okoz függőséget, lehetőség szerint pedig természetes alapú szer. Felnőttek esetében számos visszajelzés van arról, hogy a homeopátiás szerek segítségével tudott aludni, nyugodtan, tiszta tudattal, koncentráltan dolgozni, vizsgázni. Nem mindegy, hogy mit választunk, de a választás lehetősége a kezünkben van.

Talpmasszázzsal a stressz ellen

Nem lenne teljes a kép, ha a stresszkezelés kapcsán ne ejtenénk néhány szót a reflexológiáról, pontosabban a jótékony talpmasszázsról. Gondoljunk csak bele, milyen jól tud esni egy hosszú és fárasztó nap után egy langyos, kényeztető lábfürdő vagy éppen egy masszázs, amivel a párunk ajándékoz meg. A talpunk az a testrészünk, amelyen több mint 7000 idegvégződés található, így alkalmas arra, hogy masszázs segítségével rajta keresztül az egész szervezetünket kezeljék. A talpmasszázs feladata, hogy a szervezet saját gyógyító erőit támogassa. Végezheted saját magad, csinálhatja a párod, de a legjobb eredményt akkor érheted el, ha szakképzett masszőrhöz fordulsz. A talpreflexológia mint megannyi természetgyógyászatban használt gyógymód keleti gyökerekkel rendelkezik. Több ezer évre tekint vissza ez a megoldás, amelyet nemcsak egészségügyi problémák kezelésére, betegségmegelőzésre, de stresszoldásra is használnak. A talpmasszázs kiindulópontja, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel, amelyek rendszeres stimulánsra reagálnak, így egészségünk megőrzésének egy igen kellemes és hatásos módja ez. Nemcsak nyugtató hatású, de testi-lelki feszültséget oldó, lazító és frissítő technika is egyben.

Jelentkezés

Rólunk mondták

Már itt is találkozhatott velünk

Kapcsolódó kezeléseink

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stresszes vagyok, tehát létezem! – természetes gyógymódok a stresszkezelésben

Stresszes vagyok, tehát létezem! – természetes gyógymódok a stresszkezelésben

Segíthetünk?

Ha kérdése merül fel kezeléseinkkel kapcsolatban, esetleg bizonytalan a megoldási lehetőségekben, lépjen kapcsolatba velünk, és szakértő kollégáink mielőbb visszajeleznek.